26
okt
Seneste opdatering: 27/10-17 kl. 1825
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

TYBRING GJEDDE ANBEFALER NORDMENN Å SE DETTE INTERVJUET. “En dag kommer dere til å miste den fantastiske sivilasjonen.” Del 1 er her.

Per Svensson: Ny chef för åsiktspolisen

Av Thomas Nydahl

En av den politiska ordningspolisens allra värsta befäl heter Per Svensson. Han är gammal stockholmare men han placerades av sina ägare tidigt i Malmö för att hålla tingen på plats i den mediala världen, först på Kvällspostens kulturredaktion, sedan på Expressens (och de båda tidningarna blev ju senare en och densamma) och slutligen på Sydsvenskan.

Där behövdes det uppenbarligen en “liberal” som kunde tysta varje kritisk röst. Och med kritisk menar jag sådana röster som kunde formulera sig i opposition mot islamismen, multikulti-religionen och den allmänt fördummande acceptansen av social, kulturell och politisk nedrustning.

På Sydsvenskan tackades han 2008 för lång och trogen pk-tjänst med att få titeln “senior columnist”. De talar ju helst engelska i dessa höga sfärer, men titeln innebär i praktiken endast mer betalt för mindre utfört arbete.

Att han är hedersdoktor vid Malmö högskola är bara en liten knorr i karriären, kanske rentav en pinsamhet när man tänker på skolans dåliga rykte.

Idag har Svensson krönt sin karriär med att utses till politisk redaktör för rikslikaren Dagens Nyheter. Det innebär att han som chef för tidningens ledarredaktion sätter dagordningen för Svea Rikes viktigaste pressorgan.

Det säger inte lite. Det är väl av ungefär samma höga status som att vara kung i ett icke-monarkistiskt land. Det är förstås inte en tjänst som medger bärande av krona, men däremot något mycket viktigare, nämligen möjligheten att med största möjliga verkan styra landets politiskt-intellektuella klimat.

Åsiktskorridoren sägs vara trång. Men Svensson som DN-chef blir den ännu trängre, det är ett vi kan vara helt säkra på.

Vid årsskiftet sätter han sig på chefsstolen. Räkna med att det kommer att märkas.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Niels Henriksen

Posted: 26 oktober 2017 - 17:53 - Svar

Hvor er mine popcorn? 😂

https://www.b.dk/globalt/journalist-paa-sveriges-stoerste-dagblad-besk yldes-for-voldtaegt-det-er-bare-toppen

Journalist på Sveriges største dagblad beskyldes for voldtægt: »Det er bare toppen af et isbjerg«

Anklagerne ruller ind over mediefolk i Sverige. Journalistisk profil på Aftonbladet bliver beskyldt for chikane og voldtægt under en uge efter, at lignende anklager kostede chefen på svensk tv-kanal jobbet.

TORSDAG D. 26. OKTOBER 2017 KL. 17:10

  Niels Henriksen

  Posted: 26 oktober 2017 - 18:15 - Svar

  Måske burde han bare skifte efternavn til Viriltanen, nu han er igang? 😉

  Peter Zichau

  Posted: 26 oktober 2017 - 18:39 - Svar

  Frederik Virtanen er jo selvfølgelig ham som hader SD’ere og i årevis har løbet etablissementets ærinde. Skal vi ikke bare sige det som det er: Fuck ham og ellers ha, ha..!
  I USA falder venstrefløjen også langsomt fra hinanden. Men sådan noget rapporterer de naturligvis ikke selv om – før de bliver nød til det..!
  Legestue er slut..!

Peter Zichau

Posted: 27 oktober 2017 - 03:05 - Svar

Det her er Jimmy Dore. En venstreorienteret Bernie Sanders tilhænger, der lægger hele lortet omkring Hillary Clinton og de amerikanske demokrater ud.

https://www.youtube.com/watch?v=waGnHlRIsWM

Hvornår mon DR eller TV2 samler den historie op..? Det kan vel ikke være internettets opgave at skulle oplyse os – eller hvad..? Så kan vi jo lige så godt lukke journalistuddannelserne og de licensfinansierede medier nu.

Richard lll

Posted: 27 oktober 2017 - 09:29 - Svar

Per Svensson är en katastrof för demokratin i Sverige. Demokrati i det landet är samma som demokratur.

InHocSignoVinces

Posted: 27 oktober 2017 - 09:54 - Svar

Margrethe

Posted: 27 oktober 2017 - 11:33 - Svar

Vi kan kritiserer islam lige så højlydt og lige så længe vi vil. Det ér og forbliver få promille af menneskeheden, der åbenbart besidder det særlige gen, der skal til, for at kunne trække sig selv ud af den tankegang, de blev imprægneret med som børn eller unge. Muslimerne kan bruge de næste tusinde år på, måske, at blive klogere i de lande, de kommer fra. Her skal de ikke være. Den reformation af deres reformation, der er nødvendig, vil koste alt for mange af vores egnes liv. Muslimer er ikke værd at spilde liv på.

leif

Posted: 27 oktober 2017 - 14:41 - Svar

Per Svensson har skrivit en beundrande bok om den tyska antisemitsiens fader, Matin Luther. Och är känd för sitt fascitska och sexitsika övermänniskoförakt för underklassen .T ex kallade han Brexit väljare för “gamla gubbar med pissfläckar på byxorna”

Niels Henriksen

Posted: 27 oktober 2017 - 17:44 - Svar

P1 Debat: Halal-frit Horsens?

https://www.dr.dk/radio/p1/p1-debat/p1-debat-2017-10-25

SENDT FØRSTE GANG D. 25. OKT. 2017 KL. 12:15

Alt halalkød skal ud af børnehaver og vuggestuer, hvis DF i Horsens skal bakke andre partiers borgmesterkandidater op. Tager kommunalpolitikerne børn som gidsler i valgkampen? Fører de værdikamp på små børns tallerkener? Eller er det rettidig omhu med skattekroner, at særhensyn ikke får plads på menuen i daginstitutionerne?

P1 Debattører: Claus Kvist Hansen (DF), medlem af Folketinget og af Horsens Byråd, Martin Ravn (V), viceborgmester Horsens, Mattias Tesfaye (S), Jon Fuglsang, ernæringssociolog og Trine Mortensen, leder daginstitutionen Haraldsgården.
Vært: Bente Dalsbæk.

Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.

http://www.dr.dk/p1debat

blapde

Posted: 28 oktober 2017 - 00:19 - Svar

Med Per Svensson som ny politisk redaktör och Peter Wolodarski som chefredaktör, Dagens Nyheter kommer att göra sitt för att göra den åsiktskorridor som öppnat sig lite trängre igen. Och visst kommer de att ha inflytande, men hur stort är en fråga.

  latmask

  Posted: 29 oktober 2017 - 07:44 - Svar

  Det värsta är att DN fortfarande har en upplaga på nästan 300000. Det behövs nästan krig innan svensken fattar.

Felix Krull

Posted: 28 oktober 2017 - 05:09 - Svar

OT
Fremragende AiU-video om Tarek Fatah:

https://www.youtube.com/watch?v=W6FaQO_FajY

Leave a Comment