17
dec
Seneste opdatering: 17/12-17 kl. 1522
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Good guys do finish last”

Forord 2017: Når jeg ser på hvad jeg har skrevet gennem årene, er det ikke-politiske det eneste, jeg finder umagen værd at genlæse. Ikke at jeg ser mig meget tilbage. Denne er skrevet under indtryk af Breiviks kolossale forbrydelse, og fordi Fjordman, et sekundært offer, befandt sig i rummet ved siden af på min sofa. Det var meget Norge og Breivik i de dage.

Jeg er, modsat af de fleste af mine venner, ikke noget politisk menneske fra starten. Jeg blev det først, da min egen verden og den større verden begyndte at krakellere samtidigt. Flere samtidige sammenbrud ændrede mig “midtvejs på min vandring gennem livet”. Jeg blev klar over, hvor skrøbeligt det hele var. Jeg kunne ikke se før, hvorfor jeg skulle være politisk, da det hele fungerede. Jeg betragter stadig trangen til at være politisk, som – ungdommelig. De der er i politik hele livet, afgår ved en åndelig død. Du ser dem på TV hver aften, hvis du har et. En præst jeg kender siger: “Man bliver så grim af politik.”

Sverige var katalysatoren for mig i år 2000 sammen med voldsomme oplevelser, der skal vedblive være private. At skrive blev min måde at overleve. At vinde udad, hvad jeg havde tabt, eller bare få en vis orden på det, defragmentere hjernen. Jeg ville også fortælle det uskyldige Sverige noget om ren ondskab, det ikke kender og ikke har kunnet beskytte sig imod.

Nu truer mine antenner fra dengang med at opsluge mig mere end jeg ønsker. Politik fortærer mennesker. Derfor vil jeg gerne genpublicere nogle af de ikke-politiske ting, jeg har skrevet gennem årene. Denne er en af dem.

Se denne film, og du vil skræmmes over at være menneske, men måske også tage dig selv og verdens godhed op til revision. Tag ikke fejl, Breivik er et  psykiatrisk tilfælde, Richard Kuklinski er ikke. Han er normal i en klinisk forstand, og han klinisk i sin beskrivelse af sin egen ondskab i samtale med en psykiateren i den anden halvdel af dokumentaren. Hvor meget alment, og hvor meget patologisk er der i det? Det er der, alt af interesse ligger. Han er ekstrem, men forståelig. Også for sig selv.

Måske den mest foruroligende del af dokumentaren, men det mærkelige er, at den samtale tangerer det bevægende. Så dyb er ondskaben, og det er vel grunden til, at vi har fortrængt den. Minder dette om nogen importeret psyke i vores tidligere idyl?

Der kommer flere off-topic repriser, det er på tide at rekapitulere.

The Iceman

Dette er ikke den normale weekend-hyggefilm, den handler om den i renkultur mest iskolde og psykopat, jeg har oplevet på levende billeder, og på en måde vil jeg ikke anbefale nogen at se den. Jeg kan ikke bebrejde nogen, der afstår fra at se ned i den menneskelige afgrund, så længe de kan undgå det. Han er instruktiv.

Det begyndte med, at jeg forleden så fiktionsfilmen The Iceman (2012) og da blev jeg både nysgerrig og fascineret og søgte videre til dokumentaren ovenfor. Man kan nøjes med biograffilmen, hvis man synes, og hvis man har sin nattesøvn kær, men det er virkeligheden som gør det ubegribelige begribeligt, og det er ikke min opgave at skåne nogen for noget.

Ondskaben fascinerer og fængsler, ikke kun af mindre ædle grunde, men også fordi den er en del af livet ligesom døden, og det er bedre at kende den, end ikke – undtagen for børn. Kuklinskis bror voldtog og myrdede en 14-årig pige, og sad resten af sit liv i samme fængsel for det. De hilste knapt på hinanden, når de mødtes i New Jersey State Prison, de var tragisk forbandede begge to.

Richard Kuklinski var morder for maffiaen fra 1948 til 1986, og slog over 200 mennesker ihjel, ingen ved helt hvor mange. Allerede inden han blev betalt for at dræbe, havde han han dræbt næsten 100 mennesker. Ganske lidenskabløst, uden anger, uden frygt.

Ikke som en seriemorder, der føler en seksuel eller sadistisk lettelse og fryd ved at slå ihjel. For Kuklinsky var det bare en opgave mindre, en ubehagelig forhindring mindre. At myrde, var som at gå til bageren efter morgenbrød, et lille job som ethvert andet. Han følte intet ved det.

Han var normalt begavet, endda over middel, og kunne indgive omverdenen et normalt indtryk, undtagen når hans heftige temperament tog over. Han dræbte med pistol, gevær, cyanid, kniv, armbrøst, hængning, ild – endda ved at lade rotter langsomt fortære ofret levende, det sidste indgav ham en smule ubehag.

Han er også et menneske, som advokat Lippestad nu siger om Breivik, men hvilket menneske. “Jeg gjorde det måske et par gange for meget.” Han skød tre unge mænd ihjel, for at chikanere ham i trafikken. Man skulle virkelig ikke såre hans følelser.

Hjemme i forstaden havde han en hengiven kone og tre børn, og alle troede han var en normal Mr. Jones. Hvorfor er det interessant at stige ned i det mørke, som hans psykologi og ondskab er? Fordi han nok er et ekstremt tilfælde, men sjælden er hans personlighedstype ikke, at den ikke betyder noget.

Sidst i dokumentaren minut 1:30:00 er der et længere afsnit, hvor en psykiater interviewer ham i fængslet. Til sidst i det, lader psykiateren ham interviewe sig selv. Kulinski tænker et stykke tid, og siger så: “Hvordan blev jeg sådan?” Han ved, han betragtes som et uhyre, selvom har ikke ser sig selv sådan.

Lægen forklarer ham, at 3 % af mænd og 1 % af kvinder fødes med en genetisk disposition for psykopati: Frygtløshed, narcissisme, letkrænkethed, mangel på empati og lettere paranoia. Får de en kærlig opdragelse, kan de lykkes socialt i erhverv, som kræver frygtløshed og handlekraft: Minerydning, racerløb, bjergbestigning, selv i politik og erhvervsliv kan deres skruppelløshed vendes til deres fordel, men bliver de mishandlet systematisk, som Kulinsky blev af begge forældre, får man er person, der kun kan føle had og som kan blive livsfarlig for andre.

Ingen af os kan undgå at træffe en psykopat i vores liv. De højtfungerende psykopater kan med deres skruppelløshed drive det vidt i politik eller erhverv, de dårligere begavede kan blive kriminelle, bumser og misbrugere.

Hitler var givetvis psykopat, det rørte ham ikke at ofre 300.000 soldater ved Stalingrad, nederlaget var snarere en personlig fornærmelse. I sit testamente undslår han sig ikke for at bebrejde det tyske folk, som han påførte så store lidelser. Han blev som Kuklinsky mishandlet af en brutal far, men forgudede sin svage mor. Begge hadede deres fædre, Kuklinsky emdda også sin mor, der tævede ham med et kosteskaft efter behag. Deres død var ham velkommen, og han gik ikke til bisættelserne, sorg var udenfor hans sinds rækkevidde, skyld også.

Det er svært at se dokumentaren uden også at tænke på Anders Behring Breivik, som deler mange personlighedstræk med Kuklinsky, og oveni måske en mindre komponent schizofreni. Ikke så mærkeligt Breivik blev en hård nød for norske psykiatere. Mærkeligere at hans psykologiske historie ikke blev fremlagt helt åbent i retten.

Ud fra mit kendskab til Breivik fra mange norske kilder, (blandet andet Lippestads bog, som Fjordman anmelder her en af de kommende dage), er Breivik 80 % psykopat, 10 % paranoid-schizoftren og med en påklistret overbygning af 10 % politisk ideologi. Han havde udført sine gerninger i 1960, havde han slået sin mor ihjel eller begået et skoleskyderi.

Tilbage til hans bedsteforældre var der svære psykologske afvigelser. Hans mor havde med al sandsynlighed havde mishandlet ham (det ved Oslos socialvæsen), muligvis også seksuelt, og hendes mor også hende. Han far søgte forældreret over ham, da moderen var psykogisk ustabil, men fik det ikke, da det var sædvane at moderen fik det i Norge. At den pseudomaskuline, sminkede, faceliftede Breivik, som muligvis også er homoseksuel, foruden moderen og arveanlæggene også skulle være et produkt også af en feminin norsk stat, udfordrer tanken og også Norge. Norge har aldrig taget udfordringen op.

Det turde være af interesse for hans handlinger, men retssagen imod ham forholdt os alt dette. Det ubegribeligt onde skulle være politik, ikke psykologi og patologi. Det var det teater, folket skulle have, og rigtigt teater blev det jo med Christian Lollike. Lad os drømme og væk i kulturstøttede fantasier, som har den rigtige politiske drejning.

Det er en af Norges store opgaver i de kommende årtier, at skrælle de politiske kræmmere der omgav katastrofen fra dens kerne: personen. Breivik kan ikke helbredes. Han vil være farlig indtil den dag, han er for affældig. Kuklinsky ville være blevet henrettet, hvis han ikke var fængslet i New York. Hans liv havde aldrig haft nogen mening, ingen kærlighed, ingen venner. Havde New York henrettet ham, havde de gjort ham en tjeneste.

“Jeg er det ensommeste menneske i verden, jeg har kun tilbage at dø”, siger han til psykiateren.

Ligeledes er Breiviks værste straf og tortur, at lade ham leve selvom han har fortabt retten, og er et udskud, en perversion og et afskum for menneskeslægten. Jeg ville stadig have mere til overs for et land, der kunne gøre kort proces med det absolut onde og tage livet af Breivik, men det er jo en smagssag, hvor jeg er i mindretal i matriarkatet, der flager hvidt ligegyldigt overfor hvad.

“Breivik er også et menneske”, siger Lippestad temmelig sentimentalt. Jo, men hvilket?

Jeg vægter ondskaben og den skrøbelige civillisations selvbeskyttelse. Det er en filosofisk diskussion uden ende, men det vil være naivt at tro, at dødsstraffen er begravet for altid. F.eks. ønsker et flertal af canadiere den genindført. Hvis kriminelle ifølge den rådende, politiske ideologi er ofre for deres omstændigheder, hvorfor er da Breivik en ‘kristen, politisk højreekstremist’ og ikke et offer for sine gener og sin familiære patologi?

Nåh, hva’, han kunne bruges, hvis man snittede ham lidt til. Med få klip kunne han blive en Gavrilo Princip eller en Marinus van der Lubbe, vupti! Lad være med at være halvsindssyg, nogen vil kapitalisere på dig. Det sikreste er i politisk henseende, at være sprøjtende utilregnelig, og det er en mishandlet psykopat ikke.

Hvor mange som Kuklinski’er vil muslimske familier i Europa producere, der opdrager der børn kærlighedsløst, med vold og fraværende fædre? Hver gang arveligheden og miljøet finder sammen, har vi en potentiel morderisk katastrofe, og som psykologen Nicolai Sennels har beskrevet, er følelsen af krænkethed dybt indlejret i den normale, muslimske psykologi i forvejen. Den kræver dødsofre i Europa hver dag. Forleden i Tåstrup, Gøteborg og Berlin.

Blandt andet fordi vi sørger vores døde for afsporet aggressivitet, har vi lov at beskæftige os med Kuklinski og bebrejde de politikere, der gjorde drabene på dem mulige. At kalde ondskaben ‘psykopati’, er ikke at trænge særligt dybt ned i den, men filosof er jeg ikke som Rüdiger Safranski eller Søren Ulrik Thomsen. Jeg er et praktisk menneske, tilfreds med omtrent at kende mine begrænsninger. De tilsiger, at vi synker ned i mørket nu, fordi vores ledere ikke genkender mørket, når vi viser dem det. Norge ville ikke se den i ‘vitögat’, Sverige slet ikke. Det er at overvære som:

“Kærlighedens veje er dækket af blomster og blod, blomster og blod” siger Hamsun i Victoria.

Jo, de vil os det godt ved at påf’re os ondskab.

(Affes post Folkutbytet fortsätter her er slettet, jeg beklager for kommentatorerne, men mit skriveri blev for langt.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Talibananas

Posted: 17 december 2017 - 04:03 - Svar

Kuklinski var en mytoman. Mördare förmodligen, men knappast den mördarmaskin han gärna vill få det till, och förläggare gärna vill sälja honom genom. Och jag betvivlar att Hitler var psykopat. Jag tror att han hade empatisk förmåga. Till skillnad från “våra” politiker som begår nationellt självmord, under humanitär falskflagg och potemkinkulissen av ekonomiskt nödtvång.

  steen

  Posted: 17 december 2017 - 04:19 - Svar

  Mytoman? Så har du ikke hørt samtalen med psykiateren fra min 1:30:30. Prøv at gøre det.. Han medvirker villigt til røntgenbilledet af sig selv.

  Felix Krull

  Posted: 17 december 2017 - 06:42 - Svar

  Enig. En hitliste paa 200 mennesker er bullshit. Om Hitler var psykopat eller ej er svaert at sige, for vi ved meget lidt om ham personligt, men han ofrede Sjette Arme for at vinde tid til at retablere en frontlinie bagude – en brutal, men rationel beslutning.

   Steinadler...

   Posted: 17 december 2017 - 13:18 - Svar

   Kuklinski selv sier “more than a hundred”. Og for en leiemorder over en periode på nærmere fire tiår er da det virkelig ikke all verden ? Det skal tross alt kun et gjennomsnitt på omkring tre drap per år til for å komme godt over de hundre.

    steen

    Posted: 17 december 2017 - 15:18 -

    150 – 200 i samtale med psykiateren

    Felix Krull

    Posted: 17 december 2017 - 15:34 -

    Jeg synes stadig det er vildt mange. Vi er jo ikke i de glade tyvere laengere: hver gang du bestiller et lejemord loeber du en anseelig risiko for selv at komme i fedtefadet.

    Apropos: nogen der ved noget om dette:

    4 government critics found dead in Sweden

    https://www.youtube.com/watch?v=df8umtt1Nu0

   Talibananas

   Posted: 17 december 2017 - 17:36 - Svar

   Empatistörd, hänsynslös, trubbiga affekter men också explosivt temperament typiska för psykopater stämde nog in på Kuklinski. Men det är väl tänkbart att journalisters, författares och andra yrkesutövare belönade hans narcissism och mytomana ådra, när han satte inne i tristessen på fängelser. Jämför t ex de “erkännanden” som Thomas Quick (Sture Bergwall) gjorde inom svensk rättspsykiatrisk anstalt. Fler och fler mord “erkände” han, i samspel med oskickliga kliniker och daterade psykologiska hypoteser om bortträngda minnen. Uppmärksamheten belönade fler “erkännanden” och vädjade till hans fåfänga, och upphöjelse från en tarvlig och tafflig narkoman och udda person, till en ryktbar förbrytare – “Sveriges värste seriemördare”…

   Peter Zichau

   Posted: 18 december 2017 - 14:17 - Svar

   Nazi-Tysklands Einsatzgruppe bestod af 2500 mand, der dræbte over en million mennesker.
   Værsgo’ at spis.
   Så hvorfor skulle Kuklinski være fuld af løgn..? Mafiaen bestilte jo de fleste mord og de gav ham sikkert rigeligt at lave.

    Felix Krull

    Posted: 18 december 2017 - 14:25 -

    Maerkelig sammenligning.

    11 mand draebte 75,000 mennesker i Hiroshima og det tog dem kun een dag.

    Charles Nielsen

    Posted: 18 december 2017 - 16:51 -

    Sprængstof gør meget.
    Tænk på den lille fede diktator fra N. Korea

   Charles Nielsen

   Posted: 18 december 2017 - 16:50 - Svar

   Ja denne beslutning kan sammenlignes med Breivik´s strategi.
   Han detonerede en “Dyt med 950 kg sprængstof, (kunstgødningsbombe)” uden for Altinget.
   for at aflede politiet.
   Så kunne han jo i ro og mag tage til Utøya og ordne noget der imens.

Henning Jensen

Posted: 17 december 2017 - 11:47 - Svar

Dine betragtninger om Kuklinsky er meget interessante.
Kuklinsky’s iskolde hensynsløshed genfinder jeg hos vore politikere. Vore nuværende politikere er også fuldstændig blottet for empati overfor deres egne borgere

Politikerne lader kynisk og beregnende voldtægter og mord overgå den oprindelige befolkning, medens de selv lader som ingenting og fortsætter deres “normale hverdag” med at snakke skattelettelser og finanslov. Og politikerne fortsætter tilligemed med at importere endnu flere voldsmænd og mordere, så politikerne må derfor siges at lide af et Kuklinsky-syndrom.
I Sverige er følgerne af denne politikersygdom endt helt ude i det perverse, og da det er næsten alle politikere der lider af et Kuklinsky-syndrom, så må man frygte at denne for landene meget farlige sygdom er smitsom.

Sidhatt

Posted: 17 december 2017 - 14:42 - Svar

Det er ikke uomtvistelig at Breivik er psykopat, personlig tviler jeg på at han er det. Og psykiaterne er også uenige.
Det er godt mulig at det forlegger narsissistisk personlighetsforstyrrelse og dyssosial personlighetsforstyrrelse, men dette synes ikke tilstrekkelig kartlagt i forhold til hvordan han fremstod i forhold til diagnosekriteriene fra tidlig voksen alder og frem til 2006 hvor det er dokumentert en markant endring i symptomer/atferd.
https://www.nettavisen.no/na24/3403556.html

  Charles Nielsen

  Posted: 18 december 2017 - 16:43 - Svar

  Hvad angår om Breivik var skizofren, blev dog modstridt af retten.

Skåning

Posted: 17 december 2017 - 18:06 - Svar

Sociopati är inte sjukdomsklassat- I annat fall hade nästan hela politikerkåren haft diagnosen.

invernes

Posted: 17 december 2017 - 19:37 - Svar

River

Posted: 17 december 2017 - 19:38 - Svar

Så mangler det bare at forestille sig nogle mennesker der er ubegribeligt rige og/eller født indflydelsesrige og samtidigt onde eller som vi siger psykopater.
Disse mennesker er i stand til at holde sig under radaren og derudover er konsekvensen af deres ondskab af en helt anden verden.

  Charles Nielsen

  Posted: 18 december 2017 - 16:39 - Svar

  I alle samfundslag findes der nogen der handler efter omstændighederne.
  se blot Breivik og Mandela. Begge er terrorister. Dog med den forskel:

  Mandale havde folket med sig, derfor blev han en Helt, som politikerne fra de forskellige lande ville tale med. ANC var en terrororganisation.!

  Breivik havde ikke folket med sig, derfor sidder han i Ila-Fængslet.

  I bund og grund er forbrydelserne ens for de to herrer.

Niels Henriksen

Posted: 17 december 2017 - 21:46 - Svar

Medie: Eksplosion på togstation i Hamburg – menneskejagt i gang

https://www.bt.dk/udland/medie-eksplosion-paa-togstation-i-hamburg-men neskejagt-i-gang

  Charles Nielsen

  Posted: 18 december 2017 - 16:32 - Svar

  Det rykker tættere på, og det er jo forventelig.

Charles Nielsen

Posted: 18 december 2017 - 16:32 - Svar

Tag ikke fejl, Breivik er et psykiatrisk tilfælde, Richard Kuklinski er ikke. NÅ da, da da.!

Heri er jeg ikke enig. Hvad angår om Breivik var skizofren, blev dog modstridt af retten.
Der er gået helt uden om, hvorfor Breivik handlede som han gjorde, kun om hans opdragelse af sine forældre, samt deres aner tilbage i tiden. hvilket jeg beskriver neden for.

Breiviks far, Jens Breivik, var diplomat og havde tre børn fra sit tidligere ægteskab, mens Breiviks mor, Wenche Behring, havde en seksårig datter, Elisabeth, fra sit første ægteskab med en svensker. Parret havde været sammen i to år, da Breivik blev født. Jens Breivik fik indtryk af, at Wenche Behring ønskede sig et liv som enlig mor, og hun opmuntrede ikke til kontakt mellem far og søn.
Så een ting er helt sikkert: Familien var et stort rod.

Nogle af årsagerne beskrives:

Alligevel rejste Breivik sig af rodet, og gik ind i politik (Det Norske fremskridtsparti)

Breivik var medlem af Fremskrittspartiet (FrP) fra 1999 til 2004. Han var tillige engageret i Fremskrittspartiets Ungdom fra 1997 til 2007, hvor han havde hverv som FrPs delegerede medlem i kontroludvalget for Majorstuen ældrecenter. Breivik måtte dog melde sig ud af Fremskrittspartiet, fordi han ikke fik støtte til sine synspunkter i partiet.

Konklusionen på dette er at Breivik stempledes som Fremmedfjendsk, af Partiet.
Breivik hav kommet med nogle forslag til ændring af Indvandringspolitikken. For han kunne jo allerede se dengang at AP lederen Jens Stoltenberg var ret uansvarlig i den henseende.
Heri giver jeg Breivik ret: Jens Stoltenberg´s Indvandringspolitik var uansvarlig.

Ifølge politiet opererede Breivik med omkring tyve forskellige e-post-adresser, 30 (dæknavne) på omkring 40 foretrukne netsider, fra VG-debat til nationalsocialistiske sider som stormfront.org og nordisk.nu.
Jai ja, Som om det er noget ulovlig i det. !
Men inspirationen til terroren kunne det jo være een af de medvirkende årsager, dog af mildere grad.

Her har vi det meste som fik at kæden til at hoppede af.

Breivik var aktiv på det indvandringskritiske internetforum document.no, og han har omtalt venstreradikale antiracister som “Stoltenberg jugend” og Gro Harlem Brundtland som “landsmo(r)der”. Her har han også kritiseret sit tidligere parti, Fremskrittspartiet, for at være “politisk korrekte karrierepolitikere og ikke på nogen måde idealister, som er villige til at tage risiko eller arbejde for idealistiske mål. Hvilket jeg også vil give Breivik ret i.

Det gælder så sandelig også for de Danske politikere og særlig Regeringen, men det gælder kun i mindre grad for DF, selv om de er vage på det punkt. Her tænker jeg specielt på Justitsministeren Søren Papa Poulsen, Mht. Grundlovens §69 som ikke er udført efter grundlovens forskrifter. Og §67 som skal bestemme §69 lovforslagets ordlyd.

Fremsættelsen af lovforslaget skal gøres således.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
(( Justitsministeren Skal fremlægge lovforslag om ordning af Islamiske trossamfunds forhold, og dette lovforslag SKAL indeholde forbud mod at, de dele af Koranen, der strider mod sædeligheden og den offentlige orden, læres i moskéerne i Danmark. ))

** Altså § 67 Betingelser Skal forme Lovforslaget. **
** Koranen SKAL dermed analyseres og rettes ind efter dansk lovgivning. **
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Det kræver dog et arbejde for Justitsministeren at skulle tæske Koranen efter i sømmene, så den bliver forenelig med grundloven og de danske værdier. Og desuden kunne det muligvis forhindre at der opstår en “Breivik i Danmark”. Mit skøn herefter vil være, at Koranen ikke bliver større end en PAMFLET. !.

Nå tilbage til Breivik: En Årsag mere:

Jeg husker VG, Verdens Gang, da avisen havde en omtale af en vis herre, (Sheikh Omar)
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=4749071
“Sheikh Omar Bakri Muhammad vil gjøre Norge til en islamsk stat, styrt etter sharia-lovene.”
Der er givetvis meget mere der kunne være årsager til handlingen.

Terroraktionens handlinger kender vi. Og vi ved også at blomster og fredslys ikke hjælper en skid.
Løsningen er forståelsen for, hvorfor det er sket, og det kan meget nemt ske igen. Om end ikke bare i Norge, men også i Danmark, samt landene i hele fallitboet, EU.

Lidt efterskrift:
Retssag: Oslo Tingret
Geir Lippestad påtog sig hvervet som advokat for Breivik.

Breivik blev fremstillet for varetægtsfængsling ved et retsmøde mandag den 25. juli i tingretten i Oslo med Kim Heger som dommer. På begæring fra politiet blev dørene lukket. Efter et kort retsmøde bestemte dommeren, at Breivik skulle varetægtsfængsles i 8 uger med isolationsfængsling og brev, besøgs og medieforbud i 4 uger. Breivik erkendte de faktiske forhold, men ikke sin skyld. Årsagen = Skylden.!

Før retsmødet foranstaltede politiet en røntgenskanning af Breivik for at sikre sig, at han ikke havde skjult en detonator til en mulig bombe.

Den 25. juli 2011 forsøgte to unge nordmænd med indvandrerbaggrund at angribe den politibil, hvori Breivik formentlig blev kørt til retten.

Politiet var overnervøse ved at lukke dørene og med en røntgenskanning. De var bange for at Breivek skulle sprænge i luften. Det siger sig selv. Breivik er for klog til denne handling. Til de to der angreb politibilen, ville lige spille helte.

Samfundets Omkostninger

Indgangen til Oslo tinghus, hvor retssagen mod Breivik fandt sted.
Sikkerheden omkring Breivik anslås at have koste samfundet i omkring 11 Mio kroner årligt. Heraf koster sygeafsnittet i Ila-fængslet alene omkring kr. 30.000 pr. døgn (20 ansatte). 1500 Kr. pr. døgn pr. mand. Set i lyset af hvad en muslim koster, i form af skader, voldtægter og knivstikkeri, ja man kunne blive ved, er det meget billig.

Retssagen vurderes at have kostet det norske samfund mere end 100 millioner kroner, dvs. mere end 2,5 Mio kroner for hver eneste af de fyrre dage, der var afsat til retsbehandlingen. Der blev brugt 97 Mio til ombygning af lokalerne i Oslo tinghus. Heri indgik også et nyt omfattede sikkerhedssystem bestående af adgangskontrol med røntgenmaskiner og metaldetektor, udgift til ekstra personale, digital infrastruktur for presse og pårørende (lyd- og billedoverføringer til hele landet), samt sikring af bygningen. Hovedprojektet var dog bygningen af retssal 250, hvor sagen blev ført. Hele første salen i Oslo tinghus blev brugt til Breivik-sagen. Der blev lagt op til at tinghusets andre normale retsager skulle gennemføres som planlagt – disse blev dog skubbet en halv time for at fjerne trykket fra adgangskontrollen. En stor del af ombygningsarbejdet ses som en fremtidsinvestering.!

Politiets statistik viser, at retssagen mod Breivik lagde beslag på så omfattende resurser, at Oslo politidistrikt slet ikke kunne håndtere en bølge af overfald i hovedstaden. I løbet af de 10 første måneder i 2012 blev der registreret 715 overfald på offentligt steder i Oslo. Opklaringsprocenten har svinget mellem 14 og 30 pct. Ja i den henseende har Danmark noget at se frem til, når der kommer en Breivik.!

Ja, Norge har jo Oliepengene, men har stadig problemet. Nemlig: ISLAM. Jens Stoltenberg har været en dyr herre, med hans uansvarlige indvandringspolitik. AP´s vælgere taget i betragtning: De har stemt med hovedet under armen, med al deres uvidenhed og naivitet.
Men nu er Jens jo fessen til NATO som generalsekretær, fik overrakt posten efter fjolset Fjog.
Problemet Islam kører stadig for fulde gardiner.

Undskyld: Det blev lidt lang. Men til tider skal det jo pensles lidt ud. 🙂

  steen

  Posted: 18 december 2017 - 16:57 - Svar

  Du mener “modstridt af psykiaterrapport nr. 2?”

  AJansen

  Posted: 23 december 2017 - 21:17 - Svar

  Lang, men god analyse

Leave a Comment