3
jan
Seneste opdatering: 3/1-18 kl. 1108
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Joakim ”Bronco” Mårtensson

2017 års viktigaste och kanske märkligaste företeelse var #metoo som drog fram som en stormvind och skördade manliga offer på löpande band. Kampanjen var initialt ett initiativ för att outa sexuella förövare, men i Sverige kapades hashtaggen snart av rabiata manshatare som under mottot ”ropen skalla, alla fallosar ska falla” bedrev häxjakt på alla män som yppat det minsta lilla intresse för det täcka könet. Det gick så långt att man kunde polisanmälas för att upprepade gånger ha sagt ”hej” till en kvinna.

Låt oss börja med att slå fast att män också är människor och därför kan ha dålig impulskontroll, nedsatt omdöme och ibland beter sig som svin. Ett paradexempel på det fick vi i somras efter en lyxfest i Stockholms skärgård där Anders Borg var berusad så att det susade i vassen. Under sin kamikazefylla ska den före detta moderata finansministern (känd för uttalandet om att folk ”inte ska röka och supa utan arbeta”) ha förolämpat kvinnor, hotat festarrangören samt skrutit värre än tio nakna negrer om sin välhängdhet, vilken han sedan visade upp i all sin prakt genom att öppet utmana andra manliga festdeltagare på skinnspiksduell. När ingen av männen nappade på erbjudandet gick Borg över till handpåläggning.

Att en 50-årig man kan nedlåta sig till sådana högstadietarvligeter är förstås tragiskt. Det tyckte han själv också och gick dagarna efter ut på cyberbiktstolen Facebook och bad om ursäkt till festdeltagarna. Men efter att en anmälan mot honom lades ner var han de facto att betrakta som oskyldig till brott. Sofia Olsson Olsén på Aftonbladet valde trots det att göra ett stort nummer av hans eskapader och hängde ut honom på förstasidan – icke ont anande om att skandalstrålkastaren snart skulle riktas mot en av hennes egna medarbetare.

Hopp i galen tunna

Medieprofilen Cissi Wallin anklagade nämligen en talibanskäggig, övervärderad knarkarskribent på Aftonbladets ledarredaktion för att ha drogat och utsatt henne för sexuella övergrepp 2006. Snart dök det upp ytterligare anklagelser mot den ”briljanta ledarskribenten” (Olséns opartiska bedömning), och i nuläget har ett dussin kvinnor beskyllt feministkrönikören för sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäkt, bland annat en som vid den aktuella tidpunkten bara var 14 år gammal. Till skillnad mot i fallet med Borgs i jämförelse harmlösa skärgårdskryssande valde Olsén den här gången att tiga ihjäl den brisanta historien ända tills Svenska Dagbladet och Expressen avslöjade namnet på skribenten. Efter att ha fått en dos av det ”goda” hatet flydde Fredrik Virtanen landet och tittar nu ”friskt framåt” efter att ha fått sparken från Aftonbladet.

Virtanen visade sig inte vara ett engångsfall inom mediebranschen. Näste man till rakning blev TV4:s till synes mångsidige och gemytlige hantverkare i ”Äntligen hemma”. Den på ytan välhyvlade Martin Timell – vars bipolära Jekyll och Hyde-beteende det har spekulerats om i åratal på nätet – visade sig i själva verket vara en enkel råspont som stod för homofoba, rasistiska och sexistiska värderingar. Bland annat ska han under ett dopp i en badtunna i samband med en fest på sitt sommarresidens på Mjölkö för nio år sedan flyhänt ha kört sina valkiga snickarfingrar rätt upp i klykan på en kvinnlig badgäst – något som hon upplevde som extremt kränkande.

Även andra har pekat ut honom för att i kafeteriaköer och i andra sammanhang ha tummat och klämt på rumpor och lår som om han kontrollerade kvaliteten på tvåtumfyrabrädor. Timells beteende har varit känt på TV4 sedan länge, men, precis som i fallet med Virtanen, har även här en kvinnlig chef valt att lämna det utan åtgärd och i stället gjort allt för att tysta ner anklagelserna. Men den översvallande proteststormen mot Timell gjorde att han till slut fick ta sin mats ur skolan, så nu är han ”äntligen borta”.

Tornadon Harvey

Anledningen till att sexuella trakasserier med flera år på nacken uppmärksammades först under 2017 beror just på Twitter-hashtaggen #metoo. Den hade sin upprinnelse i Kalifornien och var en reaktion på att en av Drömfabrikens mest inflytelserika och respekterade film- och TV-moguler i själva verket hade visat sig vara en mardrömslik skumbagare som med svepande utfästelser om Oscarstatyetter och stjärnor på Hollywood Boulevard lyckats få med sig halva den kvinnliga skådespelareliten i säng. Inte illa för en blekfet medelålders man vars ansikte verkar vara skulpterat av hackad lever.

Harvey Weinstein (på engelska Weinstiiiin) har producerat stora blockbusters som ”Shakespeare in Love”, ”Good Will hunting” och ”The English Patient”. Tills alldeles nyligen framställdes han som en kramgo igelkott och var bästa kompis med hela kändiseliten inom media och politik. Hillary Clinton tog emot donationer av honom under sin misslyckade presidentvalskampanj, och Michelle Obama har kallat honom för en ”underbar människa” och ”en god vän”.

Weinsteins sexuella späckhuggarbeteende var Hollywoods kanske mest välkända hemlighet. Att hans nödkåta avanser inte blivit kända för den breda massan tidigare beror på att inflytelserika skådespelarprofiler som Matt Damon, Ben Affleck, Russel Crowe och Meryl Streep hela tiden har hållit honom om ryggen. Weinstein har efter ”avslöjandet” förlorat både sitt företag och sin fru, blivit åtalad och behandlas numera som om han var ebola-smittad av sina tidigare tillskyndare. För att komma tillrätta med sitt sexberoende befinner han sig för tillfället på rehab någonstans i Europa.

I Kalifornien är man förvisso van vid förödande jordbävningar, rasande skogsbränder och andra oberäkneliga naturkatastrofer, men tornadon Harvey visade sig vara mer än ett lokalt väderfenomen, och så snart #metoo hade spridit sig utanför ortskylten i Hollywood Hills var det förstås bara en tidsfråga innan den skulle nå oss.

I den feministiska supernovan

I den feministiska supernovan Sverige utvecklade kampanjen orkanstyrka och drog med sig allt i sin väg. Efter outandet av Timell och Virtanen anklagades i snabb takt andra tunga vänsterprofiler som Jan Guillou, Ehsan Fadakar, Staffan Erfors, Behrang Miri, Alexander Bengtsson, Caspian Rehbinder, Jean-Claude Arnault med flera. Även en ”folkkär komiker” polisanmäldes för två våldtäkter samt för att ha skickat videos till en kvinna där han sitter och lackerar delfinen.

Snart uppstod spinoff-hashtaggar till #metoo. Under #tystnadtagning” gick 456 kvinnor från den svenska film- och teaterbranschen ut och berättade om hur de under årens lopp har blivit utsatta för sexuella övergrepp. Sedan manade 12 000 jurister i en Facebook-grupp till upprop mot sexuella trakasserier. I en gemensam appell i Dagens Nyheter under hashtaggen #visjungerut kvittrade 653 kvinnliga sångare inom konsert- och operascenen om övergrepp och sexuella trakasserier. Därefter har det rullat på, och jag har tappat räkningen över hur många män som i nuläget har blivit anklagade för sexuella trakasserier i olika former.

I ljuset av anklagelserna mot ledande företrädare för kultureliten uttalade sig den före detta ordföranden för den svenska Disneyklubben Alice Bah Kuhnke så här i Aftonbladet:

Det är grova övergrepp, det är våldtäkter, det är en fruktansvärd samling som tydliggör strukturella grova problem som finns på våra kulturscener.

Nu vill jag inte påstå att alla skådespelare, jurister eller sångare ljuger, men bortsett från exemplen ovan och några till nämns inte de förmenta förövarna vid namn, inte heller presenteras några bevis. Borde inte en kulturminister först avvakta tills de namngetts och har haft möjlighet att bemöta anklagelserna innan hon kategoriskt fördömer dem? Eller ska det helt enögt utgås ifrån att kvinnor alltid har rätt, ett resonemang som Hillary Clinton företräder men av någon anledning inte vill applicera på sin egen man. Och vad hände med principen om att man är oskyldig tills motsatsen är bevisad? För att citera Olsén så är det faktiskt ”polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer”.

Fast kulturministerns reaktion kanske är så kraftig eftersom sexuella trakasserier verkar vara allmänt förekommande också i Riksdagshusets korridorer. Ebba Thor Busch avslöjade att hon hade varit utsatt för sexuella närmanden (oklart i vilken form), och en för mig okänd KD-politiker ska till och med ha blivit ofredad i hissen under Riksdagens öppnande. Utrikesminister Margot Wallström ”#metooade” sig också genom att förklara att någon – hujedamig! – hade lagt en hand på hennes lår! Världens enda feministiska regering kan förstås inte tolerera sådant utan svarade omgående med att tillsätta en ny myndighet (Jämy) som fick till uppgift att förbereda införandet av en så kallad samtyckeslag.

Den nya samtyckeslagen har nu presenterats och är en snurrig och verklighetsfrämmande konstruktion som det är svårt att ta på allvar. Från och med den 1 juli 2018 åligger det den pådrivande parten (läs mannen) att inhämta sexpartnerns explicita tillstånd inför varje nytt moment under älskogsakten. I klartext innebär det att mannen måste fråga kvinnan om lov, och kvinnan måste uttryckligen ge sitt tillstånd, innan man till exempel övergår från oralsex till vaginalsex (det gäller även för gifta par!) Vill man sedan gå över till oralsex igen krävs det ett nytt tillstånd. Problemet är bara att folk i regel inte gökar på det viset, och man undrar om de som har stiftat lagen själva någonsin har idkat sexuellt umgänge.

För min egen del kan jag säga att jag aldrig någonsin kommer att gå till sängs med en svensk lady igen, och skulle jag nu ändå göra det så är det bara med påslagen videokamera. Jag har ingen lust att behöva söka min tillflykt till den ecuadorianska ambassaden i London eller någon annanstans bara för att en flyktig sängbekantskap flera år senare av någon anledning helt plötsligt kommit fram till att våra sexuella äventyr inte var på frivillig basis, och jag är oförmögen att bevisa motsatsen.

Sexuella rovdjur och obefläckade änglar

I och med samtyckeslagen har #metoo äntligen nått sitt syfte och gett rabiatfeministerna ett verktyg med vilket de kan kasta sexförbrytare som har drogat och våldtagit sina offer i samma kokande häxkittel som män som har lagt sin hand på ett kvinnoben eller hälsat på en granne. Feminismens innersta väsen består nämligen i att kunna stämpla alla män som sexuella rovdjur helt i avsaknad av att kunna kontrollera sina lustar.

#Metoo erbjuder också en bekväm förklaringsmodell till den grundlösa doktrinen om att sexuella övergrepp är en gammal svensk tradition som inte har någonting alls att göra med massinvandringen av ensamkommande män från länder där kvinnan måste svepa in sig i tjocka sjok för att inte bli antastad. Men frågan är om inte vänsterfeministerna har skapat ett monster som håller på att äta upp dem själva. Av dem som hittills har outats med namn rör det sig nämligen nästan uteslutande om gärningsmän som är aktiva inom typiska vänsterdomäner. Dessa självdeklarerade Kapten Klänning-hjältar har länge kunnat flyga under radarn och har haft ett carte blanche eftersom de har kamouflerat sig som feminister och bekänt sig till den allt annat överskuggande Värdegrunden. De har dessutom hållits bak ryggen av kvinnliga chefer och kolleger, som i fallet med Weinstein, Timell och Virtanen.
I det här narrativet framställs kvinnor rakt igenom som oskyldiga, värnlösa väsen trots att vi vet att det är en sanning med modifikation ända sedan Eva lät sig förföras av ormen i Edens lustgård.

Traditionell rollfördelning – vad är det för fel på det?

Frågan är vad kvinnan egentligen har vunnit på sin så kallade frigörelse när förhållandet mellan kvinna och man måste regleras i lag och inte är en självklarhet som förr. Själv är jag av den gamla skolan och anser att män och kvinnor har olika förutsättningar i livet. Nej, jag anser inte att kvinnor bara finns till för att städa och blanda Martinis medan jag leker Al Bundy på tv-soffan. Jag ser mig snarare som en bucklig terrängbil med dåligt andrahandsvärde som kan ta en och annan smäll. Men min kvinna är en polerad Ferrari, och det är fan ingen som ska repa den.

Vi CIS-män ser det som en mans främsta uppgift att skydda och underlätta för sin bättre hälft. Därför åligger det oss inte bara att ta hand om våra kvinnor utan också att sköta de vardagsuppgifter som kräver lite mer styrka (när allt kommer omkring har vi män i genomsnitt 20 % muskelmassa, ett obestridligt biologiskt faktum som inte feministerna verkar acceptera): Därför är det självklart vi som skottar snö, klipper gräsmattan och tvättar bilen. Skulle vi ha gått till sängs och hör något konstigt ljud om natten är det också vi som går upp och kollar så att allt är i ordning.

Under alla tidigare generationer har respekten för kvinnan varit en grundbult i det västerländska samhället – en respekt som har urholkats i takt med kvinnans ”frigörelse”. Titta bara på dödssiffrorna mellan män och kvinnor efter Titanic 1912 där hela 75 % av kvinnorna överlevde. Det var kvinnor och barn först som gällde. Kontrastera dem sedan med dödsiffrorna för Estonia 2004 där hela 5,4 % av kvinnorna överlevde och 22 % av männen (”det rådde djungelns lag” som den överlevande Kent Härstedt uttryckte det).

Att skydda sin egen kvinna är emellertid fortfarande en urinstinkt hos riktiga män. När kulorna haglade vid skjutningen i Las Vegas kastade sig män över sina bättre hälfter. Vid Batman-massakern i Denver 2012 (12 döda, 70 sårade) var det män som var de riktiga superhjältarna genom att agera mänskliga sköldar åt sina flickvänner och hustrur. Jag skulle också utan tvekan ta en kula för min kvinna även om jag också har tagit en och annan donna på låret utan att fråga om lov först eftersom jag har gjort den subjektiva bedömningen av att det skulle uppskattas.

#NotMe

Riktiga sexbrottslingar ska förstås sona sina brott. Men svenska män är överlag kanske världens mest hänsynsfulla och jämlika partner. Så blanda inte ihop oss som är beredda att göra allt för våra kvinnor med de feministiska omegamän som utnyttjar sin maktställning för att ha sex bara för att de inte kan få det på något annat vis.

Kanske det är dags för oss CIS-män att skapa en hashtagg och kalla den för #NotMe? Där kan vi förklara vad vi står för och vilken kvinnobild vi har. Ni kvinnor som kallar er för äkta feminister får gärna hjälpa till. Varför inte arrangera en ”Men’s March”? Gå ut i det kyliga vintermörkret och protestera för oss riktiga män som sätter er på piedestal och mot de unkna amöbor som utger sig för att vara feminister men i själva verket bara vill innanför trosorna på er.

Ni får ha på er vilken mössa ni vill.

Joakim ”Bronco” Mårtensson


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Niels Henriksen

Posted: 3 januar 2018 - 08:39 - Svar

En muslimsk forening med 3 medlemmer? 😀

https://uploads.disquscdn.com/images/796dfd4157c73ac77feabea014aa4275a e3730f8ea9ff944df691d00dbe1195c.jpg

Ahmadiyyaer anses i øvrigt ikke som rigtige muslimer af de muslimske hovedgrene, men tværtimod
som kættere og vantro, der ofte bliver forfulgt, truet og endog myrdet i deres hjemlande – hovedsageligt Pakistan og Indien.

Men det syntes vore naive, uvidende og propagandistiske journalister så ikke lige, at vi skulle informeres om, da vore medier nok en gang faldt i dyb multi-kulti-svime over de såkaldte “muslimer”, der valgte at tilbringe nytårsdag med at gøre Rådhuspladsen i København ren efter det enorme fyrværkeri-svineri. De var faktidk Ahmadiyyaer med base i Hvidovre ( dem med kuppelmoskéen fra 1967 ), som altså ses på med dyb foragt og had af alle de “ægte” muslimer. Unægteligt en lidt anden og uhyggelig historie end den sædvanlige lallenaive, lyserøde fantasi om endeløs harmoni og tolerance på tværs af religioner og kulturer, som vore medier igen-igen forsøgte at sælge os ved starten på det nye år – det er jo efterhånden ved at opnå status som fast nytårsritual i de folkeopdragende danske medier 😬

  Peter Zichau

  Posted: 3 januar 2018 - 10:24 - Svar

  Ahmadiyyaerne, druserne, yasidierne og alawitterne bliver forfulgt, fordi der ikke er flere kristne og jøder at slå ihjel. Hvor er det tragisk, at så stor en del af menneskeracen har valgt, ikke at bruge hjernen – eller indavle den væk.

  sussebassa

  Posted: 3 januar 2018 - 10:29 - Svar

  Haha..høres da helt korrekt ut.

  Ragnar Lodbroge

  Posted: 3 januar 2018 - 12:25 - Svar

  Nasse på andre er det muslimerne er bedst til, efter overfalds voldtægter,( voldtægt er jo en hold sport i de muslimske lande ) og i dette tilfælde skal vi ikke se bort fra at foreningen modtager million støtte fra staten

  latmask

  Posted: 4 januar 2018 - 08:44 - Svar

  Muslimerna har lovat att det ska bli fred när hela världen är muslimsk och sharia tillämpas överallt. Vi behöver bara ha en smula tålamod, dock tror jag att vi först kommer att få uppleva några kommunistiska paradis. Vi behöver bara vänta litet…

Avslog

Posted: 3 januar 2018 - 10:09 - Svar

Äntligen tillbaka Bronco med en efterlängtad krönika! #NotMe skulle behövas som en motpol på en balansbräda. Och man längtar efter att höra riktiga mäns röster, sååååå trött på feministdravel!

Felix Krull

Posted: 3 januar 2018 - 10:26 - Svar

Michelle Obama har kallat honom för en ”underbar människa” och ”en god vän”.

…og har sendt sin datter i praktik hos ham.

God klumme. Mere Bronco.

Felix Krull

Posted: 3 januar 2018 - 10:43 - Svar

Jeg kan desvaerre ikke finde linket, men jeg laeste en artikel af en anonym, amerikansk virksomhedsleder som fortalte at de var holdt op med at ansaette kvinder i kerneomraaderne, da risikoen for at faa en kritisk medarbejder #metoo’ed var for stor. Han ansatte i stedet udelukkende kvinder i stoettefuntioner – kantine, rengoering osv. – saa hans ligestillingsstatistik saa nogenlunde ud.

  Svend Andersen

  Posted: 3 januar 2018 - 12:18 - Svar

  ‘The Mike Pence Rule’ … der findes lignende eksempler i slutningen af denne artikel:
  http://www.breitbart.com/national-security/2017/12/07/world-view-inter national-metoo-movement-generates-backlash-women-mike-pence-rule/

   Felix Krull

   Posted: 3 januar 2018 - 21:04 - Svar

   Tak for linket, god artikel.

   Forfatteren – en MRA – linker til en bog om emnet, gratis PDF-download:

   http://www.generationaldynamics.com/download/FraternizingWithTheEnemy. pdf

   latmask

   Posted: 4 januar 2018 - 08:52 - Svar

   Nu vill männen inte längre vara mentorer för unga kvinnliga kolleger. De vill inte heller äta lunch eller middag ensamma med en kvinna, eller åka gemensam taxi till eller från jobbet. Vidare vill de inte ha enskilda möten med kvinnor utan filmning och vittnen. De talar med kvinnor endast om arbetsuppgifter och hälsar knappt på dem för övrigt. Arbetsplatser med enbart manliga anställda är nu allt populärare.
   En man vill numera inte ens åka hiss ensam med en kvinna. Risken för anklagelser om sexuellt trakasseri är för stor. Många män blir MGTOW, vilka undviker kvinnor så mycket det bara går.
   Det hela slutar med segregation.

    sussebassa

    Posted: 4 januar 2018 - 11:19 -

    Hel typisk PK…LØfven/sosse tenkning..som igjen beviser han har aldrig forstått dette med hvilke konsekvenser vil dette få…hele Sverige er jo igjennomsyret av det..
    Alt elende..”Hans tenkning/politikk”..hans IQ strekker rett og slett ikke til.

    latmask

    Posted: 5 januar 2018 - 07:49 -

    Löfven har själv sagt att han är feminist. Dessa vill splittra folket och är även kvinnornas fiender.

Margrethe

Posted: 3 januar 2018 - 10:57 - Svar

Der går ikke røg af en brand, uden ild. Derfor hilser hilser jeg metoo kampagnen velkommen et pænt stykke af vejen. Med de forbehold, jeg senere skal komme ind på. Alt for meget magtmisbrug i ulige magtforhold har været muligt på det område, under dække af det vældig populære, men forlorne frisind. Og ja, det må godt nok være surt at blive taget med fingrene i kagedåsen, når vi nu lige havde det så sjovt alle sammen. Det er bare de klynkehoveder, der er noget galt med. Sådan tænker psykopater, hvis grænseoverskridende tankegang og adfærd er højeste mode. Det har bare skiftet navn til “frisind”

Hvem er ikke offer for egne impulser og drifter? Det er de pædofile også. Så de kan heller ikke gøre for det. Slet ikke i disse tider, hvor Nihilismen er gud, og de små djævle, der myldrer frem alle vegne og skal bekæmpes, såmænd bare er dem, der påpeger, at det er sådan det forholder sig.

Selvfølgelig er “metoo kampagnen” kørt af sporet i Sverige. Det gør alt i det land. Selvfølgelig ender det med sagesløse og uskyldige ofre, der bliver hængt ud uden grund. Selvfølgelig vil muligheden for de 15 minutters berømmelse friste svage sjæle til at hænge nogle ud med historier, der flere gange har fået selv mig til at tænke: ” – Aeeh, kan det nu passe?” Min fantasi fejler ellers ingenting.

Men processen er desværre set så mange gange før. Den franske revolution, og alt hvad der ligner, opstår ikke fordi alle de forkælede, kageløse bønder, var lidt for sarte, lidt for snerpede, eller hvad de end måtte mene om dem i Versailles. Den slags eksplosioner opstår, når noget er helt galt. Når problemets byld har fået lov at vokse sig stor. En byld skabt af dem, der er det virkelige problem. Når den endelig sprænger, flyder blodet ukontrolleret, tager en masse sagesløse og aldeles uskyldige ofre med sig. Det er sørgeligt og begrædeligt. Men send klagen til dem, som med deres psykopatiske og ukontrollerede grabserier skabte problemet.

Men når røgen har lagt sig, og de sårede skal samles ind fra slagmarken, forbindes og rimpes sammen, hvad så? Må kvinder og mænd ikke lade spillet imellem sig køre, af skræk for anmeldelser og ødelagte karrierer?
Her øjner jeg endnu et klassisk problem: Når vi smider al moral over bord, når alt er lige meget og lige godt, uden moraske grænser, ja så vil psykopater og alle dem, der ligner, trækker elastikken derud, hvor den sprænger. Da fåreflokken, som altid, følger bevidstløs med, ender det som et kollektivt problem. Vi kan kun leve sammen i frihed og med frie omgangsformer, hvis vi har indpodet en sund seksualmoral, der ikke er bange for at skelne mellem rigtig og forkert: Snylteri på andre mennesker er ikke i orden, og gør dig selv til et kynisk monster. Længere er den ikke.

Jeg har et klassisk eksempel fra min skoletid, der på smuk vis fortæller, hvordan stor, personlig frihed kun er mulig med en benhård disciplin på rygmarven: Jeg gik i en kristen privatskole, der på mærkelig vis havde overlevet som en anakronisme.
I en tid, hvor alt sejlede i folkeskolerne, hvor børnene var begyndt at banke lærerne, ja der var vi til gengæld ikke i tvivl om, hvem, der bestemte: Det gjorde lærerne. Selvom revselsesretten havde være afskaffet i flere årtier, var den ikke afskaffet på min skole. De drenge, der var kommet lidt i tvivl om, hvem der egenhændig sad med magten og begyndte at spille op, kunne få en ørefigen, så de røg hen ad gulvet. Det var grufuldt at se på. MEN her kommer den paradoksale pointe: Den samme skole tillod drengene at have lommeknive og dolke med. Primært til at spille land i skolegården med. Der skete ALDRIG noget med de knive, der ikke måtte ske. Så mange knive, blandt hidsige drenge, der også fik lov at slås i skolegården, så længe det foregik under de uskrevne regler for fairness. Ikke noget med flere om én, ikke noget med at jage og tryne mobbeofre – så fik mobberne én over nakken lige på stedet af gårdvagten, der stod som en Pittbull over i hjørnet. Med et øje på hver og én.

Min pointe er: Vi kan kun omgås hinanden på sunde, lige og frie vilkår med en stærk moral, indpodet i rygmarven. Det gælder også en stærk seksualmoral. Det har metoo så smukt afdækket.

Må kvinder og mænd så ikke lege og flirte med hinanden? Livet ville blive en sørgelig ørkenvandring uden. Jeg har en del fritidsinteresser, som er stærkt domineret af mænd. Det giver uundgåeligt mange “gratis krammere”, beundrende blikke, mange tilbud og kommentarer, der ikke altid er så stuerene, at det gør noget. Men er det et problem? Nej. For vi er der på lige vilkår. Her sidder ingen med rollen som min arbejdsgiver, med mit levebrød i hånden, og ad den vej kan påtvinge mig seksulle udskejelser, jeg ikke kan sige nej til. uden konsekvenser for mig selv. Hvem har lyst til, at deres 16 årige datter i gymnasiet, skal forføres af den halvgamle lektor i Oldtidskundkab, med det ulige magtforhold, der altid er mellem en autoritet og et ungt menneske? Det har ingen. Hvem har lyst til at sende deres datter på politisk ungdomslejr for så at erfare, at en autoritet i partiet, en “politisk stjerne” misbruger sin magtposition til at få sig noget ungt kød? (ingen nævnt ingen glem) Det har ingen forældre.

Vi kan kun skabe frie, tillidsfulde og ligeværdige omgangsformer med en stærk moral i bagagen. Den samme moral, vi har smidt overbord. Nu ser vi resultatet.

sussebassa

Posted: 3 januar 2018 - 11:11 - Svar

..”metoo” er for kvinner som føler seg “sexuelt” trakassert av hvit halvfete menn i høyere posisjoner..sies det, men hvor går grensen..
Er et klapp på skuldern sextrakkasering, et vennlig ment klapp..
Selv er jeg “ta på typen” vennlig berøring ment..på både kvinner og menn..og lurer nå på om det også er sexuell trakkasering…selv om jeg i mitt forsvar vil hevde det ligger i min personlighet..overfor folk jeg kjenner…kanskje noen menn vil anmelde meg også til “metoo” for menn.

  steen

  Posted: 3 januar 2018 - 12:00 - Svar

  Tak, jeg tror hele metoo kampagnen i Sverige, var camouflage for indvandrede voldtægter. Den foregik endda, mens den første sande rapport om voldtægt i Sverige udkom.

  I har måske bemærket, at den ikke havde noget videre omfang i Norge, Danmark og Tyskland? I Sverige gik den helt amok anført af samtlige løgnemedier. Sig ikke, de ikke har nogen magt. Se Google Trends https://trends.google.dk/trends/explore?q=me%20too

  Ragnar Lodbroge

  Posted: 3 januar 2018 - 12:22 - Svar

  For 20 år siden, havde disse kvinder ingen problem med at ligge sig på ryggen for at få et job eller en filmrolle, den måde at få sin vilje har sikkert ikke ændres sig siden dengang

   sussebassa

   Posted: 3 januar 2018 - 12:36 - Svar

   ..helt klart, men det sejer dom inte.
   Nok mange frustrerte, nevrotiske og mislykkede kvinner som på denne måten tar sin typ hevn.

Gabrovitcs

Posted: 3 januar 2018 - 12:23 - Svar

Har saknat Dina krönikor. Välkommen tillbaka! Du var bäst på Avpixlat och jag förstår att du växlat till Snaphanen. Samhällsnytt är lika tråkig som namnet – urtrist layout.

Cavatus

Posted: 3 januar 2018 - 12:26 - Svar

Vilken suveränt skriven text!

Snowflinga

Posted: 3 januar 2018 - 12:58 - Svar

Etablissemanget avänder “Metoo” för att försöka gömma undan alla brott och gruppvåldtäkter som orsakats av massinvandringen till Sverige och övriga Europa. Sverige hör till de länder som snabbt har förvandlats och nedmonterats inom 40 år till ett land i kaos. Sverige var tidigare ett fredligt land med låg kriminalitet och inga gruppvåldtäkter innan massinvandringen började från världens mest dysfunktionella länder. Om massivandringen inte upphör så kommer hela Sverige så småningom att förvandlas till ett land där varken kvinnor eller män inte längre kan gå säkra. Pat Condell är en man som inte skräder orden om vad som händer i Sverige när det politiska etablissemanget har släppt in vuxna män som de kallar för barn och försöker lura befolkningen.
https://detgodasamhallet.com/2017/12/22/det-ar-man-som-valdtar/
https://www.youtube.com/watch?v=DbkitYRBYmk

  sussebassa

  Posted: 3 januar 2018 - 13:08 - Svar

  Dette har jag også hevded i flera alt diskusjonsfora/blogger, men ikke fått noen respons på det..mere oversett..som man kan forstå..”metoo” er blitt en mektig organisasjon hvor klart Pk står bak..sies det er den samme som startet “jagerher”.

niklasr

Posted: 3 januar 2018 - 15:02 - Svar

Varför inte hashtaggen #notagain, eftersom feministerna hela tiden försöker hacka på vita, laglydiga män.

Det som är lustigt med metoo-kampanjen är att den påvisade just det som jag sagt tidigare. Att den största gruppen av sexförbrytare efter muslimerna är socialister. Eftersom båda dessa ideologier förespråkar fri sex för sina manliga medlemmar. Fan, hela 68-revolutionen handlade om att de manliga studenterna skulle ha rätt att sätta på vilka kvinnliga studenter de ville.

Henning Jensen

Posted: 3 januar 2018 - 15:13 - Svar

Peter Martins har også trukket sig efter MeToo-beskyldninger, og sagen er ved at blive efterforsket af politiet.
For Martins vedkommende er disse beskyldninger svære at afvise, for selv på YouTube ligger der mange eksempler på, at han ikke har holdt fingrene for sig selv.
Her i denne video begynder dansen acceptabelt, men lidt inde i videoen “tager han fat” med begge hænder.
Et oplagt MeToo-tilfælde!

https://www.youtube.com/watch?v=5WOwWjwm-QY

Prosten

Posted: 4 januar 2018 - 23:11 - Svar

Metoo är för de rika och kända.

Leave a Comment