21
jan
Seneste opdatering: 22/1-18 kl. 0403
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

NB: Til bloggens venner – Paypal problemer, der varede  i en måned, er nu overstået. Jeres donationer går ikke kun til smårejser, faste udgifter, hardware osv., men også til trofaste kronikører. Endnu ikke alle, for så stor er indkomsten ikke. Men skriv alligevel, hvis du vil have et godt publikum, og hvis du mener, du er god nok. Det afgører jeg naturligvis i sidste ende, og det kræver ikke, at du og jeg er enige.

Min snart ret gamle ven, Paul Weston, kommenterer her Channel 4 interviewet med psykologiprofessor Jordan Peterson. Vi mødtes første gang på Bryssels gader og senere på en pubcrawl i 2007. Vi opdagede hurtigt, at vi delte tanker trods det, at ingen af os opfattede os selv som særlig politiske af observans. Dengang.

Interviewet er også en sjælden oplevelse. Når jeg stod imod talrige opfordringer til at blogge det, skyldes det mest at jeg meldte mig ud af kønskrigen engang omkring 1977, og er yderst utilbøjelig til at melde mig ind igen. Jeg sluttede fred med det smukke køn for 40 år siden, hvilket ikke var nemt som Sverige-kommentator, skal jeg hilse og sige. Mon ikke kun Strindberg kan lokke mig tilbage som fodtusse i den krig?

Men jeg står fast, kønskrigen og al dens debat rager mig en hatfuld. Jeg gør en midlertidig undtagelse i dag. Se endelig den lyserøde medieelites Stalingrad. Interviewet har naturlige forgreninger ud i den større politik, og er derfor essentielt. Alle interviews skal vise noget, og når de viser mere end det tilsigtede, er de tilsvarende mere interessante.

Dette interview er mere interessant, end det var meningen fra Channel 4’s side. De havde lagt en slagtning af Peterson tilrette, men endte med selv at blive offerlammet. Det er godt TV fordi det er så synligt. Problemet med det meste politik er, at det er så usynligt. Vi ser ikke aktørerne bag deres facade, kun konsekvenserne af, hvad de foretager sig. Vi forveksler facaden med essencen og bilder os selv ind, at vi er demokratiske deltagere.

EU har snuppet den ene halvdel af vores deltagelse, Folketinget og partisystemet den anden. Du og jeg er skrevet ud af ligningen, demokratiet har været en illusion i mange årtier, hvilket flugter med, hvad Peter Hitchens sagde i København for nylig. “Kristendommen har sit eget endeligt indlejret i sig. Demokratiet har også.”

Man kan kalde Westons kommentar til det hele, dér hvor general Friedrich Paulus går ti år i Sovjetisk fangenskab inden han repatrieres til Dresden, hvor han dør 66 år gammel i 1957.

THAT Jordan Peterson Interview

Jordan Peterson versus Channel 4. Watch it again and enjoy!


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Allan Hansen

Posted: 21 januar 2018 - 12:01 - Svar

DANMARK FØRST!

Hvad Trump har gjort for USA burden Danmark
havde gennemført for 30 år siden!

Lad os bygge den mur – koranklodser!

Bedre sent end aldrig!!!

  sussebassa

  Posted: 21 januar 2018 - 15:47 - Svar

  Ingen koranklodser fordi muslimene skal sendes UT.

   Allan Hansen

   Posted: 21 januar 2018 - 16:13 - Svar

   Yes, møgslimerne skal ud af Europa – og det HASTER!

   Niels Henriksen

   Posted: 21 januar 2018 - 18:37 - Svar

   Katapulten og faldskærmen er jo opfundet for længe siden ? –
   mange mennesker betaler formuer for at dyrke faldskærmsspring;
   muslimerne kan få det helt gratis ?

    ɱØяñιηg$ʇðя ©™

    Posted: 22 januar 2018 - 00:30 -

    Det finns en underbar scen i den här dystopiska animerade filmen. På tv:n går ett program som handlar om ett asyl-lotteri, ett rent underhållningsprogram. Förloraren blir utkastad med just katapult och landar i Öresund med bron som bakgrund. Röstskådespelare är Vincent Gallo, Juliette Lewis, Stellan och Alexander Skarsgård och Rigets Udo Kier.

    https://www.youtube.com/watch?v=umxZjjfMl2U

Henning Jensen

Posted: 21 januar 2018 - 13:42 - Svar

Kønskrigen i Sverige er vel næsten helt forbi med indførelsen af “hen” som fællesbetegnelse. Ligesom jeg et eller andet sted læste i den forgangne uge, at svenske personnumre nu også skal være kønsneutrale!

I aftes, lørdag aften, var jeg alene hjemme. Og til aftensmåltidet tændte jeg for tv’et, og zappede kanalerne igennem for at se om der et eller andet sted var en dårlig film. Undervejs i zapningen kom jeg forbi en af de svenske hovedkanaler, og til min store forbavselse blev der vist “Konståknings-EM från Moskva med damernas fria program”.
Jeg har ikke set kunstskøjteløb siden jeg som ung var tvangsindlagt til det under besøg hjemme hos min moder. Så jeg var i aftes forundret over at det var fuldstændig det samme at se, som for 40 år siden – slet ingen ændringer.
Jeg blev hængende et øjeblik, medens jeg sad og filosoferede over hvorfor i alverden netop Sveriges TV viste et kønsadskilt sportsstævne med kun kvinder? Og hvor ikke een eneste skøjteløberske på isen var iklædt “sort sæk”!
Det føltes særdeles u-svensk! Er vi ikke alle henner – og alle ensfarvede?
Og hvad jeg yderligere fæstnede mig ved, var, at de unge kvinder på isen var “letpåklædte”, og tillige efter endt løb fik et knus af træneren! (MeToo for åben skærm – og på svensk TV?)

Hvordan mon kunstskøjteløb ser ud om yderligere 40 år?
Til den tid vil det nok være tildækkede hermafroditter der skøjter rundt i hver sin “boble”, og parløb ikke længere eksisterende – og for guds skyld: ”no touch”.
Der er ikke noget at sige til, at man tager sig ”en lille een.”

  sussebassa

  Posted: 21 januar 2018 - 14:31 - Svar

  Dette beskriver vel igjen den dobbelmoralen svensker alltid har hatt..og vil fortsatt ha om det ikke skjer en politisk endring etter valet..at SD kommer i regjering.
  Blir litt som “hvem tar dette landet på alvor no mera”..Alt er jo i kaos, på alle viktige områder, mens Løfven bare “låter humla suse vidare”..och hoppas på det besta.

  Peter Zichau

  Posted: 21 januar 2018 - 16:00 - Svar

  Om 40 år er der ikke mere feminisme og venstreorienteret propaganda tilbage i verden. Det dårskabens hus, disse galninge i 50 år har forsøgt at bygge op, falder snart sammen som pindebrænde.
  Hele fundamentet er pilråddent og det står kun så længe det store tavse flertal ikke gider engagerer sig synderligt i virkelighedens verden. Så snart der bliver blæst lidt luft igennem lortet, springer de allesammen fra. Derfor al den propaganda og hårde styring fra medier og venstresidens aktivistiske overdrev. De kan ikke tåle det mindste vindpust. Men lige om hjørnet venter en orkan.

   InHocSignoVinces

   Posted: 21 januar 2018 - 16:20 - Svar

   Det bliver ligesom i efterkrigstiden, hvor en masse af dem der aktivt hjalp og tjente på Nazisterne, pludseligt får voldsomt travlt med at overbevise alle andre om, at de skam havde været medlemmer af modstandsbevægelsen.
   De har bare glemt at tage med i betragtningerne at internettet aldrig glemmer.

   Godwin’s Law, jeg ved det godt, men de skulle siges.

InHocSignoVinces

Posted: 21 januar 2018 - 14:47 - Svar

Problemet med Peterson/Newman-interviewet er, at interviewede man Cathy Newman i dag, kun få dage efter mødet med Jordan Peterson, så ville hun have nøjagtigt de samme synspunkter og holdninger som hun havde før diskussionen, og man kan så starte forfra.
Tro mig, jeg har deltaget i i hundredevis af timelange diskussioner med feminister online, fået dem overbevist ved hjælp af de forhåndenværende facts og statistikker, bare for at møde nøjagtig de samme individer i kommentarerne under en anden artikel dagen efter, hvor de så fastholdt nøjagtig de samme ting som de havde gjort før vores diskussion dagen før.
Det er som at slå i en pude, og Paul Weston har fuldstændigt ret i sin betragtning om at der er tale om en patologisk fastholdelse af følelser over fakta: Hvis fakta kræver at de tager dem selv, deres valg, og deres holdninger op til revision, med den fare for emotionelle stress og angstsymptomer det kan medføre at realisere at man er blevet manipuleret med i årevis, så foretrækker de fleste af dem den tilsyneladende “sikkerhed” der er at finde i indoktrineringen.

“Why, oh, why didn’t I take the Blue Pill?”
https://www.youtube.com/watch?v=Z7BuQFUhsRM

Allan Hansen

Posted: 21 januar 2018 - 16:54 - Svar

Reagan tells a joke!

https://youtu.be/mN3z3eSVG7A

InHocSignoVinces

Posted: 21 januar 2018 - 18:14 - Svar

River

Posted: 21 januar 2018 - 20:57 - Svar

Peterson er en meget klog mand. Super videoer.

Louis B Knockel

Posted: 24 januar 2018 - 14:37 - Svar

Hr. Weston og hr. professor Peterson er altid værd at lytte til. Tak igen i dag.

Leave a Comment