26
jan
Seneste opdatering: 27/1-18 kl. 1653
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(*Niccolò Machiavelli.) – Hvad angår Sverige, er forebyggelsens tid ved at være forbi. Bevares, der er altid lidt tilbage at forebygge, men det væsentlige i Sverige er sket, det er nemlig demografien.

Machiavellis ord gælder hele Europa, men de gælder i sjælden grad Sverige. Uanset hvad politikere måtte love af velstand og sikkerhed i valget 9 setember, er det luftfrikadeller. Toget er kørt for adskillige år siden, personligt mener jeg mod borgerkrig, selvom det næppe bliver i min tid, men det bliver i dette århundrede.

Demografi er skæbne, og det gælder i højere grad, når demografi er islam, end når det drejer sig om nogen andre folkegrupper. Uanset hvad den så bliver, er Sveriges skæbne allerede beseglet. Resten er strid, kamp og snak. Hvis man har set fremtiden, er appetitten mindre på at gennemleve den.

En podcast med Marcus Birro satte denne tankerække igang, han sagde “jeg var en af de første kritikere af indvandringen,” hvilket tør kaldes en tilsnigelse.

Jeg har tit spurgt mig selv, om det er attraktivt at beskrive Sverige forfaldsproces, nu den ikke længere kan forebygges. Om en klinisk beskrivelse af en nations påbegyndte dødsleje, er noget jeg skal bruge min tid på. Selv i Danmark og Norge går det nærmest kriminelt langsomt, skønt vi har grænse og udsigt på første parket til det svenske mareridt. Intet kan rigtig skræmme den danske vælger.

Jeg er ikke kommet frem med et svar, men Peter Hitchens sagde for nylig noget i København, som appellerede til mig, og måske viste mig en vej ud af håbløsheden over næsten tyve års kamp for at forebygge større ulykker. Der lå en trøst og en vej frem i disse ord (Fra minut 3:59)

The obituarist of my country. “I also hate our way of life”

I have largely given up direct engagement in politics. British politics, I have found, is entirely tribal and wholly hostile to reason, – in fact it is angered by reason – and closes its mind to such reason with a selfrighteous certainty, which is horrible to see. That is why, I personnally have abandonded direct political activity, and declare myself to be, what I now am: The obituarist of my country.

There I was, a national, newspaper columnist, with an enviable access to a large number of minds, and I could do nothing, absolutely nothing to avoid the perils which I could clearly see and describe, and for which there were straight foreward remedies available….Paradoxically I am personally much happier, since I found, I could do nothing. A huge and troubling responsability has fallen from my shoulders. Peter Hitchens in Copenhagen.

De sidste dages helliges kakafoni

Der er mange glimrende stemmer i Sverige idag, der siger omtrent det jeg og få andre sagde i 200/2001, da det nu er relativt ufarligt. Der er bare det, at det de vil påvirke, er sket for over et årti siden. Politikerne fortsætter ganske vist ødelæggelsen af landet, hvad de ikke havde behøvet, for den er nu selvkørende.

Selvom Sverige havde viljen – hvilket det ikke har – til at løse de fremmedproblemer, de har ophobet i 45 år, anser jeg dem nu for uløselige og permanente. En så overvældende, ulykkelig demografi, som Sverige har skaffet sig i tavsheden skygge, er ikke mulig at kæmpe imod. Den vil slide generationer af politikere op.

Kun fantasien sætter grænsen for, hvor slemme de kan blive. Jeg ville naturligvis hellere end gerne have uret, men jeg hengiver mig ikke til ønsketænkning. Et gigantisk samfundseksperiment har allerede betydelig slagside, man savner argumenter for, at det ikke skulle synke helt. Jeg er ganske klar over, at svenskere ikke kan tillade sig at se sådan på Sverige, som jeg gør, for så ophører kampviljen og håbet. Men jeg kan.

Hvor var Ann Heberlein, Johan Westerholm, Anna Dahlberg, Ann-Charlotte Marteus og Johan Hakelius i 2001? De var voksne, højt uddannede mennesker, hvad foretog de sig dengang, de kunne have gjort en forskel, som det hedder på marketingsprog? Mordene og voldtægterne var ganske slemme selv dengang, hvorfor tav de, eller i nogle tilfælde, skrev direkte mod deres egen overbevisning og samvittighed?

Det er glimrende, de er der, men kunne de ikke have kommet ud af starthullerne for tyve år siden? Når et lands ‘upper ten’ er så hæmningsløst feje og konforme, skal man jo ikke undre sig over, at det er gået ad Helvede til.

Her er et eksempel. Sådan skrev Dahlberg i 2010 inden Riksdagsvalget i Rösta nej till hatet

Även om banden kan tyckas lösa understryker det den rasistiska kontinuiteten i denna idévärld. I ursprungsläget är gruppen av undermänniskor gigantisk – inte bara invandrare, utan även svenska minoriteter såsom homosexuella och judar måste hållas kort för att värna den ariska rasen. Sedan tar man ett steg tillbaka och nöjer sig med att stämpla ut invandrare och adopterade födda i utomeuropeiska länder som icke önskvärda individer i Sverige.

Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut. Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.

Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina

Om uppgiften att bilda regering faller på alliansen, som opinionssiffrorna tyder på, bör Fredrik Reinfeldt ringa upp Maria Wetterstrand och sondera möjligheterna att locka över MP eller att etablera ett varaktigt samarbete.

Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!

Denne smøre er talentfuldt skrevet, til trods for at Dahlberg formentlig ikke har troet på et ord af den.

Jeg bliver bare smallere

Hvad jeg skal foretage mig efter næsten tyve års totalt nyttesløse skriverier, har jeg en ide om. Jeg har for mange gode forbindelser, for megen adgang til vigtigt stof, til bare at trække mig tilbage til desillusionen. Jeg kan også blogge fotos og videos, og jeg behøver ikke gøre det hver dag.

Jeg forestiller mig, jeg bare bliver smallere og smallere indtil jeg tilsidst ikke kan ses. Jeg er stadig glad for at kunne komme af med et foto i ny og næ, og jeg er navnlig glad for at låne spalter til eksterne skribenter, den mulighed vi jeg ikke afskrive mig.

Men mine illusioner om at påvirke noget som helst politisk, og mine illusioner om demokratiet i det hele taget, de er slidt bort på alle disse år. Min foragt for politikere, der i min ungdom var ganske mild og godartet, er nu så velvoksen, så jeg for første gang i 45 år, har været sofavælger, og jeg kunne godt lide fornemmelsen.

Jeg ser på valgplakaternes håbefulde ansigter med betydelig overbærenhed. Jeg hører slet ikke danske politikere i radio og TV, det er for slemt. Der må dog dukke én op, man kan have en smule respekt for, eller? Når jeg møder en politiker i det virkelige liv, bliver jeg med enkelte undtagelser akut utilpas.

Når politikeren møder Sankt Peder

Sådan dalrer politikken temmelig planløst afsted, så man må spørge sig selv om, hvordan en politikeres cost-benefit-analyse ser ud, når han skal møde Skt Peder: Fik han lavet flest ulykker, og gik hans vanvittigt travle tid mest med at reparere på dem?

Bloggen vil eksistere, men den vil udkomme sjældnere og sjældnere. Det er, hvad jeg ser for mig. Det hele haster ikke så meget mere, den næste europæiske krig løber ingen vegne. Peter Hitchens hjalp mig til den nødvendige grad af ligegyldighed.

Hvor kan man flygte hen? Ind i litteraturen, som Douglas Murray har udtrykt? Men så tænker jeg på Adornos kendte ord, er kunsten mulig i et Europa på vej ud i barbari? Det lyder i sin helhed:

Kulturkritik findet sich der letzten Stufe der Dialektik von Kultur und Barbarei gegenüber: nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch, und das frißt auch die Erkenntnis an, die ausspricht, warum es unmöglich ward, heute Gedichte zu schreiben.

Se Katarina Janousch: Systemkollaps är strypt yttrandefrihet och alla människor som krossas. Se også den tredje artikel i Anna Ernius’ mareridtsagtige serie om den svenske skole: DEN SVENSKA SKOLAN 3 – ”JAG SÅG HATET I DERAS ÖGON OCH VET ATT JAG HADE TUR”.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Allan Hansen

Posted: 26 januar 2018 - 15:02 - Svar

Med Lov skal land bygges!

Det burde ikke være nødvendig, at uddybe hvorfor
denne sætning er hele grundlaget for vor demokrati.
Man kunne også sige “uden lov intet land – og omvendt ,,, et land uden lov er ikke et land!

1) Den lovgivende.

2) Den udøvende.

3) Den dømmende.

En af de største forkæmpere for frihed og det moderne demokrati er den franske filosof Charles de Secondat Montesquieu (1689-1755). Hans tanker om frihedens forudsætninger og den nære forbindelse mellem fremskridt og velstand kunne nutidens politikere lære meget af.
For Montesquieu er statens fornemste opgave at beskytte den personlige frihed. For at opnå den nødvendige kontrol med statsmagten opstillede han som ideal en adskillelse mellem den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt repræsenteret ved henholdsvis parlament, kongen og domstolene. I hovedværket Lovens Ånd (1748; dansk 1770) forfægter han den anskuelse, at en stats love er afhængige af landets sæder, religion, klima osv. Ingen har som han blotlagt de økonomiske, psykologiske og politiske betingelser for, at frihed kan opstå, og hvorfor den er både naturlig og unaturlig. Han forklarede friheden ikke kun som et håb eller egenskab hos de enkelte, men som et socialt og historisk fænomen. Montesquieuder var en af de først, der forstod hvor vigtig denne tredeling var, og hvorfor de både skulle samarbejde og samtidig holdes strengt adskilt! ( idéen var genial – måske det bedste siden Platon?).
En sådan lovgivning må nødvendigvis være stærk dynamisk, og udvikle sig i takt
med den tid vi lever i.
Det første spørgsmål bliver nu “hvad er det for en lov vi ønsker i vores samfund?
Det næste spørgsmål, bliver ” kunne dansk jura trænge til en ansigtløftning?,,
– underforstået – hvor dygtige er de jurister,, der bliver uddannet i dag?
Til sidst, det åbenstående spørgsmål, om koordinering i mellem de tre indstanser, som
til enhver tid er en åben diskussion!

InHocSignoVinces

Posted: 26 januar 2018 - 18:25 - Svar

“Når jeg møder en politiker i det virkelige liv, bliver jeg med enkelte undtagelser akut utilpas.”

Så kan det vist ikke siges meget bedre, selvom jeg personligt ville sætte en steg over ‘med enkelte undtagelser’. En anden god én er den her fra Con Air-filmen, som jeg altid kommer til at tænke på i de situationer:

“For me, you’re somewhere between a Cockroach and that white stuff that accumulates at the corner of your mouth when you’re really thirsty.”

Britta Due Andersen

Posted: 26 januar 2018 - 19:27 - Svar

Nå jamen så lukker du jo nok snart bloggen, for hvorfor gøre sig den ulejlighed, når lykken ligger i ingenting at gøre.

  steen

  Posted: 26 januar 2018 - 20:01 - Svar

  Jeg dribler med, hvad formålet skal være. Jeg kan ikke udelukke, jeg finder det

  sussebassa

  Posted: 26 januar 2018 - 20:34 - Svar

  Hel fel..ledigheten er roten til Alt ondt, og med kommende val i Sverige vil snaphanen och Steen være absolutt helt nødvendig..Uvurderlig.
  Vi trenger ett stelle hvor vi kan gi utrykk for i ord hva vi føler…og ikke som nå med meg, ble utstengt i 3 dager fordi jeg skrev at “muslimene” er roten til alt ondt..som jo er sanning, men altså må ikke skrives på Facen..selv i hermetegn..ble angitt av en “jagerher” svenske folket haterna.
  Det strammes inn på facen nå, som også er LØfvens ønske..såklart,..Vi har val i år och valflesket har redan børjat ifrån han.

   Ragnar Lodbroge

   Posted: 26 januar 2018 - 21:51 - Svar

   Hvordan går det med valget til høsten, sensuren er jo massiv i Sverige, tror du stadig at 7 klöveren får mere end 18-20 % af stemmerne

    sussebassa

    Posted: 27 januar 2018 - 09:57 -

    Slik det nå ser ut vil Mp og Kd komme under sperra..Ut.. vekk for alltid..hoppas.
    At de igjenværende vil oppnå 18-20 %..tvilsomt…”tror du stadig”…har jeg trodd det…
    Løfven må iallaf skaffe seg en ny partner..og da er Løøf mer enn villig for å få en ministerjobb..gå ut av 7 kløveren..så hvem blir igjen..mye rot og alt er åpent.
    Uansett vil de gjøre alt for å hindre at SD får regjeringsmakt..vet vi redan.
    Sensuren kommer blir enda større..de vil prova alle råtne trix.
    Selv har jeg satt i tenkeboksen..dypt..for å endre mitt skrivesett..Hvordan skrive det jeg mener er rett/ærlig uten å bli utstengt igjen..hermetegn er iallaf helt ut.

    Ragnar Lodbroge

    Posted: 27 januar 2018 - 22:21 -

    7 klöveren får 83 % rösterne
    ¨

   steen

   Posted: 27 januar 2018 - 12:14 - Svar

   Det er sødt af dig. Jeg tager ét valg til med. Det har jeg sagt de sidste tre svenske valg, hvilket jo er 12 år 🙁

Niels Henriksen

Posted: 26 januar 2018 - 23:00 - Svar

Svensk svar på kritik: – Din djævel, bort med dig!

Av: Arnt Folgerø
24. januar 2018, 21:16

https://www.document.dk/2018/01/24/svensk-svar-paa-kritik-din-djaevel- bort-med-dig

– Det bliver fattigt og det bliver farligt, siger den svenske etnolog og dissident, Karl-Olov Arnstberg, i et interview med Svensk Webbtelevision om Sveriges fremtid. Arnstberg er aktuel med en ny bog, hvori 12 forfattere fortæller om deres liv som dissidenter i et samfund, der er i færd med at havarere, og hvor sagligt argumenterende mennesker, som er kritiske i forhold til dette samfundshavari, ikke mødes med saglige modargumenter, men med udtalelser som: – Din djævel, bort med dig!

Bogen har titlen «Priset», og denne «bort med dig»-afvisning er en del af den pris, som de 12 videnskabsfolk, forskere, fagforeningsfolk og skribenter må betale for at have lagt sig ud med den svenske politiker- og meningselite. Mange af de tolv troede som udgangspunkt, at deres advarsler til politikerne om en uheldig udvikling af det svenske samfund, ville blive modtaget med tak og hilst velkommen. I stedet har deres påpegning af farerne ved denne udvikling ført til tab af job og ære, personlig chikane, beskyldninger om racisme og fascisme, social isolation, at blive forladt af slægt og venner og at blive personligt forfulgt af politiske korrekte journalister og venstrefascistiske «antiracister».

Venstrefascismen

I dagens Sverige kan det at kritisere etablissementet med våben som saglighed, sandhed og pålidelig information være livsfarligt. Og det får de 12 forfattere til at overveje, om de lever i et borgerligt demokrati eller i noget, som har lighedspunkter med angiver- og overvågningssamfund som Østtyskland og Sovjetunionen. Og det er også til sådanne regimer de 12 vender blikket, når de uden at tøve kalder sig svenske dissidenter.

Mens fortidens dissidenter i Østeuropa kunne regne med at blive sendt i fængsel, i arbejdslejre, blive tvangsindlagt på psykiatriske afdelinger, få nakkeskud eller blive hængt, er dissidenternes skæbner i dagens vestlige samfund mindre dramatiske, men tunge nok for dem, som blir ramt.

Fortidens dissidenter havde først og fremmest staten imod sig, mens dagens dissidenter ikke bare har staten, men også medierne og størsteparten af samfundseliten imod sig. Mens fortidens dissidenter i de kommunistiske samfund i Østeuropa blev kaldt samfundsfjender, tyr dagens meningsundertrykkere til andre begreber, som er lige så moralsk fordømmende. En dissident i dag i et vestligt samfund som Sverige forbryder sig ikke bare mod samfundet, men mod hele menneskeheden, og de stemples som umenneskelige, som racister, som nazister, antisemitter og fremmedfjendtlige.

Og de, som ikke skræmmes til tavshed, bliver forsøgt stoppet med mediechikane og fysiske angreb af de vestlige ”demokratiers” fascistiske stormtropper, små grupper af ”antiracister” og ”antifascister”, såkaldte Antifa-grupper, som særlig er stærke i lande som Sverige, Tyskland og USA. Disse grupper kan legitimt aktionere og standse møder og ytringer, uden at politiet griber ind, som den erfarne journalist Ingrid Carlqvist oplevede, da hun i 2013 skulle dække et debatmøde med lederen av Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Det lykkedes for demonstranter fra Antifascistisk Aktion at jage hende bort med tilråb som: Skrid herfra! Forbandede racist!, uden at politiet greb ind. En lignende demonstration fandt sted i Malmø året før, da den hollandske politiker Geert Wilders holdt foredrag i byen. ”Ingrid er racist, ikke journalist. Ingen racister i vore gader! lød det den gang, da demonstranterne forsøgte at forhindre folk i at komme ind i mødelokalet. Politi med heste, hunde og helikoptere gjorde lidt eller ingenting for at forhindre dem i deres forsæt. Politiets kommunikationschef sagde til Sveriges Televisjon, at Wilders er en person med ekstreme meninger, og at folk, som vil høre på en sådan person, selv er ude om det, hvis der skulle ske dem noget.

Talibananas

Posted: 26 januar 2018 - 23:55 - Svar

Jag gillar Peter Hitchens som bildad debattör med sunda värderingar. Men när han påstår sig ha insett att ansvarsbördan lättat från hans skuldror, så är det också ett medgivande om att motståndet eller försvaret för det man tror på stannar vid ord. Kanske måste man gå från ord till konkret handling – ta till vapen, så att säga? Det gäller alla som ogillar samhällsutvecklingen, maktförhållandena och trolösheten.

Anders Bo

Posted: 27 januar 2018 - 11:32 - Svar

Hvad mener du om Nye Borgerlige, Steen?

  steen

  Posted: 27 januar 2018 - 13:18 - Svar

  Joh, jeg havde helst set, det var mindre liberale Dansk Samling, det bliver det næppe. Jeg kunne finde på at stemme NB for at holde DF til ilden, men grundlæggende er problemet, at 80 procent af danskerne afskyr islam og masseindvandring, men kun 20 procent vil stemme for det. Så er der ikke meget at stille op.

Allan Hansen

Posted: 27 januar 2018 - 19:37 - Svar

om Machiavellis skriver Sløk bl.a. ” Fyrsten,,

“Man knæsatte en ny etik; det drejer sig for det enkelte menneske om at føre
sig selv selv og sin sag igennem, så idealer var ikke længere det trofaste og sanddru
menneske, men derimod det menneske, der ved løgnagtigehed og fordrejninger kunne
manipulere med de andre. Det markante eksempel herpå var ” Frysten,, der sidenhen
blev en slags lærebog for politikere, der ville frem i verden, befæste deres magt, fastholde
den og udøve den med succes, og det hvad enten det drejer sig om fyrster eller parlamentariske
politikere ,,.

Kilde: Mennesket & verden 1996.

ferd ed sa

Posted: 27 januar 2018 - 21:23 - Svar

Det er nu kommet så vidt med voldelige bander og kriminelles angreb og trusler, at svenske betjente må beskyttes ved, at foretage ekstraordinære sikkerhedstiltag. Europa er under angreb og har været det længe, men de blåøjede naive PK-politikere fatter det åbenbart ikke ?? Det kan kun ende med et af følgende scenarier : Muslimsk magtovertagelse, borgerkrig eller et massivt overvågningssamfund.
Mellemøsten er kommet til Europa: Vildt slagsmål i Hannover lufthavn mellem kurdere og tyrkere.
Jøder bliver igen forfulgt i Tyskland. Det Israelske flag blev brændt af i Berlin.
Merkel og EU har lagt i kakkelovnen til en 3´e verdenskrig!!

Peter Zichau

Posted: 28 januar 2018 - 14:48 - Svar

Alle de tiltag, ganske almindelig sund fornuft foreskriver skulle etableres, for at få vores samfund tilbage på bare nogenlunde ret køl, fortaber sig langsomt i tågen. Vi er langsomt men sikkert skredet så langt ud til venstre, at selv de mindste tiltag nu synes rabiate. Hvad politikerne overhovedet møder ind for om morgenen, overgår totalt min fatteevne. De vil jo ikke engang føre politik længere, men blot tækkes dyrevenner, naturelskere og godhjertede båtnakker på facebook, udstyret med en stupid likes-knap..(!)
Et eller andet sted henne må de jo tro det hele nok skal ordne sig. Modigere folk kommer vel til når vi har ødelagt samfundet nok. Men det er sgu deres forbandede pligt at revse den mest stupide del af befolkningen, der stadig ikke vil fatte konsekvenserne af deres ignorance, og fortælle dem de kan pakke alle deres forbandeden småproblemer væk, for bussen har kørt den gale vej i årtier og nu skal vi fandengalemig den anden vej.
Vi har lukket tusinder og atter tusinder af mennesker ind i vores civiliserede lande, som ikke bare overbebyrder men slet og ret ødelægger folkeskolen, sundhedsvæsnet, socialvæsnet, retsvæsnet, gader og stræder og you name it. De skulle aldrig været blevet lukket ind, men nu skal de i hvert fald smides ud. Og den diskussion skal ikke føres med hattedame-snak. Der skal hårde fakta og hudløs ærlighed på bordet pronto. Skal Danmark blive som Sverige, Frankrig, Tyskland eller England..? De er alle direkte på vej ned i et stort sort hul, uden mulighed for at rette skuden op nu. Er det også det man er interesseret i her..? Ellers så se for helvede at komme igang få rette op nu – i skide bangebukse.

Leave a Comment