29
apr
Seneste opdatering: 29/4-18 kl. 2236
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Demography is destiny. London is no longer an english city. This is the formula for a one-party state.

Vesteuropæerne i dag minder en om jøderne i Tyskland efter januar 1933: Hvordan kunne halvdelen af dem forblive i landet vel vidende, hvad der var i vente for dem? Idag vil EU og de politikere, de stemmer på, afskaffe dem og deres nationer. De stemmer alligevel på dem.

Jeg har jævnaldrende venner, der stadig er socialdemokrater. De afstår fra at have indflydelse ved hjælp af dere kryds, hvilket viser, at demokratiet er inkompetent. Det har ingen aktuelle vurderinger, ikke engang blandt den såkaldte elite, er der nogen informeret vilje. Vi har fået at vide af bøsser, feminister og marxister, at vi skal skamme os, vi har lagt os til at dø åndeligt såvel som politisk. Når vi diskuterer politik, går det galt. De vælgere, der vil noget, er for dumme, og de vælgere, der ikke er for dumme, vil ikke noget.

Et-parti staten har Sverige for den sags skyld allerede opfundet i 1932, hvad vi har set siden, er rent teater, men svenske medier er dygtige til at vedligeholde illusionen. Det er intet under, de aktivt undergraver ethvert forsøg på ægte demokrati.

Det er et virkelig interessant Stockholm-Syndrom der foregår nu som da. Alle bevidste selvmord er en udfordring for tanken, men nationale og civillisatoriske selvmord er naturligvis mere interessante end individuelle, personlige. Hvorfor flygtede de ikke dengang, og hvorfor stemmer demokratiet ikke imod dem nu? Hvorfor er Vesteuropa – ikke øst – suicidalt? Hvorfor er demokratiet ikke rationelt og selvopholdende?

Antagelig først og fremmest fordi, dets vælgere er inkompetente. De stemmer på fantaster og utopister. “We must be mad, literally mad.”Man kan med god ret sige, at mange politikere ikke har opfundet den dybe tallerken, men de der stemmer på dem, har i endnu mindre grad.

Der er ikke i nogen større omfatning nogen folkelig fornuft, der griber ind og redder dem fra sig selv og deres egen manglende dømmekraft. Demokratiet er derfor antagelig dødsdømt. Andre kræfter vil tage over, heriblandt de virkeligt rige, og de hedder  lige for tiden EU og alle de politikere og gidsler i Bryssel, de har betalt bestikkelselønninger. Demokrati er i dag en køn illusion.

“Alt hvad jeg elsker, har hvide mænd skabt”

Alt hvad jeg elsker, har  døde (og nogle levende) hvide mænd skabt, hvad enten det er oliemaleriet, distikonen, kontrapunktet eller komedien, hvad enten det er Matthæus Passionen eller “Mestersangerne”, Schubert’s B-dur sonate eller Bruckners ottende, Chopins Nocturner eller Rameau’s “Pièces”, uanset om det er Velázquez dværge og hofnarre, Claude Lorrain’s skyer eller Giottos fresker, om det er “På Sporet af den Tabte Tid” eller “Pnin”, uanset om det er “Odysseen”, Goethes “Vest-Øst Divan” eller Rilkes Duino Elegier, Chekhovs historier eller Manns historier om Jaakob, hvad enten det er Château Margaux eller Château Lafite-Rothschild, hvad enten det er Statsoperaen Unter den Linden eller La Scala, katedralen i Amiens, Basilica dei Santi Giovanni  i Venedig eller Basilica di San Francesco i Assisi, “A Clockwork orange” eller “Barry Lyndon”, for ikke at nævne racercyklen, chaiselongen, spisevognen, fyldepennen, det tredelte jakkesæt, Crockett & Jones sko eller selvsiddende nylonstrømper. Michael Klonovsky. tysk journalist og forfatter. (Snaphanens oversættelse)

Der er en ekstra søndagsdosis vestlig civillisation her: SR 2 Alma och Gustav Mahler. Sandt at sige er Alma som komponist hurtigt overstået, men det er jo SR, og det er glimrende trods det. Den eminente Eric Schüldt har også Mina Drömmars Stad om Paris, hvor jeg boede et år for fyrre år siden, men hvor jeg i dag har betydeligt mindre lyst til at komme.

Paris er, ligesom London, Stockholm, Gøteborg og Malmø, ødelagte byer i al fremtid. Jeg rejser ikke, for at besøge dem. Hellere til Prag, Budapest, Warszawa eller Zagreb. Eller Trieste, James Joyce’s by, hvor jeg har været en sommer og nydt de varme nætter, og hvor den forrygende Italo Svevo skrev en roman om blandt andre ting, at at ryge den sidste cigaret: Zenos bekendelser. Om at leve eller ikke turde leve. Den tiltalte mig, for jeg har altid syntes, livet er skræmmende. Det burde være reserveret for de  særligt modige  eller for følelsesløse psykopater..

Kan man være skønånd i en civilisatorisk forfaldsperiode uden at kommentere den?

Jeg hører alt, hvad Schüldt laver, men jeg tænker også på, om ikke han gemmer sig lidt i sin rolle som skønånd i denne tid, hvor Sverige anlægger en kommende borgerkrig.

Han vil finde, at der ikke er nogen steder at gemme sig, med mindre han som en Zweig emigrerer til en sydamerikansk jungle og dør en selvvalgt død der i depression. Kan man skrive digte efter sit fædrelands opløsning, for at parafrasere Adorno? Kan man være skønånd i en civillisatorisk undergangsperiode og stadig være uanfægtet?

I Sverige kan man ikke klare sig uden en ideologi, ligegyldigt hvor forrykt den er. Den ville ikke tillade et epistel som Konovskys, men så meget desto større er glæden ved at bringe det i oversættelse.

Og så skriver filosoffen Roger Scruton om vinens velsignelser: Wine deserves its place at the heart of civilisation. Den ville heller ikke blive udgivet af Systembolaget, men som kok, kan jeg skrive under på det: Vin er en madvare og det er kultur, ikke alkohol, som Systemets sibiriske ideologer tror.

“Musik der er for evigt nutidig”

Sagde Igor Stravinsky om Beethovens sidste strygekvartetter, hvor Beethoven er stokdøv. Hvad han hører inde i sit hoved, kan man gisne om, men et gæt er ikke dårligt: Han hørte en fjern fremtid, der ikke var af denne verden i 1825-1826. Beethoven havde forladt sin samtid, hvilket det jo også er at være ved at dø og ikke kunne høre verden længere.

Det kunne være skrevet i 1925, men det kunne også være skrevet idag, hvis vi ikke havde solgt vores sjæl til computergenereret støj, jævnfør den 27-årige svensker, der døde for nylig efter at have brændt sig selv op på det og alkohol. Jeg havde af gode grunde aldrig hørt om ham inden han stillede sine træsko, men jeg er noget rystet over hvor talløse millioner, der havde.

Vi befinder os ikke i nogen musikalsk samtid. Vesten er døende. Ikke økonomisk, men åndeligt. “Uden de dyder og værdier, der skabte det, kan det ikke opretholdes,” sagdes det om romerriget. Det gælder også os to tusind år efter. Beethoven er her “Menschlich, alzu menschlich.”

Den sidste sats af de sidste passer ind denne sammenhæng. “Lento assai, cantante e tranquillo.” Fordybelse. Ikke adspredelse.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Anders Bo

Posted: 29 april 2018 - 10:15 - Svar

Men alt dette bliver ødelagt af brune mænd!

steen

Posted: 29 april 2018 - 10:24 - Svar

Nu er jeg ikke så fikseret på selve farven, som navnlig venstrefløjen i Sverige er.

Henning Jensen

Posted: 29 april 2018 - 12:40 - Svar

Selv om det stort set er rigtigt, at “Alt hvad jeg elsker, har hvide mænd skabt”, så synes jeg at det er et lidt for sort-hvidt udsagn, og er, i vor nutidige situation ubrugeligt og rammer forkert.

Man kan også hade noget hvide mænd har skabt.
Michael Klonovsky nævner, i det af Snaphanen ovenfor citerede, forfatteren Anton Tjechow.
Noget af det allerførste Tjechow skrev, var en rejseberetning til “Ön Sachalin”. Denne ø rummede nogle af Zarens fangelejre og straffelejre,
Tjechows beretning er en rystende beskrivelse af “hvid mands værk”, og er en bog som altid har været hadet og upopulær, men som forbavsende nok blev oversat til svensk i 1992.
Om hverdagen på “Ön Sachalin” fortæller Tjechow bl.a. på side 205:

– “Att en människa får 30 eller 100 piskrapp är den vanliga konsekvensen av varje förseelse, underlåtenhet at uppfylla dagens arbetskvot (om t.ex. en skomakare inte gjort fastställda tre par skor blir han piskad), fylleri, råhet, olydnad…”

Efter revolutionen i 1917, fortsatte “Ön Sachalin” som en succesfuld del af de nye røde kommunisters omfattende straffekolonier i “Gulag Øhavet”, og blev endog videreudviklet og forbedret i endnu grusommere retning. Det må være her AFA’erne har taget ved lære!

Man kan også elske noget ikke-hvide har skabt.
Scott Joplin har jeg altid kunnet lide, her er slutningen af hans “Treemonisha”:

Marching onward, marching onward,
Marching to that lovely tune;
Marching onward, marching onward,
Happy as a bird in June.
Sliding onward, sliding onward,
Listen to that rag.
https://www.youtube.com/watch?v=_TmPa8UFxBo

Og Tivoli.
Udseende på Tivolis tårne og minareter havde Carstensen med hjem fra Nordafrika. Carstensen var født i Algeriet. Tivoli har bibeholdt det mellemøstlige design!
Alhambra, som også var Carstensens værk, lå på Frederiksberg, og havde samme mellemøstlige udseende:
https://da.wikipedia.org/wiki/Alhambra_(Frederiksberg)#/media/File:Alh ambra_Frederiksberg_2.jpg

Det er ikke forskellene, hvid contra sort, jeg synes der er interessante, og som bør fremhæves. Var det omvend os der kom til Afrika, så ville vi heller ikke kunne integreres. Det er både det tidligere Rhodesia og det nuværende Sydafrika gode eksempler på. Vi kan alle kun fortsætte som dem vi er, og tror man noget andet, så er det blot at se sig selv i spejlet!
Så lad os blive boende hvor vi bor hver især, og i stedet støtte hinanden.
Tænk hvilke mirakler der kunne være udført i Afrika, for alle de milliarder Lars Løkke hvert år pumper ud til hans importerede muslimer? Og det til ubodelig stor skade for både dem og os.

Jake Sorensen

Posted: 29 april 2018 - 12:58 - Svar

Hvorfor stemmer folket ikke mod deres egen undergang? Flokmentalitet, gruppepsykologi, konformitet. Via dette kan der skabes gruppenormer der strider mod gruppens egen overlevelsesmuligheder. Jeg har henvist til forfatteren Anthony Napoleon flere gange men jeg ved ikke hvordan man gør “hesten tørstig”. Se f.eks. denne video:
https://www.youtube.com/watch?v=TYIh4MkcfJA

Jake Sorensen

Posted: 29 april 2018 - 13:37 - Svar

Men du har ret i at de fleste vælgere er inkompetente. I guder hvor jeg hader demokratiet.

Mats

Posted: 29 april 2018 - 14:00 - Svar

Fantastisk fin musik. Herr, unser Herrscher som det så højtideligt bedyres i Bachs St. John Passion.

Muligvis et forkert forum at poste hverdagsforbrydelser i, men alligevel, apropos Stockholmsyndromet, og fordi det vækker lige stor vrede hver gang. En harme, der på forunderlig vis klart overgår harmen over langt grusommere forbrydelser, som dem eksempelvis Peter Madsen eller Peter Lundin gjorde sig skyldige i.

BT beretter her til eftermiddag, hvordan to afghanere på henholdsvis 16 og 20 år er blevet varetægtsfængslet og sigtet for voldtægt og forsøg på voldtægt af to 14-årige danske piger. Midt i et shoppingcenter i Esbjerg.

De to afghaneres motiver er ikke svære at få øje på; drifter og hævntørst. Men hvorfor pigernes forældre så velvilligt har lukket fjenden ind i folden, må til stadighed volde umådelige hovedbrud og spleen.

Quem Iuppiter vult perdere, dementat prius.

… Da løb et dansk Skib ind for at sætte nogle vilde, uhyggelige Fyre i Land, og faa Dage efter henrettedes de paa Torvet. Det var Sørøvere eller maaske Kapere, som havde deres Regerings Tilladelse til i Krigstid at drive Sørøveri mod fjendtlige Skibe, men som rigtignok ofte lod det gaa ud over alle mulige Skibe. Den danske Konge havde som Vederlag for Sundtolden paataget sig den Forpligtigelse at sørge for Fyr og Sømærke og at holde Østersøen fri for Sørøvere. Frederik 2. tog meget kraftigt fat paa dette Punkt. Han udvidede den danske Flaade. De store Orlogsskibe med de høje Agterspejl var smukke og gode til deres Brug. Når fremmede Skibe mødte dem, strøg de til Topsejlet; det var deres Hilsen til “Østersøens Herre”.

sidhatt

Posted: 29 april 2018 - 14:21 - Svar

Det betyr at demokratiet forsvinner i UK og resten av Vest-Europa, det var moro mens det varte. Spørsmålet er så hvilke land som klarer å få egne sterke menn til makten før de ender som muslimske kalifater. Svenskene setter fortsatt sitt håp til demokratiet til høsten.

Knud Madsen

Posted: 29 april 2018 - 14:40 - Svar

“Alt hvad jeg elsker, har hvide mænd skabt”
Dermed være IKKE sagt, at ALT hvad den hvide mand har skabt er fantastisk. Ligeledes udelukker det ikke, at de brune og sorte ikke også har frembragt udmærkede ting. Jeg kan så bare ikke komme på noget.

Steinadler

Posted: 30 april 2018 - 10:42 - Svar

Så forsøker jeg her nok en gang. Disqus-varianten virker ikke. Så får jeg se om dette er mulig.

“Kan man skrive digte efter sit fædrelands opløsning, for at parafrasere Adorno? Kan man være skønånd i en civillisatorisk undergangsperiode og stadig være uanfægtet?”

Vel ikke uanfektet, men T.S. Eliot kunne, vil jeg si, og beskrev nettopp dikterisk sin egen sivilisasjons undergang. Den så ofte siterte avslutningen på The Hollow Men står seg godt, syns jeg. Også som apropos til vår tids bomber og påfølgende sentimentale klynking og klamring. “Between the idea, and the reality, between the motion and the act falls the Shadow.”
Det handler også nå
om menn av strå,
som lar seg bukke under.

Leave a Comment