25
sep
Seneste opdatering: 26/9-18 kl. 0623
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

65 politiserende tjenestemĂŠnd pĂ„ Udenrigsministeriet (UD) opfordrer til ulydighed mod en evt. ny regering, som ikke mĂ„tte have de samme ‘vĂŠrdier’ som den forrige.

De fleste er klar over, at Riksdagen i dag for fÞrste gang nogensinde afsatte en statsminister. Dermed er Sverige nu i en parlamentarisk krise som aldrig nogensinde fÞr. Den eneste grund til, at der mÄske ikke kommer nyvalg, er at det vil vÊre endnu ubehageligere end de foreliggende alternativer, og vil gÞre Sverigedemokraterne endnu stÞrre.

Nu opfordrer embedsvĂŠrket til ulydighed for det tilfĂŠlde, at andre end de lurmĂŠrkede partier, skulle stĂžtte en kommende regering.

Svensk overgang til demokrati bliver smertefuld

Nu mÊrker man, at den svenske magtelite ikke er vant til, at magten i Riksdagen skifter hÊnder. Hvad de syv partier hidtil har sagt om SD, er Þregas. De tolererer simpelthen ikke opkomlinge uanset folket har stemt pÄ dem. Hidtil har svensk demokrati mest vÊret et kÞnt teater. Der er stort set ikke prÊcedens for det, som man tydeligt ser i grafikken over magtforholdene i 85 Är. Valg er til, for at bevare status quo. Det er verdensrekord i konsensus.

Det er ikke meningen med valg, at magten skal skifte hĂŠnder. Slet ikke udenfor klubben af “de syv.” Den gamle elite hylder samme principper som gĂžr, at Erdogan og Hamas stadig har magten over deres respektive befolkninger, dog i meget mere elegant og alkoholfri version.

De nĂŠgter at give sig ind i det sidste, og derfor har vi den aktuelle situation. MĂ„ske var det meget godt, om Sverige ikke havde en regering i to Ă„r til at trĂŠffe flere katastrofale beslutninger.

‘VĂ€rdegrunden’ skal holde misliebige folk ude

I Sverige er der noget der hedder ‘VĂ€rdegrund,’  ligesom ‘Alla mĂ€nniskor lika vĂ€rde’, som betyder det samme. Ingen i Danmark vil forbinde noget med udtrykket. De betyder grundlĂŠggende, at hvis du mener noget vĂŠrdimĂŠssigt andet end os, kan du finde dig uden den beskyttelse af dine borgerrettigheder, som du ellers ville have haft. Man skal mene ‘det rigtige’ om multikultur, homoseksuelle, muslimer, zigĂžjnere og handikappede – ellers kan man f.eks. blive fyret fra sit job, som er sket ganske ofte.

NÀr det blev klart att regeringen Löfven stod i begrepp att avskiljas frÄn sitt uppdrag startade ett antal opolitiska regeringstjÀnstemÀn pÄ Utrikesdepartementet ett upprop för att Regeringskansliet skulle vidmakthÄlla den vÀrdegrund som, i detta fall, UD omfattas av.

Uppropet pekar implicit ut alla andra regeringar Àn en socialdemokratis som fientligt instÀlld till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell lÀggning Àn heterosexuell och att dessa skulle diskrimineras. En kommande ministÀr menar initiativtagarna implicit vara rasistisk och homofobisk utan att veta nÄgot nÀrmare om vilket regeringsalternativ som till slut vinner riksdagsmajoritet.

Hela 65 personer vid Utrikesdepartementet har undertecknat uppropet. I uppropet stĂ€lls Ă€ven frĂ„gan om medarbetarna kan anse sig befriade frĂ„n lojalitetsplikten mot en ny minister om de anser att en ny politisk ledning bryter mot den tidigares vĂ€rdegrund. UD personal uppmanar till olydnad – Eventuell ny politisk ledning utmĂ„las som rasistisk og Ledarsidorna avslöjar politiserade tjĂ€nstemĂ€n pĂ„ regeringskansliet – FB censurerar delningar.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x