11
feb
Seneste opdatering: 11/2-19 kl. 1116
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I think that’s an interesting suggestion, and lot of people have written about the suicide of the West obviously. And actually, if you look at what Gibbon wrote about the decline and fall of the Roman Empire, it’s quite clear, that was a suicide too. That may be there is a finite gift of cohesive energy that keeps a civilization going, and when that store of energy is depleted, there is then this moment of weakness, when you, as it were, turn on yourself the accusations that you ought to be turning on others.

And you meekly surrender to your fate. I don’t think we’ve got to that stage yet because I think the mass of ordinary people would resist this. And people are strongly aware, given the massive communication in the world today, that actually it would be better if we weren’t like everywhere else. I think most people who criticize America vigorously are not prepared to do what their words suggest and migrate to Iran, and in their hearts they know that it’s better here. But of course one of the things that’s good about being here is that you can criticize it. And you can make a reputation by being the scourge of the establishment. You can’t make a reputation that way in Iran. Encounterbooks, december 2018

Facebook Comments


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8
Deltag i debatten...

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
CharlessteenMatssussebassaAllan Hansen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Steinadler
Guest
Steinadler

Det var de politiske partiene, det partibaserte politiske systemet, som like fra begynnelsen av representerte et slikt “moment of weakness, turning on oneself”, for nasjon og folk som helhet. Men spesielt gjelder det fra og med fremveksten av de sosialistiske / sosialdemokratiske partiene. Den norske historiker Jens Arup Seip beskrev problemet slik allerede i 1963: Jeg nevner for det første solidariteten i partiet. Den er et mektig ideologisk element. Partiet ble bygd opp av folk som følte seg utskutt, satt utenfor et sosialt fellesskap (det «borgerlige») og måtte skape seg sitt eget. Partiet ble et samfunn, et hjem, et fellesskap… Read more »

sussebassa
Guest
sussebassa

Sossene hadde sin misjon tidligere..spesielt ifht å skape rettvisa for alle å få skole..utdanning..bedre kår for arbeiderne. Idag fremstår de som maktgale..kun for maktens egen skyld..og egen vinning.. Som jeg sier om sossene..Bøller og maktgale..ligger i deres kultur..og dermed fjernet seg totalt ifra det de var..smaken på egen makt og penger overtok totalt. Bare å se til Løfvens hestehandel med C og L..som bare for måneder siden, før utfallet av valget i Sverige ville vært helt utenkelig. Om du leser den svenske WW2 historien..hvordan sosserna tenkte ut fremtiden for svenskene blir alt bekreftet der..opplegget var helt soleklart. Svenske folket skulle… Read more »

Steinadler
Guest
Steinadler

Jeg vil si en form for totalitær innstilling var der like fra begynnelsen. Man kan si de “hadde sin misjon”, men desverre også i betydningen “hadde en situasjon” som kunne utnyttes med tanke på et rent ideologisk drevet globalt prosjekt som lite eller ingenting hadde med disse europeiske folkenes behov og langsiktige interesser å gjøre.

Charles
Guest
Charles

Ville bare lige fortælle:
http://www.dendanskeforening.dk/side598-cid-522-aid-12669-mid-1-params -12.html
Google har lukket Free Speech Blog
Bloggens afsløringer blev for meget for magthaverne

Indestængt frihed giver ballade til sidst. Hvad bliver det næste

Mats
Guest
Mats

“Jeg skal lige høre, Mona Striib, siger du, at det minder om 30’ernes Tyskland?”

– Borgerløn i Finland
– Borgerløn og pension i Tyskland
– Boliggaranti til hjemløse i Odense
– Fattige børn i Storbritannien
– FOA-forkvinde er imod hjemsendelser

En lille time i selskab med Mathias og Karen fra Orientering på P1. SLUK!

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen