15
feb
Seneste opdatering: 15/2-19 kl. 1015
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard  (foto Snaphanen.dk)

Det berettes, at den britiske litterat Samuel Johnson fremsatte sit berømte bonmot om patriotismen den 7. april 1775: ”Patriotism is the last refuge of a scoundrel.” – ”Patriotismen er slynglens sidste tilflugt.” Var en politiker blevet taget med fingrene i kagedåsen, kunne han altid bryste sig af hjertevarm omsorg for fædrelandet i håbet om, at hans skurkestreger ville blive glemt..

Men det er længe siden, og der er ikke det samme schwung over patriotismen – eller som vi ville sige: fædrelandskærligheden. Nu om stunder – og efter tydelig amerikansk inspiration – påkalder man sig en ydre fjendes nederdrægtige kabaler, hvis man ikke vil melde kulør og vedgå sine sande hensigter. Og har man, som den danske regering og Folketingets flertal, i sinde at afskaffe eller beskære ytringsfriheden, går man selvfølgelig ikke ud med det budskab, at ytringsfriheden er en pestilens, der gang på gang spænder ben for magthavernes noble planer. Man påkalder sig den russiske bjørn, som man må forsvare sig imod med alle nødvendige midler.

De europæiske magteliter har bemærket, hvordan det er lykkedes de amerikanske medier og deres medsammensvorne i Den Dybe Stat at sætte landet på den anden ende med beskyldninger om en sammenrotning mellem Donald Trump og Vladimir Putin. Efter flere års ”undersøgelser” er det ganske vist ikke lykkedes præsidentens fjender at finde beviser på deres påstande. Men sandheden er i denne forbindelse uinteressant.

Det drejer sig om at holde gryden i kog ved at dynge den ene absurde anklage oven på den anden, indtil det meste af nationen er blevet ganske rundtosset. Hensigten er at nå et punkt, hvor folk tænker, at der må være noget om snakken. Ellers ville de rige og fine, eksperterne og dem fra fjernsynet vel ikke blive ved med hamre løs med Rusland, Rusland, Rusland.

Og nu har den danske magtelite fået nok af næsvise ytringer, der sår tvivl om alt, hvad den har slået sig op på, og som skal legitimere dens magt. Man kan ikke have, at folk derude ved kakkelbordene – for at citere Helle Thorning – skaber mismod ved at så tvivl om den politiske elites store fortællinger og gode hensigter.

Fortællingerne om verdens snarlige undergang som følge af CO2, om nødvendigheden af mere magtafståelse til Bruxelles, om globaliseringens uafvendelighed, masseindvandringens velsignelser og islams fortræffelighed.

Hele industrier har spist sig tykke og fede ved år efter år at sælge disse evangelier. Og de finder sig ikke i vrøvl fra almuen.

Man har brug for Rusland, og det er baggrunden for regeringens ønske om at kriminalisere påstået eller virkelige russisk-inspirerede forsøg på meningspåvirkning.

I en nylig kronik i Jyllands-Posten betegner Aia Fog og Michael Pihl, henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, regeringens planer som et forsøg på den største indskrænkning af ytringsfriheden siden Anden Verdenskrig. Regeringen og – som det ser ud i øjeblikket – et massivt flertal i Folketinget vil nu skærpe straffelovens §108, den såkaldte spionbestemmelse, således at synspunkter og andre ytringer skal kunne medføre op mod 12 års fængsel, hvis anklagemyndigheden mener, at de er fremsat efter aftale med udenlandske – læs russiske – efterretningstjenester i den hensigt at ”påvirke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse”.

“Lidt forenklet”, skriver de, “kan man sige, at hvor det før har været strafbart at føre informationer ud af landet (til skade for Danmark), så skal det nu også gøres strafbart at føre information ind i landet (for at påvirke meningsdannelsen).”

Regeringens bedyrer ganske vist, at den ikke har til hensigt at kriminalisere ytringer og meninger, men det er svært at komme til anden konklusion. Som Fog og Pihl bemærker:

“En borgers ytring og meningstilkendegivelse, som er lovlig, hvis den er fremsat af egen drift og politisk overbevisning og for at påvirke meningsdannelsen og den politiske beslutningsproces, bliver med lovforslaget pludselig strafbare, hvis der kan påvises et ‘samarbejde’ med en fremmed (russisk) efterretningstjeneste.”

Det er svært at se, hvordan man skal kunne bevise en sådan sammenrotning, for regeringen forestiller sig vel ikke, at nogen udenlandsk efterretningstjeneste vil gå til bekendelse. Tilbage er det, der på engelsk kaldes “guilt by association”. Danske undersåtter vil kunne dømmes, hvis de bevidst eller ubevidst, f.eks. i de sociale medier, har udtrykt noget, der minder om synspunkter eller “falske nyheder”, som magthaverne i Kreml gerne vil have udbredt for at påvirke den danske meningsdannelse og beslutningsproces.

Hvis regeringen får sin vilje, vil vi blive underkastet en censur, som vi ikke har set magen til siden den tyske besættelse. Desværre ser påvirkningsloven ud til at nyde bred støtte i Folketinget. Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og De radikale vil stemme for, når forslaget kommer til 2. og 3. behandling i næste uge. Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet sig, men har bedt justitsministeren forholde sig til en særdeles kritisk rapport fra den uafhængige forsker Jesper Larsen. Kun SF og Enhedslisten har klart tilkendegivet, at de vil stemme imod.

Men kan vi afvise, at autoritære og diktatoriske regimer med dulgte og ufine metoder prøver at påvirke den danske meningsdannelse? Findes der ikke indenlandske kræfter, der af overbevisning eller som følge af bestikkelse eller afpresning vil gå dem til hånde? Selvfølgelig kan vi ikke afvise det! Nyttige idioter og landsforrædere har der altid været og vil altid findes.

Men i en demokratisk stat forsvarer man sig mod ondsindede anslag ved at afsløre og udstille skadevolderne og deres hjælpere. Det forudsætter, at vi har en fri meningsdannelse – altså netop det, som regeringen nu vil kriminalisere. Ellers måtte vi stikke piben ind i forvisning om, at magthaverne altid har vores bedste for øje.

Et kursorisk blik på Danmarkshistorien afslører, at det er en letsindig opfattelse.

Facebook Comments


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11
Deltag i debatten...

avatar
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Peter ZichauSnowflingaMatsNiels HenriksenCharles Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Finn Anker Skov
Guest
Finn Anker Skov

Skal man så også forbyde udbredelsen af den massive propaganda fra Bryssel?
Det er vel også fremmede magter, der gennem betalte “nyttige idioter” prøver få sine synspunkter ført igennem i Danmark. “Tænke tanken Europa” hører vel til i denne kategori?
Gad vide om disse, ved en eventuel politianmeldelse ville blive stillet for retten og sigtet for at medvirke til udenlandsk påvirkning.
Jeg tvivler!
Lars Hedegaard rammer som sædvanlig hovedet på sømmet, men desværre bliver han kun hørt af få.
Og Voldposten.
Savner stadig din blog, hvor du ironiserer over tidens mærkværdigheder.

Voldposten
Guest
Voldposten

Lars Hedegaard vil åbenbart i fængsel. Hans indlæg er tydeligvis forfattet af FSB (tidl. KGB) i den hensigt at gøre grin med Mohammedanmarks svar på Elmer Fjot, Claus Hjort Frederiksen! – Thi er det ikke just ham, der nu truer Rusland med den totale udslettelse ved at pudse hele den danske hær (Tivoligarden, Vagtparaden og Forsvarsakademiet med samt alle dettes madammer) samt hele flåden (begge støtteskibe med samtlige kontorister) på Putin? Jeg har desårsag pr. omgående meldt Lars Hedegaard til sindelagspolitiet, Gestampo. Dets chef, Zenia Stampe, var ganske vist ikke kontaktbar p.t., men jeg fik da fat i en arabisktalende… Read more »

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Video: Police Officer Shoots Knife-Wielding ISIS Terrorist By Zack Stieber February 15, 2019 https://mb.ntd.com/video-police-officer-shoots-knife-wielding-isis-ter rorist_289355.html Ismail Hamed, 18 [?!?! – han ser meget ældre ud med stort sort islamist-fuldskæg ], was shot by a Maricopa County Sheriff’s Office Sgt. in January. He was charged with aggravated assault and terrorism. (Maricopa County Sheriff’s Office) Newly released bodycam footage shows a police officer shooting an ISIS terrorist who was approaching him while holding a knife. The shooting happened on Jan. 7 outside a Maricopa County Sheriff’s Office substation in Fountain Hills, Arizona. Sgt. Brandon Wells shot Ismail Hamed, 18, shortly after Hamed… Read more »

Charles
Guest
Charles

Kan ikke nære mig. OT

Sig mig en gang.: Politikere og præsidenter. Er de blevet Drankere, og pruttere med tiden, eller har de været det altid. ?

https://denkorteavis.dk/2019/livvagt-moedte-op-hos-politiet-og-paastod -at-han-var-praesident-macrons-samlever-bag-ryggen-paa-foerstedamen/
februar 13, 2019

Livvagt var præsident Macrons samlever bag ryggen på førstedamen

Mats
Guest
Mats

comment image

Charles
Guest
Charles

Et flot billede.
Jeg kan se hvem kvinden er, det er hende med cykelkurven på styret.
Manden ser kraftig ud, så Makronen overbelaster vidst et par rynker formeget.

En mø kan også gø
Guest
En mø kan også gø

Hvis den danske regering er oprigtigt bekymret for, hvordan fremmede regeringer effektivt kunne påvirke opinionsdannelsen og den politiske beslutningsproces i Danmark i egen interesse, var det så ikke smart at fokusere på de moskeer + kulturhuse, der er opført med donationer i millionklassen fra Qatar, Iran, Saudiarabien eller Tyrkiet?

Brandmand
Guest
Brandmand

Hvad så, hvis man ser RT’s dækning af sønderslåede og sårede gule veste, som ikke findes på DR?

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen
Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Hvis Rusland virkelig ønskede at skade de europæiske nationalstater, skulle de jo bare påvirke os til at stemme for mere censur og mere EU. Men det er måske også det de prøver på..? Hvem ved.
De nemmeste at narre er jo venstrefløjen. De er jo, trods alt, blevet stop fodret med propaganda fra barnsben.

Snowflinga
Guest
Snowflinga

De europeiska länderna står i tur att utarmas precis som andra länder i världen när globalister och korrupta poltiker vill bli rikare och kontrollera världens resurser. De förstör och bombar sönder helt fungerande länder och använder andra vapen som massinvandring och ekonomiska sanktioner för att exploitera och destabilisera länder och utarma befolkningen. Man ser det tydligt att många europeiska länder styrs av globalister och valutaknäckare som spekulerar sönder de europeiska ländernas ekonomi och skuldsätter befolkningen. “I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the… Read more »