29
sep
Seneste opdatering: 29/9-03 kl. 1347
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Svanesang for et “Folkhem” – lang artikel , klik linket :
http://www.politiken.biz/vad_har_hant.htm

Vad Àr det egentligen som har hÀnt?
Skrivet av Björn Brodd

Vi borde Àta pÄ guldtallrikar
Lönnarna stÄr dÀr som i novemberstorm: böjande och bugande för en hÄrd nordvÀstan. De tvÄstora lindarna framför ingÄngen till det gamla huset rör sig mera stelt och vÀrdigt. De harvarit med om en hel del stormar vid det hÀr laget. Den hÀr imponerar inte pÄ dem.
Det Àr juli mÄnad, den 27 nÀrmare bestÀmt. En svensk vintersommar för nÄgra Är sedan. Intealls som sommaren 2002, som vÀl var det finaste vi upplevt i gamla Sverige.
Men nu liknar den 27 juli mest en ruskig höstdag. Det regnar och blÄser. MörkblÄ moln driversom dÄliga novemberkopior fram dÀruppe pÄ det sjukligt blekgula sommarfÀstet. Det lider motkvÀll och allt antar en blÄgrön ton. GrÀset dÀrute, som jag inte klippt alls i Är, för jag har intevarit hemma, det böljar som vÄgor ned mot stengÀrdesgÄrden.

Jag sitter dĂ€r med en flaska rödvin, en chilrensk Sunrise, som en lĂ€kare i Jönköpingrekommenderat. Av medicinska skĂ€l sĂ„vĂ€l som ekonomiska. Den skulle vara riktigt bra för sittpris, hade han sagt. Man mĂ„ste tĂ€nka ekonomiskt. Allt Ă€r dyrt i gamla landet. Och ett glasvin skulle hjĂ€lpa mot kolesterol och förebygga hjĂ€rtattacker, sa han. Det Ă€r ju nĂ€mligen sĂ„ att man i landet,dĂ€r man bara kan ha en uppfattning i taget, nu börjat vĂ€nda pĂ„ den sedan 50 Ă„r tillbaka drivnaStatliga prpagandan, att vin Ă€r skadligt för folkhĂ€lsan. Mjölk mycket nyttigare! Medicinskexpertis, sĂ„vĂ€l som vanligt folk har börjat ifrĂ„gasĂ€tta det 50-Ă„riga postulatet! FolkhĂ€lsansbyrĂ„kraterna har motvilligt börjat inse motsatsen och tvingat ansluta sig till underutvecklad llĂ€nders, som Italiens och Spaniens, uppfattingar, vilket ju kĂ€nns ganska nesligt för vĂ„rt stolta land. Men man tröstar sig med att det blir Ă€n mera klirr i Statskassan…


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.