4
okt
Seneste opdatering: 4/10-04 kl. 1101
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=481180

Nej, det er ikke Karin Boye, Aldous Huxley eller George Orwell.Det er bare G. Schyman. Det interessante ved hende er såmænd ikke at hun er en autoritær kommunist, vulgær-feminist, kvartalsdranker og et sludrechatol – men at medierne helt har “glemt” at hun faktisk er en dømt skattesvindler, og at hun i alle andre civilliserede lande ville være hostet ud af parlamentet. Er med her for kuriositetens skyld – for Schyman trænger til reklame for sit nye parti så hun ikke bliver arbejdsløs efter 2006 valget

4 oktober 2004

Vänsterpartiet vill se skatt på män

Gudrun Schyman.

Låt männen som grupp ta kollektivt ekonomiskt ansvar för mäns våld mot kvinnor. Den tankegången förs på måndagen fram i en riksdagsmotion undertecknad av flera ledamöter i vänsterpartiets feministiska råd.

Vill diskutera skatt på män

Frågan debatteras i P1-morgon

– Det måste bli tydligt för var och en att vi har ett gigantiskt samhällsproblem som heter mäns våld mot kvinnor och att detta kostar. Vi måste kunna diskutera hur det ska betalas. VI måste få en diskussion där män förstår att män som grupp också har ett ansvar att ta, säger den förra vänsterpartiledaren Gudrun Schyman.

I motionen vill vänsterpartisterna att staten ska undersöka hur mycket pengar mäns våld mot kvinnor kostar. När summan är fastslagen är dags att ställa frågan: ”på vilket sätt män kollektivt ska ta det ekonomiska ansvaret för mäns våld mot kvinnor”.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.