17
okt
Seneste opdatering: 17/10-04 kl. 1818
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

artikel af Thomas Nydahl : For fĂžrste gang i en svensk avis omtales “I Krigens Hus” og Bluitgens “Til gavn for de sorte”.Om Brix, Hedegaard og Hansen sĂ„ ser Islam udfra et “vĂ€nsterperspektiv” – er af mindre betydning. En meget glĂŠdelig og tiltrĂŠngt artikel.PS: BesĂžg Trefoldighedskirken nĂ„r du kommer til Kristiansstad. En pragtkirke – ligner Holmens Kirke, bare 3 gange stĂžrre.

http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041016/KULTURALL/110160423/1012/KULTUR

Ökade klyftor

I Pia KjÊrsgaards Danmark har invandrarfrÄgorna blivit det mest omskrivna. Varför har inte den danska vÀnstern agerat mer kraftfullt i integrationsfrÄgor och mot islam, undras i tvÄ nya böcker som ser pÄ dagens Danmark utifrÄn ett vÀnsterperspektiv.

Publicerad: 16. Oktober 2004 02:00 Den klichébild av dansk samtid som prÀglat svensk rapportering sedan Dansk Folkepartis parlamentariska genombrott har omöjliggjort en nyanserad bild av den faktiska debatt som pÄgÄr i landet. IstÀllet för att rapportera om de artiklar och essÀer som trycks i flera av landets bÀttre tidningar har siktet varit instÀllt pÄ kvÀllspressens insÀndarsidor, dÀr en allt aggressivare ton kunnat förmÀrkas. Den ström av seriös litteratur som utgivits de senaste Ären har med fÄ undantag ignorerats i svensk press.

I Danmark diskuteras dessa djupgÄende sociala problem öppet. Svenska medier hÀvdar ofta att detta Àr till skada och att det underblÄser frÀmlingsfientliga strömningar och gynnar populistiska partier. Men jag tror ÀndÄ att den danska attityden pÄ sikt Àr hÀlsosammare Àn den svenska, dÀr varje litet försök till diskussion tycks sluta med att alla sticker huvudet i sanden.I Sverige skulle Aishas fall möjligen ha hamnat i Uppdrag granskning om nÄgon haft en dold kamera med sig.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.