28
nov
Seneste opdatering: 6/7-10 kl. 0624
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

For at forstĂ„ hvordan svenske museer og teatre kan politisere sĂ„ Ă„bent, mĂ„ man kende til udnĂŠvnelsespolitiken i Sverige: nĂŠsten 90 Ă„rs socialdemkratisk dominans har udvirket at ingen betydelige leder i det offentlige ikke er aktiv sosse eller fejg medlĂžber. – Derfor kan MalmĂž Stadsmuseum uden at skamme sig agitere pĂ„ denne mĂ„de mod Sverigedemokraterne – “de mĂžrke, udemokratiske krĂŠfter”.

For at trumfe den fejge konformitet, er venstreflĂžjends voldmĂŠnd i AFA (Antifascistisk Aktionsgruppe) medvirkende pĂ„ udstillingen, “for det er jo dem der slĂ„s med nazisterne” – ja, spĂžrg bare demokratiske indvandringskritikere som den hĂŠderlige Jan Milld –

http://www.expressen.se/index.jsp?a=207739 ,http://www.malmo.se/html/www/museer.html

FrĂ„n att ha levt en undanskymd tillvaro efter andra vĂ€rldskriget, har nazismen under de senaste tjugo Ă„ren Ă„ter blivit tydlig. Formerna Ă€r nya och verksamheten sker under andra förutsĂ€ttningar men vĂ€rderingarna och budskapen Ă€r mĂ„nga gĂ„nger likartade……………………

Idag har högerextremistiska och frĂ€mlingsfientliga partier fĂ„tt stort politiskt inflytande i flera lĂ€nder i Europa. Även i Sverige och SkĂ„ne finns en utbredd och uttalad frĂ€mlingsfientlighet och politiskt organiserad rasism………….

………..Projektet SkĂ„nsk nazism genomförs i samarbete med Forum för levande historia, ABF i Malmö, Malmö Stadsbibliotek och Stiftelsen Expo och med finansiellt stöd av Region SkĂ„ne, Statens kulturrĂ„d samt Olof Palmes Minnesfond.

Sidansvarig: malmomuseer@malmo.se Sidan senast Àndrad 2004-11-05

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10100550

Malmö

MALMÖ. Den 1 december slĂ„s portarna upp till utstĂ€llningen “SkĂ„nsk nazism”. Med utstĂ€llningen vill Jens Olsson och Kennet Johansson frĂ„n Malmö museer visa nazismen mörka historia i SkĂ„ne. Och samtidigt göra ett tydligt stĂ€llningstagande mot frĂ€mlingsfientliga krafter.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.