1
dec
Seneste opdatering: 1/12-04 kl. 2141
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

som slÄr skamlÞst plat pÄ nazismen til brug for nutidig politisering mod indvandrekritikerene i SD, fÄr her sin bekomst i Expressen (se postering: Guilt by association)http://www.expressen.se/index.jsp?a=213016UtstÀllningen Àr naturligtvis inget annat Àn ett hÄn mot alla som drabbades av detta systematiska och industriellt genomförda folkmord.Kanske kan det inte bli annorlunda i ett land som förskonats frÄn krig och inte haft större politiska bekymmer Àn att de kunnat lösas över en fika?Det sĂ€rskilda med nazismen i SkĂ„ne – det övertydliga överklassperspektivet – reduceras hĂ€r till ett stilla konstaterande. Det Ă€r besynnerligt. Fast logiskt: Weibull, von Essen, Fredrik Böök och alla de andra var ju inte aktiva dĂ„ det begav sig, för tio Ă„r sedan.

Analys, precision, stringens, historiskt perspektiv? Glöm det.I en utstÀllningsavdelning hÀnger ett foto frÄn Bergen-Belsen invid ett dito frÄn en brandbombad vÀnsterpartilokal i Helsingborg. Men det Àr nog inte cynism som styrt utstÀllarna, utan snarare en obotlig naivitet kombinerad med ren dumhet och lite helyllesvensk masochism.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.