19
dec
Seneste opdatering: 19/12-04 kl. 0335
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Historie: Svenske sosse-lokalformand skriver et lĂŠserbrev indeholdende alment kendt stof. Han og hans familie trues – formentlig pĂ„ livet. Ingen ved af hvem, men vĂŠrre: ingen synes at ville vide det. Han afgĂ„r fra alle poster:

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=119581

S-ordförande avgÄr efter hot Fagersta

. Björn HammarbÀck avgÄr som ordförande för socialdemokraterna och lÀmnar partiet med omedelbar verkan. Orsaken Àr hotelser som framfördes mot familjen pÄ tisdagsmorgonen, skriver Fagersta-Posten.

Upprinnelsen Ă€r den insĂ€ndare som Björn HammarbĂ€ck skrev i FP den 6 december dĂ€r han stĂ€llde kostnaderna för invandringen mot kommunernas och landstingens underskott. I insĂ€ndaren redovisade han en statlig utredning som visade att invandringen 1991 kostade 40 miljarder kronor.”Hade vi bara fĂ„tt 8 av de 40 miljarder utredaren kom fram till hade Fagersta haft Bergslagssjukhuset kvar”, skrev han bland annat. InsĂ€ndaren vĂ€ckte starka kĂ€nslor. Bland annat krĂ€vde SSU i VĂ€stmanland hans avgĂ„ng i FP i mĂ„ndags.

Det som i gÄr fick Björn HammarbÀck att ta beslutet att omgÄende avgÄ som ordförande i Fagersta och lÀmna partiet var dock det hot som dÄ framfördes mot familjen.

indtil videre er kun et undseeligt lĂŠserbrev set om sagen:Det fria ordet hotat

Men nu mĂ„ste vi vĂ€l sĂ€tta ner foten och sĂ€ga i frĂ„n. Med vilken rĂ€tt och vilket motiv gĂ„r SSU ut och krĂ€ver att arbetarkommunens ordförande i Fagersta skall avgĂ„ för att han prioriterar sjukvĂ„rd och omsorg och vill kommuninnevĂ„narnas bĂ€sta? Och vilka mörka krafter Ă€r det som verkar, skrĂ€mmer och mordhotar? Skall dessa krafter fĂ„ verka och tysta demokratin? Vart Ă€r vi pĂ„ vĂ€g?Politiker och andra – stĂ„ upp och verka för det fria ordet och ett fritt samhĂ€lle utan mordhot och skrĂ€mseltaktik och obefogade pĂ„hopp.

SOSHvor er DN, SvD, Aftonbladet og Expressens ledere? Hvor er alle andre folkevalgte ?

PÄ netter verserer et svar fra den nu fhv. formand pÄ en sympatitilkendegivelse:“Tack för Ditt brev.Jag hade valt att “stĂ„ pĂ„ mig” men tyvĂ€rr var hoten ocksĂ„ riktade mot min dotter och de hoten och tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet nĂ€r hoten framfördes bedömdes av polisen som reella. Av den anledningen har jag naturligtvis inget val. Familjen och framförallt min dotter’s vĂ€l mĂ„ste gĂ„ i första hand.

mvh/Björn”

(Videre om dette hvis medierne mod forventning skulle vÄgne op i berettiget harme)

PĂ„ det stĂžrre plan findes en parallel til denne sag. Trusler – ogsĂ„ mordtrusler – mod svenske politikere er blevet ubehageligt almindelige. Og det er ikke fra sindsforstyrrede, men fra politisk motiverede mennekser der klager over nedskĂŠringer, fĂžrst og fremmest i syhgussektoren.

“NĂ„r krybben er tom, bides hestene” – det er ikke let at gĂ„ fra et rekordrigt land i 1975 – med masser af flomme som kunne undvĂŠres – til et i EU sammenhĂŠng fattigt og splittet land. Om dette handler “Dokoment inĂ„frĂ„n”:

Protester som övergÄr i mordhot

Det Àr inte sant att svenskarna inte lÀngre bryr sig om politiken. Vi demonstrerar mer Àr nÄgonsin. I samma veva har det blivit allt vanligare att politiker hotas till livet. Och de flesta hoten kommer frÄn vanliga medborgare.Dokument inifrÄn: JÀvla politiker! handlar om de allt hÄrdare motsÀttningarna mellan politiker och medborgare. SVT2 ons 15 dec kl 20.00, SVT2 18 dec kl 12.45 och SVT2 sön 19 dec kl 22.20

. JÀvla politiker! »

Se programmet (58:27)

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2222

DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.