30
dec
Seneste opdatering: 30/12-04 kl. 1219
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

snarere end et politiske standpunkt ? Et R medlem, Lave Broch skrev i JP d. 28.12 disse yndige og troskyldige linjer:

For det andet har Espersen glemt, at der blandt Sveriges udl√¶ndinge er mange nordboere, som Espersen jo ikke har noget imod. I Malm√ł er den st√łrste gruppe udl√¶ndinge danskere.

Sveriges politik har v√¶ret med til at g√łre Sverige til et rigere land b√•de √łkonomisk og kulturelt – og n√•r flygtninge eller udl√¶ndinge er vendt hjem, har Sverige f√•et mange ambassad√łrer i udlandet.

Her er jo nok at ta fat på for en rask pædagog (der gider) Рog den dag gad jeg . Forståeligt nok lader avisen Espersen svare for sig i dag d. 30. Jeg skrev til JP blandt andet:En Radikal l√¶serbevsskribent, Lave Broch, p√•st√•r d. 28 at ‚ÄĚSvensk politik gavner Norden‚ÄĚ s√•vel som Sverige og dertil frimodigt at S√łren Espersen ikke har ‚ÄĚsat sig ordentligt ind i tingene‚ÄĚ. Ikke √©t ord i Brochs indl√¶g har noget med virkeligheden at g√łre.

Selvom svensk statistik regner med ‚ÄĚudenlands f√łdte‚ÄĚ og s√•ledes ikke deres efterkommere, er der alligevel flere Jugoslaver, Irakere og Bosniere i Malm√ł, end danskere. Det kan han forsikre sig om p√• kommunens hjemmeside http://www.malmo.se/ . I l√łbet af kort tid er der flere indvandrere i Malm√ł end svenskere, en gruppe som i √łvrigt forlader byen i et tal p√• ca. 14.000 om √•ret. I aldergruppen 0-18 er de allerede i flertal.

Sverige har rigtignok ca. 2 mio indvandrere, hvor man skal regne med at de ca. 1.3 mio. er fra 3 verdenslande. Der er 500.000 muslimer, alene i Skåne 55.000.

At indvandringen har gjort Sverige rigere, er det vitterlige v√•s. Den kostede i 2002 iflg. √ėkonomen Lars Jansson landet 267 mia kroner om √•ret, hvorfor man bedre forst√•r at alle velf√¶rdssamfundets kerneydelser katastrofalt mangler penge: skole, politi, sygehuse, biblioteker, milit√¶r osv. √ėkonomerne Bergstr√∂m og Gidehag p√• t√¶nketanken Timbro, sk√łnner i en rapport, at det svenske velf√¶rdssamfund er v√¶k om 15 √•r med den nuv√¶rende takt. Rapporten hedder rammende: ‚ÄĚFra Folkhem til fattigstuga‚ÄĚ. Det samme har √łkonomen prof. Bo S√∂dersten forudsagt.

Man m√• sandelig ikke h√•be at Brochs informationsniveau er repr√¶sentativt for det Radikale Parti. Dansk Folkeparti er faktisk forbl√łffende velorienterede om svenske forhold, hvad der ogs√• afspejler sig i deres seneste temanummer om landet ‚ÄĚSveriges tragedie‚ÄĚ. Voldsomt sprogbrug, men kun for dem der foretr√¶kker at forblive i lykkelig uvidenhed. ‚ÄĚHurra for Sverige‚ÄĚ (Broch) ‚Äď ak nej, for os der har kendt landet i mange √•rtier ligner det ubehageligt en tragedie under fuld opsejling.


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.