3
jan
Seneste opdatering: 3/1-05 kl. 0356
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

pĂ„ bare 5 Ă„r, hvad man godt forstĂ„r nĂ„r man hĂžrer folk som ĂŠrekbiskop K.G.Hammar udlĂŠgge ØresundsmiljĂž , indvandring , Israel og Irak. So ein Ding mĂŒssen wir auch haben – ellers kan vi ikke sĂŠtte dato pĂ„ hvornĂ„r folkekirken er reduceret til en sekt blandt andre . Det kan svenskerene, det vil vĂŠre omkring Ă„r 2020-30. Fler og fler peger pĂ„ Ă„ret 2056 som det Ă„r de bliver i mindretal i eget land. Imponerende samfundsingeniĂžrkunst.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=361333&previousRenderType=6

2 januari 2005

78.000 gick ur kyrkan förra Äret

Intresset för Svenska kyrkan fortsĂ€tter att minska. De senaste fem Ă„ren har drygt en kvarts miljon valt att lĂ€mna kyrkan. PĂ„ sikt Ă€r fĂ€rre barndop det som oroar kyrkan mest. Bara sex av tio stockholmare lĂ„ter döpa sina barn………………………………………………………..

Odöpta barn blir inte lÀngre automatiskt medlemmar i Svenska kyrkan vilket pÄ sikt leder till minskade intÀkter.Under förra Äret (2004) har rekordmÄnga, eller 78.000 medlemmar, lÀmnat Svenska kyrkan. Men det Àr inte bara antalet medlemmar som minskar. Kyrkans ceremonier lockar ocksÄ allt fÀrre.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.