13
jan
Seneste opdatering: 13/1-05 kl. 0604
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Svenske aviser kan godt li Suzanne Brögger. Der er noget i hendes eksotiske verdensfjernhed og politiske tungetale, der harmonerer godt med Dagens Nyheter . Hun gør shaming- jobbet hvergang, nemlig, fortæller svenske læsere, at det danske “regime” er forfærdeligt, og de skal ikke bryde sig om at stemme pĂĄ noget lignende.

Her et lille snapshot fra et møde 10 februar 2002 i Arbejdernes Oplysningsforbund i Stockholm – samarrageret med Amnesty:“Jag kommer hit med skam”, inledde Suzanne Brøgger och syftade pĂĄ regimskiftet i Danmark.– Det värsta är inte xenofobin eller populismen, utan att reflektionen blivit utdömd och reflexer tagit över, fortsatte hon.Suzanne Brøgger var besviken pĂĄ avsaknaden av en riktig debatt i Danmark kring den nya regeringens ĂĄsikter om invandringen.Ideologier och värderingar är inga moderna samtalsämnen bland de unga generationerna, menade hon. Den generation hon själv tillhör betraktas som hycklare eftersom det är dessa före detta universitetsmarxister som nu innehar maktpositionerna i samhället.–Varför har vi inte fått en multikulturell utveckling i Köpenhamn som i Paris? Varför misslyckades integrationen? Kanske är det för att det inte finns så mycket att integrera i. Vi har sett en upplösning av arbetarkulturen, danskarna känner sig svikna av den offentliga sektorn och samhället, och världen omkring har förändrat sig. Danskarna har förlorat sin identitet.

http://www2.amnesty.se/ap.nsf/0/CDE930207274F900C1256B5C0030C7EC?opendocumentJa, hvorfor har vi ikke fĂĄet det som i les zones de non droit omkring Paris ? Brögger færdes nok ikke meget udenfor 6 og 8 arondissement , hvor hun kan skamme sig modænt pĂĄ en cafĂ©. Og hvorfor har vi ikke fĂĄet det som i det tolerante Holland ? I Brögger høres ekkoet af Marie Antoinette – pĂĄ nydansk: “Hvorfor kan vi ikke bare alle side pĂĄ La Coupole og hygge os”?

Dansken er af lave og mangler “en rigtig debat”. Brögger kan levere den – i DN og ABF. Er hun forhindret udlægger Carsten Jensen teksten for svenske læsere. Det er trygt at læse svenske aviser.

(ps: det er jo ikke fordi hun ikke kan skrive, jeg husker et fantastisk essay om Henry Miller for en del ĂĄr siden, men politik, Herre Jemini, her begynder sortsnakkeriet …………….)


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.