23
jan
Seneste opdatering: 23/1-05 kl. 2306
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

en variant af en artikel der er sandere for hver gang den dukker op: Sveriges bydende behov for et systemskifte efter et stadig mere magtfuldkomment socialdemokratis 90 Ă„rige hegemoni:Svenska nomenklaturans privilegier

av Stefan Hedlund,

professor i öststatsforskning vid Institutionen för Östeuropastudier vid Uppsala universitet

Den svenska socialdemokratin Ă€r inne i en svĂ„r period. Det Ă€r inte nog med att den borgerliga oppositionen tycks ha bestĂ€mt sig för att pĂ„ allvar söka ta över makten. Betydligt vĂ€rre Ă€r att partiet pĂ„ senare tid varit föremĂ„l för en helt ny typ av kritik, en kritik som genom att den har rört vid partiets egentliga livsnerv – dess framtoning som representant för arbetarklassen – rimligen ocksĂ„ borde uppfattas som orovĂ€ckande.Det har rört sig om skildringar, Ă€ven i den partitrogna pressen, av hur partiledaren i skarp kontrast till gamla asketiska partiledarideal har börjat ge tydliga prov pĂ„ sin egen förtjusning över att leva det goda livet. Det har rört sig om en finansminister som till synes helt ogenerat tar för sig av statens resurser, om en justitieminister som tycks ha svĂ„rt att förstĂ„ innebörden av begreppet ”ansvar”, och om en utnĂ€mningspolitik vars allmĂ€nna syfte har varit att lĂ„ta partitrogna undersĂ„tar hamna i positioner dĂ€r Ă€ven de kan ta för sig av ”det allmĂ€nna”……………………………………………………


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.