2
feb
Seneste opdatering: 2/2-05 kl. 0349
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Det store spÞrgsmÄl dennegang er: Vil de statstro svenske journalister lancere den samme shaming kampagne mod det danske demokrati, eller skrÊmmer den begrÊnsede succes fra 2001 ?

En lille forsmag findes her fra Rapport d. 1.2 – SVT interviewer “vennerne” Seidenfaden og Jelved som leverer varen.Indslaget begynder min 20:15 (Real eller Win Media) – og min ven “SkĂ„ning” gir en bister kommentar med pĂ„ vejen:

Danmarksneurosenhttp://makeashorterlink.com/?H19F2616A

SkÄning

Det finns ingenting som gör det vĂ€nsterintellektuella medimaskineriet i Sverige sĂ„ nervöst som tillstĂ„ndet i Danmark. Det faktum att det rĂ„der sĂ„vĂ€l en bred politisk enighet, som ett starkt folkligt stöd, för en politik som bygger pĂ„ förnuft och lĂ„ngsiktig hĂ„llbarhet, betraktas som direkt farligt (för “demokratin” fĂ„ man förmoda).NĂ„gon större tĂ€ckning av den danska valdebatten har vi alltsĂ„ inte sett i svenska medier. Det hela Ă€r lite Ă„ngestfyllt för eliten.

Idag passade man dĂ€remot pĂ„ att klĂ€mma fram ett typiskt “folkbildande” inslag i SVTs Aktuellt. Den sjĂ€lvklara vinkeln var dĂ€r. Socialdemokraterna utmĂ„lades som fega, borgarna som “fiskande i grumligt vatten”, DF som sjĂ€lvaste Hin HĂ„le och Marianne Jelveds radikaler som hjĂ€ltar. Den som stod för analysen, var givetvis chefredaktören för den enda danska tidning som skulle trivas i Stockholms innerstad, Politiken.

Sakligheten i reportaget var vĂ€l ungefĂ€r i klass med “Der ewige Jude” frĂ„n 1939, men vad annat Ă€r att vĂ€nta av de 68-rĂ„ttor som Ă€r vĂ€l utplacerade i SVT/SR:s strategiska positioner.

Men det som retar mig mest Ă€r att man, bortsett frĂ„n den otroliga vinklingen, inte ens drar sig för att presentera direkt missvisande fakta. Och det Ă€r inte första gĂ„ngen heller. Varje gĂ„ng svensk TV visar ett reportage om den danska anhöriginvandringspolitiken sĂ„ Ă€r det samma sak. Etniskt danska “Dorte” har trĂ€ffat charmiga mörke (och enligt inslaget vĂ€lanpassade) “Mohammed” frĂ„n Marocko. De hemska danska NĂŒrnberglagarna förhindrar dem att leva tillsammans i Danmark. AlltsĂ„ bor de i Malmö.Aldrig nĂ„gra arrangerade Ă€ktenskap av tvĂ„ kusiner frĂ„n Pakistan, dĂ€r den ena invandrade till Danmark för nĂ„gra Ă„r sedan och den andre Ă€r nyimporterad. Nej, den danska politiken ska framstĂ€llas som inhuman. Den ska absolut inte framstĂ„ som förnuftig och vĂ€cka sympati hos publiken. DĂ€rför visar man ett exempel pĂ„ ett minoritetsfall, istĂ€llet för ett standardexempel.

Problemet Ă€r att det som visas INTE Ă€r SANT. “Dorte” fĂ„r mycket vĂ€l ta “Mohammed” till KĂžbenhavn. Hon fĂ„r dĂ€remot inte lasta över Mohammeds försörjningsbörda pĂ„ danska skattebetalare utan vidare. DĂ€rför krĂ€ver den danska staten att hon ska vara 24 Ă„r, ha ett fast jobb och en fast bostad. Dessutom mĂ„ste hon deponera 50000 kr, som fryser inne om förhĂ„llandet upphör och Mohammed mĂ„ste ha offentlig hjĂ€lp. Mycket rimliga krav kan man tycka. SĂ„ vad Ă€r problemet “Dorte”? Pallar du inte skaffa dig ett jobb? Eller var du helt enkelt inte sĂ„ förĂ€lskad i din semesterflirt att du vill riskera 50 papp pĂ„ honom?Och varför nĂ€mner inte SVT:s politiske komissarie dessa fakta?

NĂ€visst, nĂ€. Den danska politiken ska framstĂ„ som inhuman, och det Ă€r viktigare Ă€n sanningen.SĂ„ varsĂ„goda :HĂ€r har ni lite vĂ€nsterintellektuell Ă„ngest och indignation över ert land. Är det en rĂ€ttvisande bild?Aktuellt 21:00Inslaget börjar 20:15 in i sĂ€ndningen.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.