2
feb
Seneste opdatering: 2/2-05 kl. 0502
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

og lader til at ville g√• op imod virkeligheden ogs√• dennegang – selv i deres litteraturanmeldelser. “Tanken i exil” ? – f√• demokratiske lande har s√• mange exilerede tanker som Sverige. Landet hvor man ikke kan tage til genm√¶le mod denne propaganda, landet hvor man ikke kan blande sig i at 7 Riksdagspartier har sat landet p√• stor udsalg i 25 √•r, insisteret p√• at give det bort.Hvor man l√•ner 60 mia under en h√łjkonjunktur, hvor segregeringen er total, kriminaliteten tragisk og velf√¶rssamfundet snart en saga blot:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=576&a=371380&previousRenderType=2

Val vid brons ände

Fr√§mlingsfientlighet har blivit en del av dansk “mainstream-politik”. F√∂r att inte g√∂ra det hela v√§rre borde den regering som vinner valet i februari anstr√§nga sig f√∂r att hitta st√∂d i nya partikorridorer…………….

——–V√§ljarunders√∂kningar indikerar att de borgerliga skulle kunna bilda en majoritetsregering utan att beh√∂va luta sig mot det fr√§mlingsfientliga Dansk Folkeparti som den hittills haft i kn√§t. Det vore i s√• fall en lisa f√∂r v√§rlden.

……Danmark har en l√•ng tradition av fr√§mlingsfientliga partier. S√• l√•ng att “utl√§nningsfr√•gan”, som det heter i Danmark, genomsyrar n√§stan hela det politiska livet. Problemet √§r allts√• inte prim√§rt Dansk Folkeparti eller Mogens Glist-rups tidigare fr√§mlingsfientliga parti, utan hur andra partier st√§mt in i missn√∂jespartiernas klagos√•ng. Man ska minnas att utl√§nnings-lagen b√∂rjade sk√§rpas redan under den socialdemokratiska regeringen och att den borgerliga i stort sett bara f√∂ljt den stig som n√§stan alla politiska id√©partier trampat upp…………..

……..Politiken skriver i en ledare: “Om de stora partierna inte kan bli riktigt oeniga om n√•got under denna valr√∂relse s√• borde de i alla fall kunna bli eniga om att stoppa Dansk Folkeparti: Det partiet b√∂r ha sin storhetstid bakom sig.”Det √§r bara att h√•lla med.

http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/0/jsp/print.jsp?&a=372787

Essän den 29 januari 2005

N√§r det politiska Danmark sluter sig i nationell sj√§lvtillr√§cklighet spr√§nger den danska litteraturen gr√§nserna mot historien, v√§rlden och utopin………………………………….

……..√Ąnd√• kvarst√•r intrycket att denna flykt fr√•n de historiska anknytningskraven skett s√• pass samst√§mmigt att man kan tala om en tendens; en tendens som i s√• fall m√•ste s√∂ka sin f√∂rklaring i den politiska str√∂mkantring som det senaste decenniet drivit det officiella Danmark mot allt st√∂rre sj√§lvtillr√§cklighet. Litteraturens svar p√• kulturell f√∂rtr√§ngning m√•ste alltid bli det motsatta: expansion

…………Men som just d√§rf√∂r ocks√• tvingat tanken i exil, mot n√•got annat, v√§rdigare. Nutiden √§r por√∂s: det √§r en tr√∂st. Dan J√∂nsson, essa@dn.se


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.