10
feb
Seneste opdatering: 10/2-05 kl. 2048
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

….DN som ikke undslog sig for at sammenligne den danske udlĂŠndingepolitik med NĂŒrnberglovene, tar trĂ„den op fra 2001. Utroligt at de ikke sparer lidt krudt til det anstĂŠndighedskorstog de en dag bliver nĂždt til at fĂžre pĂ„ svensk grund.
Symptomatisk tager avisen overhovedet ikke stilling til 1.) Den videnskabeligt veldokumenterede effekt af indvandringen til Danmark (Rockwool,DREAM,TĂŠnketanken). 2.) At det danske Folketing faktisk er folkets tjenere og ikke omvendt. 3) At fremmedsituationen i Sverige er 3 gange sĂ„ foruroligende som i Danmark – i al fald for mindre lykkeligt lottede end journalister pĂ„ Södermalms racerene overklasse- ghettho. En foragtelig hovedleder, kort sagt:


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=576&a=376790&previousRenderType=2

10 februari 2005 01:05
Dagens Huvudledare

Den liberale statsministern Anders Fogh Rasmussen behĂ„ller regeringsmakten i Danmark. Men frĂ„gan Ă€r om det Ă€r sĂ„ mycket att jubla över?SĂ„ lagom yndigtDer er et yndigt land. SĂ„ lyder första strofen i Danmarks nationalsĂ„ng. Exakt hur yndigt (bedĂ„rande) beror gissningsvis pĂ„ vem som sjunger. För de tusentals infödda danskar som gift sig med en “utlĂ€nning”, som danskarna envisas med att kalla alla som inte fötts med det speciella dans-ka blodet i sitt vensystem, och som tvingats ut ur landet Ă€r nog Danmark inte lĂ€ngre sĂ„ vĂ€rst bedĂ„rande. Inte heller för alla dem som en gĂ„ng i tiden invandrat och som inte minst i valkampanjen 2001 fick veta att de helst borde flytta “hem” igen.NĂ€r omvĂ€rlden tittar pĂ„ Danmark och det danska valet sĂ„ Ă€r det just detta vi ser. Vi ser hur ett frĂ€mlingsfientligt parti, Dansk folkeparti, i Ă€nnu ett val behĂ„llit sin plats som Danmarks tredje största parti. Vi ser hur den sittande liberala/konservativa regeringen Ă€ven fortsĂ€ttningsvis kommer att behöva stöd för att styra landet. Och vi ser att Dansk folkeparti ligger nĂ€rmast till hands…………………………………………..

……..De tvĂ„ stora idĂ©bĂ€rande partierna, liberala Venstre och socialdemokraterna, har inte orkat stĂ„ emot. FrĂ€mlingsfientligheten flyttade in och idĂ©erna slĂ€ngdes ut. Kvar blev ett slags mittenröra dĂ€r det numera mest Ă€r partisymbolerna som skiljer de bĂ„da Ă„t.Exemplet Danmark lĂ€r oss mer om hur etablerade partier INTE bör göra i mötet med nya missnöjeskonstellationer. Att svĂ€lja deras dagordning Ă€r alltsĂ„ ingen vidare god idĂ©, men kanske Ă€r det lika illa att lĂ„tsas hĂ„lla dem ifrĂ„n sig samtidigt som man gör sig beroende av dem.

Men bĂ€ttre, och faktiskt ocksĂ„ mer demokratiskt, Ă€r att Anders Fogh Rasmussen ger Dansk folkeparti den plats i regeringen som vĂ€ljarna egentligen redan gett de blonda högerpopulisterna. Det skulle tvinga dem att vid nĂ€sta val ta ansvar för att den nordiska passfriheten kvarstĂ„r, att det inte blir nĂ„gon grĂ€nspolisstation pĂ„ Öresundsbron för att förhindra en svensk massinvandring och för att det inte blir nĂ„got förbud mot andra sprĂ„k Ă€n det danska, nĂ€r myndigheter och sjukvĂ„rd behöver kommunicera med medborgarna. Detta Ă€r faktiskt – hur hĂ„rresande det Ă€n lĂ„ter – förslag som partiet gĂ„tt till val pĂ„.
—————————————————————————
Og mere kriseterapi for hĂŠndervridne DN journalister – i den kommende uge vil Carsten Jensen og Suzanne Brögger optrĂŠde i spalterne, direkte fra stasmbordet pĂ„ La Coupole, 8 arondissement. Interesserede kan bestille bord her:

http://www.flobrasseries.com/coupoleparis/

“Valet var showbusiness – inte politik”
Ole Rothenborg.


“NĂ€r det gĂ„r bra för landet blir folk egoistiska och röstar borgerligt”, sĂ€ger Kell Petersen sorgset efter valnederlaget för Danmarks socialdemokrater. Hans sju arbetskamrater i byggfutten nickar instĂ€mmande.”

– “Ja, det Ă€r en katastrof att sĂ„ mĂ„nga röstar pĂ„ Pia KjĂŠrsgaard, suckar Ivan Jeppesen…………………”

Är tiden förbi för socialdemokraterna?:
” Absolut inte, sĂ€ger Thomas Jensen. Vi kommer tillbaka.”

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=376921&previousRenderType=2


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.