25
feb
Seneste opdatering: 25/2-05 kl. 2044
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

NĂ„r Robert Aschberg TV3 siger dette er det journalistik. NĂ„r Sveridemokraterne siger det samme, er det udemokratisk. Men nu stiller Aschberg jo heller ikke op til Riksdagen:
omdirigeres via:
http://makeashorterlink.com/?Z3B121F8A
TV 3 Torsdag 24/2 kl 22.00(Repris sö 27 feb 00:50)
KRIMINELLA INVANDRARE TAR ÖVER FÖRORTERNA
I veckans Insider granskar vi invandrarbrottsligheten. Varför Àr invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken? I vissa svenska förorter har ghetto-liknande omrÄden som kontrolleras av kriminella invandrargÀng skapats. Insider har trÀffat nÄgra av dessa unga brottslingar. De skrattar Ät sina brott. De skrattar Ät brottsoffren. Och de skrattar Ät samhÀllets naivitet.
Hur svarar det svenska samhÀllet pÄ det nya kriminella hotet?Invandrare Àr överrepresenterade i brottsstatistiken. Men detta faktum kan inte diskuteras utan hÄrda omdömen och kritik frÄn opinionsbildare och Äsiktspoliser. Poliser, socialarbetare och andra som arbetar med frÄgan vet att problemet med invandrarbrottslighet Àr mycket omfattande, framför allt i vissa Äldersgrupper och i vissa omrÄden i Sverige.
Det finns rapporter som hÀvdar att det svenska samhÀllet förlorat kontrollen över sÄ mÄnga som hundra bostadsomrÄden. I nÄgra kan inte ens polisen röra sig utan att ha förstÀrkning i beredskap. Hederliga invÄnare klagar över att samhÀllet har övergivit dem och lÀmnat fÀltet öppet för gangsters. Ett ghetto-samhÀlle har skapats.

Janne Milld, BGF, kommenterer udsendelsen, der trods alt markerer et nybrud for hvad der kan behandles pÄ TV:
http://www.bgf.nu/ak05/v8.html
Flosklernas fÄngar
I veckans “Insider” i TV3 – med repris natten söndag-mĂ„ndag den 27/2 klockan 00.50 – tog man upp unga invandrargĂ€ngs vĂ„ldsbrottslighet. Med en frisprĂ„kighet, i varje fall i bild- och reportagedelen, som Ă€r ny. Det verkar som att det i tongivande kretsar uppstĂ„tt en oenighet om hur frĂ„gan ska “hanteras”.
PÄ TV 3 debat forum gÄr bÞlgerne hÞjt:

Jag har arbetat som ordningpolis i Sthlm City i över 5 Är nu.
Jag upplever att minst 80% av de gĂ€rningsmĂ€n som Ă€gnar sig Ă„t vĂ„ldsbrott eller grövre stölder som vi griper/letar efter, Ă€r av utlĂ€ndsk hĂ€rkomst… Tragiskt men sant. Sen fĂ„r Jerzy Sarnecki sĂ€ga vad han vill. Tror inte han vill inse hur det verkligen Ă€r. Snacket om att ingen kultur godtar brottslighet Ă€r ju ocksĂ„ bara politisk-korrekt-nonsens. Det finns mĂ„nga kulturer dĂ€r brott Ă€r/har blivit en helt naturlig del av vardagen. Kanske inte brott mellan de egna, utan brott riktat mot andra utom gruppen. I vilket fall som helst, mkt bra gjort av Insider att vĂ„ga ta upp problemet. Hoppas vi fĂ„r en bra debatt med förĂ€ndring som följd. VĂ€lkomnar att ni gör fler repotage hos oss sĂ„ allmĂ€nheten fĂ„r se hur det egentligen Ă€r.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.