26
feb
Seneste opdatering: 30/10-09 kl. 1244
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!Jeg kendte bogen af omtale, ikke midst fra citatet:

“Det så fuldstændigt ud som om denne politiske kulturs evige forvaltere, socialdemokraterne, havde haft held med et projekt, som ganske andre regimer, fra teokratiet til bolsjevismen, allerede havde lidt skibbrud med: nemlig at tæmme mennesket.”
– Hans Magnus Enzensberger (“Åh, Europa”, 1982(udg.1987) p. 14)

Men først igår fik jeg den endelig læst. Fint, indfølt essay på bare 32 sider der også vidner om at han behersker et facetteret svensk. Nu er han også digter i modsætning til de to journalister nedenfor. (Enzensberger har oversat til og fra engelsk, fransk, spansk, italiensk og svensk). Det undrer mig at teksten “Svensk efterår” tilæsyneladende ikke findes online.


Nu jeg er ved bøger, er der en anden ældre sag som stadig er meget læsværdig, Observer journalisten Roland Huntfords “The new Totalitarians” (Fagre nye Sverige, 1972, Chr Erichesen Forlag 1972). Fås uden besvær på biblioteket eller antikvarisk på www.antikvariat.net. Huntford var svensk gift og boede 8 år i Stockholm. Bogen vidner om intimere kendskab til landet end Mogen Behrendts “Tilfældet Sverige” fra 1985.

Man kan læse et par citater her – de er ganske vist fra en anti-bort side, men det må man udhold så længe det varer:

“Sex as an opiate of the people” & “Give me orgasm, og give me death is the new rallying cry of the liberated citizen”
http://www.ekkcom.com/opiate.htm


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.