26
feb
Seneste opdatering: 26/2-05 kl. 0814
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Nej, endnu findes det ikke. Men man b√łr spidse √łrer n√•r et ord bliver s√¶rligt almindelig plusord. I Sverige er f.eks. “r√§ttvisa” et gangbart politisk udtryk, hvor det i Danmark er sj√¶ldent og anses at h√łre til den moralske og religi√łse sf√¶re.
Som bekendt tilkom Milj√łministeriet da der var forurenet overalt. Sundhedsv√¶snet befatter sig mest med sygdom. Forsvarsministeriet med krig. Sikkerhedstjenesten med usikkerhed, og Renholdningsv√¶snet med skidt.
“Malm√∂ √§r en trygg och s√§ker stad” proklameres her, hvorefter:
http://www.malmo.se/vfa_trygghet

Utsatthet för brott Trygghetsmätningen 2004 visar att:

26 % har varit utsatta för stöld,22 % har varit utsatta för skadegörelse,3 % har varit utsatta för våld,någon gång under de senaste 12 månaderna.Den totala utsattheten för brott har inte ökat.

Kameraövervakning

Stadsfastigheter kameraövervakar nu några skolor och andra fastigheter, för att minska skadegörelsen. Kameror finns idag bland annat på Sofielundsskolan.(Stadsfastigheter, som ingår i Serviceförvaltningen, förvaltar Malmö stads bebyggda fastigheter för bl.a. skola, barn- och äldreomsorg, kultur och administration.)Fler skolor kan komma att övervakasFler skolor hoppas kunna få tillstånd till kameraövervakning under hösten, till exempel Nya Stenkulaskolan och Apelgårdsskolan.

P√• M√∂llev√•ngstorget p√•g√•r kamera√∂vervakning sedan ett par √•r, d√• polisen installerade kameror f√∂r att minska brottsligheten i omr√•det.Kamera√∂vervakning av “str√•ket” unders√∂ksOmr√•den i “str√•ket” fr√•n Stortorget till S√∂dra F√∂rstadsgatan unders√∂ks f√∂r eventuell kamera√∂vervakning. Syftet √§r att minska brottsligheten och √∂ka tryggheten.

Ans√∂kan om att f√• kamera√∂vervaka trappuppg√•ngar √Ąven bostadsfastigheter kan komma att kamera√∂vervakas. En fastighets√§gare i Roseng√•rd har ans√∂kt hos l√§nsstyrelsen om att f√• s√§tta upp kameror i trappuppg√•ngar och omr√•den i anslutning till dessa. Malm√∂ stad har i sitt yttrande √∂ver ans√∂kan, som l√§nsstyrelsen inh√§mtar, st√§llt sig positiv till detta.

Roseng√•rsskolen har netop i nat f√•et knust 100 ruder. Sidst var det 600 – det g√•r frem. Og s√• blev der ikke sat ild til den…………………………………….(139 skolebrande i 2003 !)

http://expressen.se/index.jsp?a=247479

trygghet Posted by Hello


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.