1
mar
Seneste opdatering: 1/3-05 kl. 2044
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

er en disciplin udviklet af MalmĂž skolelĂŠrere. Som man ser er der hĂ„rdt brug for den. “Art-grupp” har jeg dog aldrig hĂžrt om:
Malmö
En greps efter slagsmÄl pÄ Malmöskola 1 mars 2005
Ett stort slagsmĂ„l mellan lĂ€rare och elever utbröt i Sofielundsskolans matsal under lunchen pĂ„ tisdagen. Flera elever deltog i slagsmĂ„let och Ă„tminstone en lĂ€rare blev slagen och fick en dansk skalle. En f d elev som jobbar nĂ€ra skolan greps av polisen, misstĂ€nkt för misshandel och olaga hot……………
– ……Inget blod syntes och ingen behövde uppsöka sjukhus men det hĂ€r Ă€r allvarligt, sĂ€ger rektor. Vi försöker jobba förebyggande och har bland annat en art-grupp med pojkar som trĂ€nas i att kontrollera sina aggressioner. Men vi fĂ„r försöka mer, alla lĂ€rare Ă€r överens om att vi inte kan ha det sĂ„ hĂ€r.
http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10111302

Hver 3. hopper af gymnasiet:
Hvis vi synes det ser dystert ud med et kommende kundskabsproletariat, sÄ se her:
En tredjedel av eleverna som börjar pÄ Malmös gymnasier har sÄ dÄliga kunskaper i svenska att de behöver extra stöd för att ens klara av undervisningen. NÀstan var tredje elev hoppar ocksÄ av sin utbildning.
MALMÖ. De senaste siffrorna frĂ„n utbildningsförvaltningen visar hur svĂ„rt Malmös gymnasieskolor har att klara sina mĂ„l. Av dem som börjar pĂ„ gymnasiet misslyckas 31,5 procent med att fullfölja sin utbildning inom fem Ă„r.

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10111243


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.