3
mar
Seneste opdatering: 3/3-05 kl. 0355
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

TV 3 v. Robert Aschberg (th.) havde forleden i programmet “Insider” et behjertet forsĂžg pĂ„ at belyse virkeligheden – nemlig at indvandrerbander truer med at overtage forstĂŠderne helt og at “samfundet er ved at miste kontrollen”. Der deltog desuden Mona Sahlins opfindelse, Massoud Kamali (i midten), der blev ansat for nĂŠsen af mĂŠngder af bedre kvalificerede, med det opdrag at levere den Ăžnskede vare: Indvandrigsproblemer skyldes svenskernes “racsime” – kaldet “strukturel racisme”. Det er uvist hvor mange der forstĂ„r noget ved det begreb, selv i Sverige hvor man hĂžrer det hver dag. – Derudover deltog statsvetaren Fatima Doubakil, som meddelte at hun havde anmeldt “Insider” for Hets mot Folkgrupp (226b). Man skulle tro det var Sverigedemoraterne der havde lavet “Insider”, mente reprĂŠsentaten for “MĂ€nniskarĂ€ttighetsröelsen”.
SVT “Debatt” tog “Insider” op i en hidsig men lidet informativ debat. Journalisten Janne Josefsson, der nylig lavde et program om indvandreres socialfusk, deltog ogsĂ„. Sandheden er ilde hĂžrt nĂ„r det mislykkes at holde den nede hele tiden……………
TISDAGENS DEBATT
FĂ„r man sĂ€ga vad som beslut om invandrare?SVT:s Uppdrag Granskning och TV3:s Insider Ă€r tvĂ„ samhĂ€llsprogram som den senaste tiden granskat invandrare och kriminalitet. Nu Ă€r Insider anmĂ€lt för förtal och hets mot folkgrupp.- Ni upprĂ€tthĂ„ller fördomar och spelar rasisterna i hĂ€nderna, sa statsvetaren Fatima Doubakil.- Är nĂ„t sant och intressant sĂ„ skiter jag i vem det spelar i hĂ€nderna, kontrade Robert Aschberg, programledare Insider.

Fra “Insiders” foromtale:
http://www.insider.tv3.se/content.aspx?id=2515&show=episodes&contentdate=2005-02-24I veckans Insider granskar vi invandrarbrottsligheten. Varför Ă€r invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken? I vissa svenska förorter har ghetto-liknande omrĂ„den som kontrolleras av kriminella invandrargĂ€ng skapats. Insider har trĂ€ffat nĂ„gra av dessa unga brottslingar. De skrattar Ă„t sina brott. De skrattar Ă„t brottsoffren. Och de skrattar Ă„t samhĂ€llets naivitet. -.………….Hur svarar det svenska samhĂ€llet pĂ„ det nya kriminella hotet? Invandrare Ă€r överrepresenterade i brottsstatistiken. Men detta faktum kan inte diskuteras utan hĂ„rda omdömen och kritik frĂ„n opinionsbildare och Ă„siktspoliser. Poliser, socialarbetare och andra som arbetar med frĂ„gan vet att problemet med invandrarbrottslighet Ă€r mycket omfattande, framför allt i vissa Ă„ldersgrupper och i vissa omrĂ„den i Sverige.

Kamali har prĂŠsteret et mirakulĂžst interview her, hvor han siger: “Der findes ingen speciel ĂŠreskultur”:
http://www.paraplyprojektet.se/templates/PP_Article____5278.asp
tusinder af unge indvandrerkvinder lever pÄ hemmelig adresse.

Om den notoriske Massoud Kamali, der er “professor uden portefĂžlje” * skrev Folkpartisten Maurijo Rojas forleden:
Kamali presterar ett lÄgvattenmÀrke
Föga förvÄnande kom Masoud Kamalis pÄhopp pÄ folkpartiet. Han Àr regeringens chefsideolog i integrationsfrÄgor och utsÄgs 2004 av Mona Sahlin för att leda en statlig integrationspolitisk utredning. Det ledde till en av de största skandalerna forskarvÀrlden upplevt pÄ sistone.
För att ge plats Ät Kamali gjorde Sahlin sig av med en lÄng rad mycket meriterade forskare. Ministern letade uppenbarligen efter en person som kunde leverera en passande ursÀkt till socialdemokratins integrationsmisslyckande.
Den personen fanns inte bland de mer meriterade forskarna, vilket gav Kamali chansen. Han visste redan frÄn början vilka slutsatser utredningen skulle komma till: Sveriges integrationsproblem beror pÄ strukturell rasism, punkt slut.
Kamalis syn pĂ„ och definition av rasism saknar dock motstycke. Vi minns alltför vĂ€l nĂ€r Kamali efter mordet pĂ„ Fadime Sahindal stĂ€mplade hela hedersmordsdebatten som “kulturrasism” och ett uttryck för en “pervers kolonial modell”.
Med ett sĂ€llan skĂ„dat förakt kallade han Fadimes jordfĂ€stning i Uppsala för en “pampig och sĂ€llsynt begravning”, en del av en “offentlig show” med rasistiska undertoner
.
Att samma man kallar folkpartiets förslag om arbete istÀllet för bidrag rasistiskt Àr sÄledes föga förvÄnande. PÄstÄendet sÀger oÀndligt mycket mer om Kamali Àn folkpartiets förslag.
NĂ€r blev det rasistiskt att arbeta? Kamali kallar ocksĂ„ mig, i förtĂ€ckta ordalag, för rasist nĂ€r han talar om “ideologer med invandrarbakgrund som legitimerar sina rasistiska utspel med utseende”.
Det Àr ett lÄgvattenmÀrke i integrationsdebatten som knappast behöver kommenteras.
Kamalis grundtes, som numera Àr officiell integrationsideologi, Àr att Sverige Àr ett rasistiskt land. Detta sÀgs mot bakgrund av de olika former av etnisk diskriminering som förekommer i vÄrt land. Att all diskriminering kraftfullt mÄste bekÀmpas Àr sjÀlvklart för oss liberaler.
Men starka ord som rasism ska anvÀndas korrekt och varsamt. Att klassa Sverige som ett rasistiskt land Àr fullstÀndigt huvudlöst.
Nazityskland var ett rasistiskt land, apartheids Sydafrika likasÄ och den rassegregerade amerikanska södern var rasistisk. Sverige Àr inte rasistiskt.
Maurio Rojas

*http://www.bgf.nu/parlor/kamali.html

Kamali er ophavsmand til disse visdomsord:
“Der findes ikke nogen speciel ĂŠreskultur”
http://www.invandring.se/arkiv/2005/03/det_finns_ingen.html#more
“Det finns ingen speciell hederskultur”- Vad har det med kultur att göra – att gifta bort sina barn? undrar Masoud Kamali. Han Ă€r speciellt utvald av Mona Sahlin att leda en utredning om etnisk diskriminering och maktstrukturer. – Tusentals flickor Ă€r utsatta för hedersrelaterat förtryck och vĂ„ld, sĂ€ger Elisabeth Fritz, advokat Ă„t bland annat Pela och aktiv i mediadebatten kring Fadime.- Man gör en jĂ€ttestor grej av att nĂ„gra invandrartjejer blivit utsatta för sĂ„ kallat hedersrelaterat vĂ„ld. Det handlar om nĂ„gon mindre procent, en liten grupp. Det Ă€r inget stort problem, sĂ€ger Masoud Kamali, professor i socialt arbete. Han Ă€r sĂ€rskilt utvald av Mona Sahlin att utreda makt, integration och strukturell diskriminering i samhĂ€llet. I juni 2006 berĂ€knas utredningen vara klar.——-
Det Ă€r det vĂ€rsta jag vet, den sortens frĂ„gor, svarar han. Och dina frĂ„gor till mig visar bara att du har djupa fördomar. Problemet finns ju i alla lĂ€nder. Du menar att det bara gĂ€ller invandrare, eller hur? Vi kan inte blunda för att svenska mĂ€n mördar sina kvinnor för sin manlighets skull. Svenska kvinnor kan mördas i Sverige av sina mĂ€n för att de har sex med andra mĂ€n. Det kan Ă€ven socialtjĂ€nsten i Norrland intyga. Det finns ingen speciell hederskultur men vĂ„ld existerar.Det Ă€r en myt som vittnar om djupa fördomar, kanske rasism. Att pĂ„stĂ„ att nĂ„gon speciell hederskultur existerar. Det Ă€r gammalmodiga och förlegade teorier som framstĂ„ende forskare i bĂ„de USA och England tar avstĂ„nd ifrĂ„n, enligt Masoud Kamali………………………….
—Tillbaka till intervjun med Masoud Kamali igen. Har han lĂ€st RĂ€tten att sjĂ€lv fĂ„ vĂ€lja?- Ja, men jag kommenterar inte boken, svarar Masoud Kamali först men sĂ€ger sen:- Astrid Schlytter har utnyttjat hedersmordsdebatten. Jag erkĂ€nner henne inte som forskare. Hon har enkla förklaringsmodeller som “De Ă€r sĂ„na. De mördar sina döttrar och vĂ€ljer att inte bli svenskar.” Vilka generaliseringar ! Hon förstĂ€rker bara vi och dom-tĂ€nkandet


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.