4
apr
Seneste opdatering: 4/4-05 kl. 1539
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Hvad opnĂ„r de svenske avis pĂŠdagoger, ved aldrig at angive etnicitet, nĂ„r der er tale om indvandrere ? De beskytter selvfĂžlgelig magthaverne mod ubehageligheder, men de fĂ„r folk til at tĂŠnke “indvandrer” hver gang, ogsĂ„ nĂ„r der ikke er skyldige indvandrere pĂ„ spil.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=721&a=111847#tolv
Om etnisk bakgrund och brott
“Genom att inte ange att brottslingar Ă€r invandrare, eller deras nationalitet, vill man motverka frĂ€mlingsfientliga eller rasistiska strömningar i samhĂ€llet. Tidningarnas sjĂ€lvpĂ„tagna samhĂ€llsansvar Ă€r inte oproblematiskt och har ocksĂ„ kritiserats. Pressombudsmannen PĂ€r-Arne Jigenius har ifrĂ„gasatt mediernas “överbeskyddande attityd i frĂ„ga om flyktingar och invandrarpolitik” under 1980-talet, en kritik som kan vara giltig Ă€ven i dag.”I stĂ€llet för att redogöra för den osminkade sanningen Ă€ven nĂ€r denna var negativ för enskilda flyktingar och invandrare, sĂ„ silades informationen sĂ„ att inte rasister och inskrĂ€nkta personer skulle fĂ„ vatten pĂ„ sin kvarn. Det som skulle frĂ€mjas skadades av detta.”


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.