11
apr
Seneste opdatering: 11/4-05 kl. 0949
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

her skal det huskes at de ikke gĂžr noget ulovligt ved at gemme afvist ansĂžgere. Man fĂžler sig henfĂžrt til Lyngby prĂŠsten Borch Hansens storhedstid. DN interview mned ĂŠrkebiskop Hammar, som mister 85.000 medlemmer om Ă„ret. Indtil videre en kvart milllion siden skilmissen fra staten:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=401389&previousRenderType=6
Kyrkan tar strid om flyktingpolitiken
I svenska kyrkans hÀgn byggs i dag ett underjordiskt motstÄnd mot den statliga flyktingpolitiken. Kyrkans folk gömmer flyktingar, drivna av sitt samvete. Och Àrkebiskop K G Hammar ger dem sin vÀlsignelse. AsylrÀtten har nÀstan försvunnit i dag, sÀger han till DN.
– Sett över en tioĂ„rsperiod har svensk flyktingpolitik försĂ€mrats hela tiden, framför allt i den bemĂ€rkelsen att asylrĂ€tten i praktiken nĂ€stan har försvunnit, sĂ€ger Ă€rkebiskopen i en intervju med DN.

———————
Men i skymundan pĂ„gĂ„r ocksĂ„ en civil motstĂ„ndsrörelse, dĂ€r tusentals mĂ€nniskor som fĂ„tt avslag pĂ„ sina asylansökningar men Ă€r för rĂ€dda att Ă„tervĂ€nda till landet de flytt frĂ„n göms av prĂ€ster, diakoner, nunnor och andra aktiva inom kyrkan.KG Hammar Ă€r vĂ€l medveten om detta underjordiska motstĂ„nd. TvĂ„ möten förra Ă„ret med de kyrkliga grĂ€srötter som bedriver det blev för hans del en av utgĂ„ngspunkterna för pĂ„skuppropet, berĂ€ttar han:– Vi samlade sĂ„dana som jobbar i församlingarna med asylsökande, med gömda flyktingar och sĂ„dant. Det var en mycket skrĂ€mmande upplevelse. För alla de hĂ€r engagerade mĂ€nniskorna, de var sĂ„ trötta och gick sĂ„ pĂ„ knĂ€na och var sĂ„ uppgivna och tyckte att vad vi Ă€n gör Ă€r samhĂ€llet mot oss.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.