13
apr
Seneste opdatering: 13/4-05 kl. 1712
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Non-konformist og antagelig alt hvad Myrdalérne og Palme ville ha hadet. Her lidt om hendes personlige baggrund: http://www.varldenidag.se/?aid=1744&sessId=ycuVDA8m . Synd hun ikke skriver lidt oftere i SvD.
Nu blir tvÄngsfrihet ifrÄgasatt
Kolumn Upproret mot folkhemsindividualismen
Barnen Ă€r mina och min mans – inte samhĂ€llets. DĂ€rför ska vi ta hand om dem – inte samhĂ€llet, sade en trebarnsmamma och tittade upproriskt rakt in i SVT-kameran.Hon Ă€r en av dessa sĂ€llsynta svenska hemmafruar som medierna upptĂ€ckt i haussen kring glamorösa tv-serien Desperate Housewives.Hennes liv Ă€r kanske desperat, men absolut inte glamoröst. Hon stod dĂ€r i röran i sitt kök och var det mest revolutionĂ€ra man kan vara i Sverige: en gift kvinna som vill ta ett personligt ansvar för sina smĂ„ barn – och försörjs av sin man.
I resten av vĂ€rlden hör sĂ„dant till livets sjĂ€lvklarheter; i en familj tar man hand om varandra. Det Ă€r ett tagande och givande över tiden och över generationerna, som varje vettigt samhĂ€lle tacksamt accepterar.Men icke i Sverige.HĂ€r Ă€r hemmafrun och kĂ€rnfamiljen starkt Ă„ngestladdade fenomen. Åtminstone för den politiskt korrekta eliten.Desperate Housewives har pĂ„ ett skruvat sĂ€tt visat att en familj kan leva pĂ„ en lön. En tv-sĂ„pa visar oss att det kan finnas ett bĂ„de tryggt och coolt liv bortom försĂ€kringskassan och singellivet. De egensinniga hemmafruarna visar att det kan löna sig bĂ€ttre att lita pĂ„ en man och en familj Ă€n pĂ„ sig sjĂ€lv och staten.SĂ„ borgerligt! SĂ„ osvenskt!………………………………………………..forts:
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_9524885.asp


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.