14
apr
Seneste opdatering: 14/4-05 kl. 1354
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Det er min tydelige fornemmelse at der er flere “djurrĂ€ttsaktivister” i Sverige end i Danmark. Det er sĂ„dan noget med at slippe mink ud i naturen og “menneskerettigheder til dyrene”. Allerede for Ă„r tilbage fik de sammen med ex-kommunisterne i VP, Riksdagen til at vedtage en afvikling af industrien. Riksdagen tĂžver, for den behĂžver ikke just at miste eksportindtĂŠgter. Men nu skulle idealismen endelig ha sejret over fornuften. (set hos Björn Hammarbeck)
Skandal Àr rÀtta ordet.
Det borde ha varit ett aprilskÀmt, nyheten som basunerades ut i medierna om att den svenska pÀlsdjursnÀringen ska tvÄngsavvecklas genom att djurskyddskraven höjs sÄ att nÀringen omöjligen kan svar upp mot dem. Men sÄ var det förstÄs inte.
Ett direkt förbud vore förstĂ„s olagligt eftersom nĂ€ringsfrihet trots allt gĂ€ller i Sverige. IstĂ€llet blev alltsĂ„ lösningen att svĂ€lta ut pĂ€lsfarmarna…………………………….

Under smĂ„tt kaotiska former antogs under den socialdemokratiska partikongressen 2001 ett krav pĂ„ att förbjuda pĂ€lsdjursnĂ€ringen. Ett beslut som speglar en rörelse i fritt förfall. Samma parti som danat lysande strateger som Per Albin Hansson, Gustav Möller opch Ernst Wigfors lĂ„ter hĂ€r, anfört av en tatuerad figur med hĂ€stsvans som fötts fram till politiker genom att vinna “Expedition Robinson”, bannlysa en nĂ€ring som sysselsĂ€tter 2000 smĂ„företagare och lönearbetare.
Den svenska produktionen av skinn Àr idag runt 1,3 miljoner per Är. I Danmark Àr den tiodubbelt upp, crka 13 miljoner. DÀr Àr pÀlsnÀringen en framtidsbranch vars mÀssor besöks av statministern.
http://www.invandring.se/blogg


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.