17
apr
Seneste opdatering: 17/4-05 kl. 1454
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

God Morgon vÀrlden behandler forskellen pÄ dansk og svensk udlÊndingedebat meget interessant. LÞfter slÞret for nogle af mekanismerne i den offentlige samtale
Og sĂ„ nĂŠvnes Dronning Margrethe faktisk her i en nĂŠsten uhĂžrlig bisĂŠtning. “Svensk debatkultur” behĂžver dog en hel tema aften, og ikke 10 minutters hastig afhandling. En lille afhandling her, som ikke just er en bestseller:
(Jacob W. F. Sundberg: Tystnadsspiralen. Ett bidrag till den juridiska massmediaforskningen. (1993).
Det svenska kulturklimatet har alltsedan 1960-talets början prÀglats av en mer eller mindre medveten tabubelÀggning av vissa temata. Fenomenet har varit relativt öppet redovisat i massmedia, vars politisering pÄ 1970-talet blev ett allmÀnt erkÀnt faktum, och som i skydd av denna politisering kunde utesluta frÄn omnÀmnande varje förhÄllande som störde möjligheterna till framgÄng för den sak som omfattades. FörhÄllandet kom emellertid att ocksÄ pÄverka den juridiska diskussionen i Sverige i det att alltför mÄnga lÀt sin hÄllning bestÀmmas av vad de uppfattade sÄsom tidsenligt, vilket normalt allenast var en spegling av hur saken hanterades i massmedia.
http://www.ioir.se/skrifter.htm)
Men nu er tiden jo de store overskrifter og de korte artiklers tid. Flere og fler, ved mer om mer, men de ved mindre om det enkelte emne – sĂ„, va f……
Dansk integrationskritik
Bertel Haarder och Naser Khader – tvĂ„ danska politiker, med vitt skilda Ă„sikter om det mesta stĂ„r enade om en sak: svenskarna vĂ„gar inte debattera invandring och integration pĂ„ ett vettigt sĂ€tt.

min. 15:35 download:
http://www.sr.se/laddahem/p1/godmorgonvarlden/godmorg1.rm
eller hĂžr, del. 1:
http://makeashorterlink.com/?B2A6117EA


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.