22
apr
Seneste opdatering: 22/4-05 kl. 2030
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

var altsÄ fyringsgrunden for politimand Bengt Lindström. Som de dog kan udtrykke sig.
Det er helt forventligt at manden bliver fyret. Hvad der undrer er at han ikke bliver tiltalt for Hets Mot Folkgrupp, da man v. “Bunkeflofallet” i 2002 rĂŠssonerede, at eftersom forvaltningen er offentlig, er mails til forvaltningen det ogsĂ„. Se Weekendavisen fra dengang nedenfor – i svensk oversĂŠttelse:
http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10116979
Polischef begÀrs avskedad efter rasistbrev
SkÄnepolisen krÀver att polischefen Bengt Lindström avskedas för att han skrev ett rasistiskt brev till Ilmar Reepalu.Detta trots att polismannen frias frÄn misstankarna om hets mot folkgrupp. DÀremot har Bengt Lindström friats frÄn misstankarna om hets mot folkgrupp.- De hÀr breven Àr skickade till enskilda personer. För att det ska bli hets mot folkgrupp mÄste det spridas till mer Àn ett fÄtal personer, sÀger Äklagare Kristian Augustsson, som har lagt ner förundersökningen.

http://dansk-svensk.blogspot.com/2002_09_01_dansk-svensk_archive.html
Hetts mot Folkgrupp
SĂ„ löd domen den 19:e mars dĂ„ en man i Bunkeflostrand, ett trivsamt villaomrĂ„de vid Öresund i nĂ€rheten av Limhamn, blev dömd till 50 dagsböter Ă  1000 kronor vid tingsrĂ€tten i Malmö för övertrĂ€delse av den svenska lagens rasismparagraf. Han hade skickat ett nio rader lĂ„ngt e-mail till stadsdelsförvaltningen i Bunkeflostrand dĂ€r han bl a skrev:”Vad Ă€r meningen med att medverka till att flytta hoper av araber hit som inte kan försörja sig sjĂ€lva, som troligtvis Ă€r kriminellt belastade och som (som det i allmĂ€nhet brukar vara med araber) inte har minsta vilja till integration men dĂ€remot krĂ€ver allt möjligt.”Bakgrunden för e-mailet, som blev skickat 18:e maj förra Ă„ret, var att Malmö kommun enligt artiklar i Sydsvenska Dagbladet hade planer pĂ„ att flytta mycket barnrika muslimska familjer frĂ„n Malmös multietniska stadsdel RosengĂ„rd till en tom kommunal villa i Bunkeflostrand. I kommunen blev brevet behandlat efter gĂ€llande regler.

DĂ„ svenska förvaltningar Ă€r offentliga blev brevet – som det konstaterades i domen – att betrakta som offentlig handling pĂ„ samma sĂ€tt som t ex ett brev till en tidning. Den socialdemokratiska stadsdelsledamoten anmĂ€lde dĂ€refter e-mailets avsĂ€ndare till polisen för att ha gjort sig skyldig till rasismparagrafens “hets mot folkgrupp”. Han blev dömd för att ha uttryckt “missaktning” mot araber. Domen Ă€r överklagad, sĂ„ sista ordet Ă€r Ă€nnu inte sagt. HĂ€ndelsen Ă€r ett av flera exempel pĂ„ myndigheternas hĂ„rda kurs i den svenska invandringsdebatten……………………………………………forts pĂ„ lĂ€nk


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.