22
apr
Seneste opdatering: 22/4-05 kl. 1236
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

En frikirkeprĂŠst har helt undervurderet islams vrede og nĂŠrtagenhed. Hvis nu svenske medier ikke havde underrapporteret Van Gogh og Ali Hirsis skĂŠbner indtil usynlighed, sĂ„ havde han vĂŠret advaret pĂ„ forhĂ„nd. Hele den debat der udspiller sig nu, sĂ„ vi i Danmark og Europa i mĂ„nederne efter Van Gogh mordet – ALT er deja vu. Men Runar, der nĂŠppe er en “intellektuel” som lĂŠse udenlandske aviser, gĂ„r lige ind i Koran muren med bind for Ăžjnene, og er i realiteten en dĂžd mand. Ikke som Van Gogh, men som Ali Hirsi. PĂ„ den mĂ„de er han et sindbillede pĂ„ hele Sveriges mĂžde med Islam: Uforberedt, godtroende, naivt.
Nu er Fanden for alvor lÞs i Laksegade, for enhver kan se scenariet for sig: Svensk prÊdikant liggende halal slagtet pÄ Stockholms stenbro. Mon ikke skyndsomst han fÄr en ny identitet for at det kan undgÄs ?

Ikke uventet omtaler svensk TV nyheder ikke denne sag med Ă©t ord, ligesom Sydnytt heller ikke har omtalt den “ikke helt raske” MalmĂž betjent. Den sĂŠdvanlige “ikke se ikke hĂžre” metode.NĂ„r det virkelig bliver hedt, kan SVT slet ikke hĂ„ndtere det.
– “Den som sĂ€ger sĂ„dana saker om profeten Muhammed Ă€r ett legitimt mĂ„l för oss, sĂ€ger en svensk islamist till Expressen.
Flera islamister, med kopplingar till terrorgruppen Ansar al-Islam vilken ligger bakom flera hundra sjÀlvmordsattacker i Irak, ha bekrÀftat dödsdomen.
– Han Ă€r dömd till döden och förr eller senare nĂ„r vi honom, sĂ€ger en av islamisterna vidare till Expressen.

http://expressen.se/index.jsp?a=273055
Runar dödsdömd
Muslimska extremister har dömt Runar Sögaard till döden.TerrorstĂ€mplade personer med anknytning till sjĂ€lvmordsbombare i Irak har fĂ„tt klartecken att mörda honom.– Även om jag ser Runar under stor polisbevakning kommer jag skjuta ihjĂ€l honom, sĂ€ger en extremist till Expressen.Runar Sögaards uttalande om att profeten Muhammed ”var en förvirrad pedofil” skapar ilska bland Sveriges muslimer.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,634929,00.html
”Jag fruktar för mitt liv”
Dödshot mot Runar efter hans predikan”Du kan inte gömma dig frĂ„n Guds straff.”Runar Sögaard hotas nu till livet av anhĂ€ngare till den extrema rörelsen Al Ansar Shariah med sĂ€te i London.-

Ud af denne artikel lyser angsten for at der skal gÄ en gnist i det bÄl som man sÄ mÞjsommeligt har bygget op i Ärtier:
http://expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=273058
Lars Lindström: En strid mellan religionerna – det sista Sverige behöver
Playboypredikanten Runar Sögaard har satt fart pÄ det fullstÀndigt meningslösa och livsfarliga slaget om vilken tro som Àr nummer ett. En religionsbatalj Àr det sista Sverige behöver.
Og her er noget vi “lissom” har hĂžrt fĂžr: Han misbruger ytringsfriheden (ligesom Van Gogh) og domstolene mĂ„ ta sig af det, siger Sveriges over imam som forhĂ„bentlig har falske forestillinger om hvad en sekulĂŠr domstol tager sig af:
http://expressen.se/index.jsp?a=273125
“Runar vill skapa ett nytt Holland”
Pastor Runar Sögaards uttalanden om profeten Muhammed Àr oacceptabla. Svenska muslimer kommer inte att fÄ nÄgon ro förrÀn hans hatpredikan prövats av domstol.
Det skriver imamen HASSAN MOUSSA, ordförande i Sveriges imamrĂ„d och verksam i Stockholms stora moskĂ©. Han krĂ€ver att de kristna samfunden tar avstĂ„nd frĂ„n Runar Sögaards uttalanden och lovar att vi ska slippa en liknande utveckling som den i Holland………………………..
TyvÀrr finns det mÀnniskor som missbrukar yttrandefriheten, mÀnniskor som Àgnar sig Ät att förvrÀnga fakta och sprida desinformation, mÀnniskor som riktar falska anklagelser mot islam och muslimernas profet. Runar Sögaard Àr en av dem.

Og ex-marxisten og islam apologeten Jan HjÀpe synger med i koret:
Professor fördömer uttalandet
Jan HjÀrpe: Det Àr oerhört ansvarslöst
Og her noget af det eneste fornuftige der er skrevet endnu. Svenske muslimer mÄ vÄgne op og indse at de lever i Sverige anno 2005:
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,634705,00.html
Muslimerna mÄste tÄla stolligheter
Antonio Jerez: I Sverige Ă€r ordet fritt – sĂ„ Ă€ven muslimer mĂ„ste fatta att hĂ€r gĂ€ller enbart argumentPredikanten Runar Sögaard har stĂ€llt till det. Sveriges muslimer rasar efter hans nedsĂ€ttande yttranden om profeten Muhammed. Samtidigt tror jag pĂ„ fullaste allvar att dumstruten Runar Sögaard (ovetandes?) har gjort det svenska samhĂ€llet en stor tjĂ€nst.Kanske kan det hĂ€r bli startskottet till en verklig debatt i Sverige om islam och svenska muslimers förhĂ„llande till yttrandefrihet och tolerans.
Jag tĂ€nker inte ge mig in i nĂ„gon debatt om i fall Muhammed verkligen var pedofil eller inte. Det hĂ€r handlar om nĂ„got mycket, mycket viktigare. I grunden handlar det om den oeftergivliga rĂ€tten för alla som bor i Sverige att kunna tala fritt om religion. Det handlar ocksĂ„ om rĂ€tten att kunna vrĂ€ka ur sig dumheter (eller kanske sanningar – allt beroende pĂ„ hur man ser pĂ„ saken) som kan stöta religiöst sinnade mĂ€nniskor, frĂ„n alla trosriktningar, utan att man för den skull ska behöva leva under dödshot.
Debattören Kurdo Baksi sÀgs ha polisanmÀlt Sögaard för hets mot folkgrupp. Har Baksi fattat att han bor i Sverige anno 2005? Har han fattat att vi bor i en sekulÀr stat av modernt snitt dÀr vi gudskelov inte lÀngre har en statsapparat och ett prÀsterskap som försöker trycka pÄ oss vilken Gud vi mÄste tro pÄ? Har han och muslimer i landet fattat att vi inte lÀngre har nÄgra hÀdelsebrott i Sverige och att en sekulÀr domstol knappast Àr rÀtt instans att avgöra vad som Àr rÀtt eller fel om en religionsgrundare?Jag tror inte det.
För att förstĂ„ varför mĂ„ste man inse hur lĂ€get Ă€r i de flesta av de lĂ€nder dĂ€r majoriteten av vĂ„ra invandrade muslimer kommer ifrĂ„n. I lĂ€nder som Somalia, Iran och Egypten Ă€r islam statsreligion och hĂ€delsebrotten Ă€r en levande realitet. I Somalia och Iran kan de mest ”oskyldiga” ifrĂ„gasĂ€ttanden av profeten och Koranen leda till en dödsdom. I Egypten fĂ„r man skatta sig lycklig om man klarar sig undan med fĂ€ngelse eller exil. Även om staten inte tar död pĂ„ ”hĂ€daren” Ă€r risken stor att en religiös fanatiker gör det.
SjĂ€lv har jag i Ă„rtionden rest runt i den muslimska vĂ€rlden och med vĂ€xande fasa konstaterat att den religiösa intoleransen och konformismen knappast minskat i de hĂ€r lĂ€nderna pĂ„ senare Ă„r – snarare tvĂ€rtom.Att sedan Ă„tskilliga muslimer tar med sig den hĂ€r synen pĂ„ religionens roll i samhĂ€llet till Sverige och det sekulariserade VĂ€steuropa gör inte saken bĂ€ttre.
Jag vill pĂ„minna om hollĂ€ndaren Theo van Gogh som förra Ă„ret blev mördad pĂ„ öppen gata av en ”gudsman” frĂ„n Marocko. Jag vill ocksĂ„ pĂ„minna om den hollĂ€ndska parlamentsledamoten Ayaan Hirsi Ali (av somaliskt ursprung) som nu lever under dödshot med livvaktskydd sedan hon uttalat sig kritiskt om islam.
För min del tycker jag det Ă€r dags att mĂ„nga av Sveriges muslimer mognar till och inser vad det Ă€r för slags land de bosatt sig i. I Sverige anno 2005 Ă€r det knappast nĂ„gon domstolssak om nĂ„gon tror sig veta att Jesus egentligen var homosexuell. Eller att Buddha egentligen hade ett helt harem av sköna jungfrur. Än mindre Ă€r stolligheter av den typen nĂ„got skĂ€l att hota folk med döden.Vad Sveriges muslimer – och mĂ„nga med dem – helt enkelt mĂ„ste fatta Ă€r att i Sverige tillĂ„ter vi bara ETT sĂ€tt att motarbeta pĂ„stĂ„enden som kan reta gallfeber Ă€ven pĂ„ religionskritiker som jag. Med ord och motargument.
Antonio Jerezfrilansjournalist medreligionshistoria som ”hobby”Publicerad: 2005-04-22


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.