3
maj
Seneste opdatering: 3/5-05 kl. 1300
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

det har sĂ„mĂŠnd ogsĂ„ herhjemme lydt som om dele af venstreflĂžjen, har priotriteret deres uvilje mod USA hĂžjere end irakerenes levevilkĂ„r, men man mĂ„ sige at svenske “leftists” er gĂ„et helt til excesser. Uanset hvad man mener om USAÂŽs strategi for MellemĂžsten. Det vidner om hvor meget psykologi der er i politik, at man selv flere Ă„r efter et etableret faktum, ikke er i stand til at glemme sine egne animositeter:
”Rasistiska undertoner i svensk Irakrapportering”
I Aftonbladet skrev Åsa Linderborg och Erik Wijk att vi ”mĂ„ste respektera det vĂ€pnade motstĂ„ndet”. Enligt dem bidrog attentaten till en sĂ€krare vĂ€rld genom att avskrĂ€cka USA frĂ„n att störta andra diktaturer. Linderborg och Wijk menade den 27 januari att de irakiska rebellerna snarast var att jĂ€mföra med de tappra motstĂ„ndskĂ€mparna mot den tyska ockupationen av Norge, Danmark och Frankrike. PĂ„ sĂ„ vis jĂ€mstĂ€lls en folklig frihetskamp mot nazismen med fundamentalister som videofilmar halshuggningar och terrorbombar kvinnor och barn för att bekĂ€mpa demokrati.De var inte ensamma.
Ali Esbati, tidigare ordförande för ung vĂ€nster, var inne pĂ„ ett likartat spĂ„r i Flamman den 27 januari: ”Lika lĂ€tt bör det vara att se varför den irakiska motstĂ„ndsrörelsen angriper valprocessen; ty den angriper dĂ€rigenom sjĂ€lva ockupationen. Den har rĂ€tten pĂ„ sin sida, och dess framgĂ„ngar Ă€r till förmĂ„n för folket runt om i vĂ€rlden.”
Det vĂ€cker den obekvĂ€ma frĂ„gan om medierna inte kunde erkĂ€nna att en utveckling var positiv bara dĂ€rför att USA hade ett finger med i spelet. Är vi sĂ„ besatta av Bush?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=410542&previousRenderType=2
Norberg fra Timbro har sin egen blog her:
http://www.johannorberg.net


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.