4
maj
Seneste opdatering: 4/5-05 kl. 0302
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

fejredes med at censurere og siden lukke deres internet debat. Og det skulle tages meget bogstaveligt: Pressens ytringsfrihed i andre lande, ikke svenske borgeres ret til at ytre sig pÄ Svenska Dagbladet net debat. Man mÄ forstÄ at svenske aviser driver en forretning og et pÊdagogisk projekt, ikke et demokratisk, og man mÄ konstatere at der i Sverige de facto udÞves censur af uÞnskede, fuldt lovlige ytringer. Der findes intet andet ord for det. Jeg beklager, jeg ville bruge et pÊnere hvis det fandtes.
Lad sĂ„ gĂ„ at det er “censur-light”, der iblandt camoufleres ret nydeligt. Men det er censur, og det er pĂ„gĂ„et konsekvent og i Ă„revis, en knĂŠgtelse af den mest fundamentale, demokratiske rettighed: frihed til at ytre sig.Her er ikke tale om det nogen sminker som “vi har en anden debat-kultur”. At censurere lovlige ytringer, har intet med debat-kultur at gĂžre. TvĂŠrtimod. Det er det modsatte af kultur.
Svenska Dagbladet vil forsvare sig med, at de ikke som side ansvarlige, vil rammes af HMF loven. Men de censurerede lige sÄ nidkÊrt for 5 Är siden inden loven blev strammet. Det er deres og deres vilje og Þnske, at det skal vÊre sÄdan.
Jeg er efterhÄnden af den mening, at Danmark bÞr trÊkke sig fra ethvert nordisk samarbejde der involverer Sverige, indtil svenske borgere nyder de samme demokratiske rettigheder som danske. Og jeg vil opfordre Venstre og Konservative til, ligesom Dansk Folkeparti, at overveje det samme.
Öppenheten Ă€r hotad
Pressens frihet, som högtidlighĂ„lls idag, hotas stĂ€ndigt i mĂ„nga av vĂ€rldens lĂ€nder. HĂ€r hemma Ă€r situationen förstĂ„s en annan, men Ă€r ordet ­verkligen sĂ„ fritt som vi vill tro?
Kommenteringen pÄ denna artikel har stÀngts av.

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_9658231.asp#kommentera
“Pressfrihetens Dag varade inte till midnatt. Kommentarer till sidan Ă€r stĂ€ngd.
Åtminstone pĂ„ Pressfrihetens dag borde man vĂ€l fĂ„ debattera ett fullt dygn. Det var för bra för att vara sant. SUCK!ÄndĂ„ stod det att man kunde kommentera i 3 dagar. Censuren slog igen kĂ€ftarna pĂ„ nytt och mina inlĂ€gg raderades dĂ€r jag hĂ€nvisade till Ytttrandefrihetskonferensen i Köpenhamn dĂ€r Jan Milld och John JĂ€rvenpÀÀ var inbjudna som talare.”

SÄ mycket för den yttrandefriheten

“Censur tĂ€mligen omgĂ„ende, dvs inlĂ€gg som raderats.Hurra för den svenska yttrandefriheten som inte lĂ€ngre existerar mer Ă€n pĂ„ papperet.Norge Ă€r inte den sista Sovjetstaten, det Ă€r Sverige.”

“Mitt första inlĂ€gg handlade om att SvD inte kommenterat Bunkeflostrand-fallet. Det reodovisade ocksĂ„ fallet i korthet. Det inlĂ€gget togs av obegriplig anledning bort. För den som inte Ă€r insatt i Ă€rendet blir dĂ€rmed de följande inlĂ€gget svĂ„rbegripliga.”


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.