10
maj
Seneste opdatering: 10/5-05 kl. 1404
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Jag tror att mĂ„nga flyktingar – och invandrare talar med flera tungor.En bland familjemedlemar, en bland klan och stammedlemar och inte minst enbland “de frĂ€mmande”. De lĂ„ser in sig bakom murar av lĂ„sta, tĂ€ckta, egenyttiga roller i var de oftast upptrĂ€der i offerrollen. De uppfattar det omgivande samhĂ€llet som fientligt. Ett hot mot deras existens, skick och traditioner och utnyttjar religionsfriheten i Danmark för att predika fundamentalistisk moral och etik med gnĂ€ll och klagan.
Invandrarbusarna
De dominerar stort i kriminalstatitstiken och i behandlingsystemet. Ungdomsinstutitioner och fÀngelser Àr tvungna att kontra med specialavdelningar för invandrarbusarna som terroriserear bÄde personal och medinsatta över hela landet.
Analfabetitismen hos mÄnga 1:a generationsinvnadrare Àr avlöst av en annan form för bristande fÀrdigheter hos efterföljande generationer, som har stora svÄrigheter att klara sig i skolor, pÄ arbetsplatser och ute i samhÀllet.Flera invandrarbarn Àr sÄ otrevliga, att de utgör ett hot mot skolsystemet.De danska barnen flyr till privata skolor.
Andragenerations unga invandrareer oftast helt passiva. De Àr som lallande fÄnar helt i hÀnderna pÄ pÄ den etablerade fundamentalistiska invandrade subkulturens system, i vars kodex deras aggressiva framfart mot det danska systemet rÀttfÀrdigas.
HemmifrÄn blir de klappade och uppmuntrade att stÄ i motsÀttningsförhÄllande till det förkastliga Danmark, och pÄ den andra sidan sÄ blir de Àven tröstade och uppmuntrade av danska politiskt korrekta som uppfattar deras utfall och aggressiva framfart som kritik, och dÀrmed ett positivt tecken för en lyckad integration.
Medans flera av andragenerationsinvandrarna terroriserar bostadskvarter, hÀrgar och vÄldtar mindreÄriga flickor och andra kvinnor, stjÀl, rÄnar och misshandlar, sÄ tittar den andra gruppen av de sÄkallade intelligenta och skötsamma invandrarna Ät ett helt annat hÄll.De gÄr istÀllet in i debattvÀrlden och i politiken för att försvara invandrarbusarna, bagatellisera, isolera deras förbrytelser och gÄr till frontalangrepp pÄ det danska samhÀllets moral och vÀrderingar. De försöker pÄtvinga det danska folket skuldkÀnslor och arbetar pÄ att stoppa debatten.
Invandrare och flyktingar sÄvÀl som deras sjÀlvutnÀmnda företrÀdare skall istÀllet visa medansvar över för den danska befolkningen och inte gnÀlla och klaga som de annars Àr sÄ duktiga pÄ.Det danska folket har öppnat dörrarna för flyktingar och invandrare utifrÄn frisinne, medmÀnsklighet och den goda viljan. Jag tvivlar pÄ att denna vackra verklighet existerar bland alla invandrare, flyktingar och deras efterkommande.
Av SAADOU N. MOURCHED, socionom och journalist, krönika i ekstrabladet lördag 7 maj, 2005 sid 26


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.