14
maj
Seneste opdatering: 14/5-05 kl. 2326
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

En favorit her i huset – Göran Skytte, demaskerer det evindelige statistik fuskeri
Falsk matematik i (S)chlaraffenland

Visste ni följande? Den som arbetar en timme per vecka rĂ€knas i officiell statistik som “sysselsatt”. Enligt statistiken ökar sysselsĂ€ttningen om en person sjukskriver sig och företaget anstĂ€ller en vikarie. SysselsĂ€ttningen ökar om A fĂ„r betald semester i ett Ă„r (friĂ„r) och B blir anstĂ€lld som vikarie för att utföra A:s jobb.
Det hĂ€r Ă€r en statistisk metod som Ă€r politisk. PĂ„ detta sĂ€tt kan man dölja att sysselsĂ€ttningen i landet sjunker. Trots att antalet mĂ€nniskor som arbetar Ă€r konstant eller sjunker kan man med dessa metoder alltid “bevisa” att sysselsĂ€ttningen ökar. Sedan kombinerar man detta med de mera vĂ€lkĂ€nda metoderna att dölja arbetslöshet: nu senast den förödmjukande metoden att förtidspensionera unga mĂ€nniskor i tiotusental, trots att de bĂ„de kan och vill arbeta……………………………………………….

Men Företagarnas chefekonom nöjer sig icke med att klÀda av. Han skapar ocksÄ i positiv anda nya sÀtt att rÀkna.En studie stÀller följande frÄga: Hur mÄnga av dem i arbetsför Älder Àr en vanlig dag pÄ jobb? Svaret: Vi Àr pÄ vÀg ner mot 50 procent. Vad innebÀr det? Att nÀstan hÀlften av dem som Àr i arbetsför Älder inte Àr pÄ jobb. Var Àr de andra? Svar: nÄgon annanstans.
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_9728628.asp
DNÂŽs webfrĂ„ga – tĂ€nker folk pĂ„ den norske olja ?
Tycker du att Sverige ska ingÄ union med Norge igen?
Ja……54%
Nej….42%
Ingen Ă„sikt….4%


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.