16
maj
Seneste opdatering: 16/5-05 kl. 1629
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

4 dÞdsofre pÄ en uge
17 personer anmĂ€ler gatuvĂ„ld – varje da
Dödsmisshandeln av den 29-Ă„riga mannen pĂ„ Kungsgatan i förra veckan var ingen unik hĂ€ndelse. I Stockholm Ă€r gatuvĂ„ldet mest utbrett i landet – och anmĂ€lningarna har ökat.
2004 anmĂ€ldes 6276 fall av misshandel utomhus i Stockholms lĂ€n, dĂ€r gĂ€rningsman och offer var obekanta med varandra. I 5999 av fallen var offret en vuxen man. Flest fall rapporterades i Norrmalm – minst antal anmĂ€ldes i Älvsjö.KĂ€lla: BrĂ„
Förra Äret anmÀlde 17 personer om dagen att de blivit misshandlade ute pÄ gatan i Stockholm av en gÀrningsman de inte kÀnner.
……………………….
http://makeashorterlink.com/?P2294251B
Voldskultur ?
Tunnelbane mordet fotograferet med mobil:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,645697,00.html
SvÄrt misshandlad kvinna hittad i natt
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,645680,00.html
Fem ungdomar greps i söndags kvÀll pÄ NobelvÀgen i Malmö, misstÀnkta för att ha misshandlat en kvinna. Den yngste pojken var bara tolv Är gammal och kördes direkt hem till förÀldrarna.

NĂ€r Marcus Gabrielsen sparkades till döds var Kungsgatan full med folk. Krogarna hade precis stĂ€ngt och mĂ„nga var pĂ„ vĂ€g till McDonald’s en bit lĂ€ngre upp pĂ„ gatan. Det blev rentav en folksamling runt Marcus och hans bödlar.
http://expressen.se/index.jsp?a=284959
http://sydsvenskan.se/malmo/article101975.ece
Og sĂ„ orker vi vist ikke mere for idag. LĂŠsere der vil studere denne tragedie henvises til den svenske kriminalreportage – for omfattende at gengive her, andet end rent principielt.Om voldskultur – sĂ„ kom jeg dette i hu fra WA denne uge:
“Som den yemenitiske digter og skribent, Nabil al-Subay’a, siger til Weekendavisen:»Vesten hĂ„ndterer terrorisme, som om det bare handler om at sprĂŠnge ambassader og skibe i luften. Men terrorismen har dybe rĂždder i samfundet, det er en rodfĂŠstet ide: det begynder med den mĂ„de, faderen behandler sin kone og sĂžn pĂ„ og den mĂ„de, lĂŠreren behandler sine elever pĂ„. Samtidig med at regeringen erklĂŠrer sig som modstander af terror, udfĂžrer den selv terror mod befolkningen. Terrorisme er blevet en kultur, og al-Qaeda er frugten af denne kultur og af det politiske og sociale system: alle her stĂžtter al-Qaeda, inklusive militĂŠret og ministerierne. De er enige med Bin Ladens fremfĂŠrd, fordi ideen om at intimidere andre er sĂ„ udbredt.”
Pernille Bramming i artiklen Yemen Weekendavisen 4-12. maj 2005


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.