18
maj
Seneste opdatering: 18/5-05 kl. 2225
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

der er andre end undertegnede, der har svĂŠrt ved at forstĂ„ at Sverige – efter 50 Ă„r pĂ„ NATO fribillet, ikke melder sig ind fĂžr Samoa og Seychellerne er optaget. LĂŠs bogen pĂ„ pdf, 62 sider:
Sverige som ÄskÄdare och aktör i Europa och i vÀrlden
Efter Sveriges intrĂ€de i EU har neutraliteten ersatts av alliansfriheten, som nu tillmĂ€ts allehanda egenvĂ€rden. Det Ă€r som om utanförskapet Ă€r nĂ„got att vara stolt över, nĂ„got som bevarar Sveriges ”unika” roll i vĂ€rlden. Hur har det blivit sĂ„ hĂ€r? NĂ€r blev neutralitetspolitiken/alliansfriheten en sĂ€kerhetspolitisk överdoktrin i Sverige?
Regeringens ovilja att diskutera neutralitetspolitiken har varit pĂ„taglig. Alla som ifrĂ„gasatt det svenska utanförskapet har fĂ„tt erfara att det rĂ„der omvĂ€nd bevisbörda i svensk sĂ€kerhetspolitisk debatt. Men en diskussion av Sveriges stĂ€llningstagande Ă€r nödvĂ€ndig — att sĂ€ga nej Ă€r ocksĂ„ ett stĂ€llningstagande.
Per Ahlin Àr utrikesredaktör pÄ Dagens Nyheter
http://www.timbro.se/bokhandel/pejling/pdf/7566478x.pdf


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.