18
maj
Seneste opdatering: 18/5-05 kl. 0044
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

ved sin afgang som partisekretÊr.Og SDŽs. Se personlig begrundelse pÄ link:

foto©webmaster
SD-strategi vid avgrundens rand
Sveriges situation idag Àr ju katastrofal, i ordets verkliga betydelse. Vi gÄr mot bÄde en ekonomisk kollaps och en kollaps för rÀttsstaten. Ut flyttar jobben, in flyttar bidragstagare och kriminella. Det Àr inte överord att tala om invasion, ockupation och en konstant pÄgÄende lÄgintensiv krigföring mot svenskarna och det svenska samhÀllet.
I NederlÀnderna mÄste invandringskritiska politiker ha polisskydd, vÀlutbildade hollÀndare utvandrar nu i massomfattning. LÀget i Sverige skulle förmodligen bli likartat, den dag nÄgon framtrÀdande politiker hÀr vÄgade kritisera muslimerna.
PÄ olika sÀtt kan vi svenskar mÀrka att vi nu blivit andra klassens mÀnniskor i vÄrt eget land. Antalet afrikaner i Sverige har 100-faldigats sedan 1960-talet. Demografiskt Àr det bara Àr en tidsfrÄga innan muslimerna Àr i majoritet i flera regioner. Det finns en uppenbar revolutionÀr ambition: svenska folket ska bytas ut och vÄrt samhÀlle ska i grunden förÀndras.
Å andra sidan finns hoppingivande tecken. I andra vĂ€steuropeiska lĂ€nder sker en tillnyktring, Sverige blir alltmer unikt i sin godhetsextremism. Dessutom mĂ€rks nu en spricka inom tongivande kretsar i Sverige. Uttryck för detta Ă€r TV-programmen “Uppdrag granskning” och “Insider”, dĂ€r opinionsbildande tungviktare som Janne Josefsson och Robert Aschberg redovisar tidigare tabubelagda fakta. Som ett uttryck för detta kan ses Ă€ven Folkpartiets nya röstfiske, det blir svĂ„rt för andra riksdagspartier att bara stĂ„ vid sidan om och lĂ„ta fp ensamt kamma hem invandringskritiska röster.
Folkopinionen i Sverige Àr mer Àn nÄgonsin mogen för klarsprÄk kring vanstyret av vÄrt land.
Det Àr mot denna bakgrund vi ska se Sverigedemokraternas roll inom svensk politik.
Jag minns pĂ„ 1970-talet, nĂ€r Gösta Bohman ersatt Yngve Holmberg som ledare för Moderaterna. FastĂ€n jag dĂ„ tillhörde dem som ville vara vĂ€nsterradikal vĂ€ckte Bohman hos mig en motvillig respekt. Han lyfte politiken, genom större tydlighet. Man skulle ju kunna förvĂ€nta sig att hans parti – genom att bli mer “mörkblĂ„tt” – skulle förlora vĂ€ljare, men det blev tvĂ€rtom. Bohman bĂ„de entusiasmerade sitt partifolk och drog nya vĂ€ljare till Moderaterna, som snart gick förbi Folkpartiet som det största borgerliga partiet. I valet 1982 fick (m) 23,6% av rösterna.
Bohman-modellen bör, menar jag, vara nÄgot för oss sverigedemokrater att strÀva efter. SjÀlvklart gÀller det att finna en balanspunkt och att kunna försvara sina stÄndpunkter, men den moderata erfarenheten frÄn 60- och 70-talen visar att det inte finns nÄgon automatik, som gör att man vinner mest röster pÄ att bara ligga lÄgt och vara försiktig.
SĂ„ lĂ€nge vi som parti kan hota att plocka röster frĂ„n andra partier kommer vi att ses som ett hot, och fĂ„r rĂ€kna med angrepp, helt oavsett vĂ„ra positioner i sak. De mĂ„, nĂ€r de angriper oss, anklaga oss för extremism och annat hemskt – vi ska för den skull inte förledas tro att vi verkligen har en extrem politik, som behöver mjukas upp.
Sverigedemokraternas roll mĂ„ste vara att tydligt och envist stĂ„ för sanningssĂ€gande, för redovisande av viktiga fakta och slutsatser av dessa. Ett tema mĂ„ste vara “SVERIGE ÄR SVENSKARNAS LAND”. Det lĂ€r inte bli ofta som vi fĂ„r vara med i TV, sĂ„ det gör inget om vi vid varje framtrĂ€dande försöker upprepa detta.
Om Bohman-modellen kan ses som ett föredöme, sÄ kan Alf-Svensson-modellen ses som ett avskrÀckande exempel. NÀr kd Àntligen kom in i riksdagen hade partiet slÀtat ut sig sÄ till den grad, att just inget fanns kvar av den politik, för vilket Krist-Demokratisk Samling en gÄng bildats.
Slutsats: Den ideologiska klarsyn och radikalism som inte manifesteras av ett parti före intrÀdet i riksdagen lÀr inte komma att infinna sig i efterhand! DÀremot kan en riksdagsplats ge utredningsresurser, som ger möjligheter att komplettera olika partiprogram sÄ att de blir mer specificerade betrÀffande handlingslinjer och ÄtgÀrder.
EN RADIKAL SD-LINJE Ă€r Ă€ndamĂ„lsenlig för att fĂ„ en allmĂ€n förskjutning inom politiken i Sverige. Andra partier kan lĂ€ttare intaga vissa positioner i invandringskritisk riktning, om de kan peka pĂ„ att de fortfarande hĂ„ller en distans till SD. Det vet vi ju, hur hĂ€mmande det kan vara att riskera anklagas för att tycka likadant som de “frĂ€mlingsfientliga”.
Det faktum att situationen nu Ă€r sĂ„ mogen gör att vi – oavsett vilka anklagelser om “frĂ€mlingsfientlighet” som riktas mot oss – har en potential att ta oss in i riksdagen. Det viktiga Ă€r att vi fĂ„r en chans att vara offensiva och inte stĂ€ndigt behöva Ă€gna oss Ă„t försvar, i sidofrĂ„gor.
Sveriges problem Àr trots allt inte att Sverigedemokraterna finns. Sveriges problem Àr att grundvalen för all trygghet hÄller pÄ att försvinna och att det inte finns nÄgon verklig opposition i riksdagen.
Det hĂ€r blir mitt sista partisekreterarord. Sammantaget kan jag inte kĂ€nna att jag lyckats sĂ€rskilt vĂ€l pĂ„ den posten,det blev svĂ„rare Ă€n jag hade trott. En del av förklaringen ligger i att jag inte tillrĂ€ckligt vĂ€l kĂ€nde “terrĂ€ngen” inom partiet, har dĂ€rigenom begĂ„tt flera misstag. En annan del av förklaringen Ă€r att uppdraget rymmer sĂ„ pass mycket av ren administration – nĂ„got som inte Ă€r min starka sida. I fortsĂ€ttningen ska jag nog koncentrera mig pĂ„ sĂ„dant jag Ă€r bra pĂ„, nĂ€mligen publicistisk verksamhet.
Jan Milld
http://www.algonet.se/~milld/sd/psord.html


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.