23
maj
Seneste opdatering: 24/2-12 kl. 0152
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

ind imellem tager jeg et frikvarter fra politikken. Dennegang med reverens til den enst√•ende svenske fotograf og arkitekt, Jens Markus Lindhe, som bor i K√łbenhavn, og blandt meget andet har fotograferet til bogen “Klassicisme i k√łbenhavn”. Se is√¶r hans kongeniale “Hammersh√łis K√łbenhavn”.Billederne her er dog mine egne – men motiverne er ogs√• hans.http://www.jenslindhe.dkfoto ¬†¬©Snaphanen, C.F.Hansens Slotskirke v. Christiansborg (det oprindelige tilh√łrende slot br√¶ndte desv√¶rre og nu har vi en arkitektonisk konditorkage – som det der bygges for tiden, bare i en anden mode.)kirkekuplen. C.F.Hansen var s√• “heldig”, at K√łbenhavns bombardement havde lagt 3 centrale byggegrunde √łde. Domkirken, Domhuset (tidligere r√•dhus) og Christiansborg.

de fleste bes√łgende kender de mange nyklassisistiske “ildebrandshuse”, der er bygget nogenlunde samtidigt, og giver byen s√• homogent et pr√¶g.

eller som her, det upr√¶tenti√łse borgerhus, hvor Constance Mozart boede til sin d√łd med sin noget mindre geniale anden mand, forretningsmanden Nissen (se Mozart*)

Absolut h√łjborgerligt er Harsdorffs Pal√¶ p√• kongens Nytorv

Ved H√łjesteret f√łler man sig hensat til via Sacra p√• Forum Romanum

Bertel Thorvaldsen havde i det museum han tegnede, sin helt egen nyklassicisme efter et helt liv i Rom.Han har sin egen hæder dernede: Piazza Thorvaldsen.

Atmosfæren omkring C.F.Hansens Domhus og Domkirke, er noget helt særligt. Desværre byggede han mest i Tyskland.


Og Domkirken. Den lille skulptur af Jean Arp, er indk√łbt af billedhuggeren
Svend Wiig Hansen til Universitets 500 årsjubilæum i 1979

Domkirken in toto (den 4, på pladsen) Рved at komme til ære og værdighed igen.
Godt den slap for det spir brygger Jakobsen ville sætte på den.

I tilslutning til kirken, Hansens nye lokaler til Danmarks ældste latinskole fra 1209,
Metropolitanskolen. Idag en del af Universitetet.

I Kongens Have kan den lille Hercules Pavillion ikke dy sig
for at være moderigtig romersk


http://www.kgl-teater.dk/dkt2002/Koncerter/historie.htm

Constanze Mozart
Mozarts v√¶rker bliver intetsteds bedre opf√łrt end i denne hovedstad, n√•r det g√¶lder orkestret‚ÄĚ ‚Äď orkestret er Det Kongelige Kapel, og udtalelsen kommer fra Mozarts enke, Constanze Mozart, der j√¶vnligt er tilh√łrer i Det Kongelige Teater. Hun er blevet gift med Etatsr√•d Georg Nikolaus Nissen og bor i K√łbenhavn. Hun √łnsker, at komponisten havde v√¶ret vidne til, hvor mesterligt hans Don Juan blev opf√łrt af det danske orkester og dermed have nydt en gl√¶de, som han aldrig n√łd i Tyskland!
Constanze var begejstret for danskerne, og de var begejstrede for Mozart ‚Äď s√• meget, at der i K√łbenhavns gader gik et s√łskendepar rundt med fornavnene Mozartine og Mozart. De hedder Petersen til efternavn, og Mozart bliver f√• √•r senere klarinettist i det orkester, som Constanze Mozart fandt, var det bedste til at spille Mozart, Det Kongelige Kapel.


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.