25
maj
Seneste opdatering: 25/5-05 kl. 2146
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

jeg gik lidt hastigt forbi Ulf Nilson i sÞndags. Han er stadig den journalist som kommer nÊrmest den varme grÞd. FÞlgende passus mÄ citeres:
NĂ€r jag blir statsminister blir min första Ă„tgĂ€rd att uppmana alla generaldirektörer och andra toppchefer i statens tjĂ€nst – det handlar om ett knappt tusental personer, oftast mĂ€n – att lĂ€mna in sina avskedsansökningar. Sen ska en oberoende kommission som vi skapar fĂ„ tillsĂ€tta samtliga poster med utgĂ„ng frĂ„n ett enda krav: kompetens. Slut pĂ„ pampvĂ€lde, kompiskör och tack för kaffet. Vi ska fĂ„ en lika bra förvaltning som pĂ„ Axel Oxenstiernas tid dĂ„ Sverige var Europas bĂ€st skötta land
UngefĂ€r sĂ„.
NĂ€r Persson hickat fĂ€rdigt efter den smĂ€llen skulle jag fortsĂ€tta sĂ„ hĂ€r:- Eftersom sĂ„ mycket av debatten om debatten har handlat om kön sĂ„ vill jag göra följande löfte: Vi ska förklara krig mot vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€nnen. Statistiken Ă€r krĂ„nglig. Om Sverige har flest vĂ„ldtĂ€kter i vĂ€rlden i proportion till folkmĂ€ngd Ă€r egentligen ovidkommande. Vi vet att vi ligger i vĂ€rldstopp, men det viktiga Ă€r att tre anmĂ€lda vĂ„ldtĂ€kter per dag Ă€r tre för mycket och att mörkertalet Ă€r förfĂ€rande – vi kanske i verkligheten snackar om tjugo om dan! Och lika viktigt: I de flesta fall gĂ„r gĂ€rningsmĂ€nnen fria.-
Tror ni mig inte (skulle jag fortsĂ€tta) sĂ„ kan jag meddela att BrĂ„s statistik visar att 67 089 fall av misshandel anmĂ€ldes 2004. Av dem klarades inte ens hĂ€lften upp – och de flesta pĂ„ sĂ„ sĂ€tt att de bara helt enkelt bokfördes. Bara i vart f e m t e fall blev nĂ„gon person dömd. Det betyder att omkring 54 000 svenskar – ungefĂ€r 150 varje dag – blir misshandlade utan att gĂ€rningsmannen grips! Skandal, Hr Stats-minister! NĂ„vĂ€l, jag Ă€r inte Reinfeldt, han Ă€r fullt kompetent att föra sin egen talan (pĂ„ det sĂ€tt man mĂ„ste tala för att anses som ”seriös”). SjĂ€lv Ă€r jag bara en av hundratusentals svenskar som tycker att inaveln i medier och politik gĂ„tt alldeles för lĂ„ngt. Man silar mygg och svĂ€ljer kameler. Alla mĂ€nniskor vet vid det hĂ€r laget att Stockholm, Göteborg och Malmö – och ett antal stĂ€der till – har förorter som ingen vettig mĂ€nniska vill besöka efter mörkrets inbrott. Det tjafsas om kvinnor i storbolags styrelser och rikets ledning, men görs ingenting praktiskt för att stoppa vĂ„ldtĂ€ktsepidemin.
http://expressen.se/index.jsp?a=288905


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.