26
maj
Seneste opdatering: 26/5-05 kl. 1649
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

svenske Dagens Industri:
Svenskarna har lägst förmögenhet i Europa och talet om den stigande svenska ohälsan är en grav överdrift. Det är slutsatsen i en stor studie av befolkningen 50 år och äldre i tio europeiska länder.120 forskare deltog i undersökningen som genomfördes under 2004 och är ett av Europas hittills största samhällsvetenskapliga projekt. Resultaten sammanfattas i den nya boken 50+ i Europa.
Medelinkomsten i Sverige √§r n√•got h√∂gre √§n genomsnittet. Svenskar √§ldre √§n 50 √•r har i snitt en hush√•llsinkomst p√• knappt 400.000 kronor f√∂re skatt per √•r. Schweiz toppar inkomstligan med omkring 600.000 kronor i √•rlig genomsnittlig hush√•llsinkomst f√∂r personer √∂ver 50. √Ąven i Danmark och Holland √§r medelinkomsten h√∂gre √§n i Sverige.
Men den h√∂ga skatteniv√•n, kombinerat med h√∂g prisniv√•, drar ned nordbornas k√∂pkraftsjusterade nettoinkomst. Den disponibla inkomsten √§r st√∂rst i Schweiz, Holland och Frankrike. Sverige, Danmark, Tyskland och √Ėsterrike bildar en mittgrupp och Medelhavsl√§nderna hamnar i botten.Det ekonomiska v√§lm√•endet i Sverige minskar dock dramatiskt om man j√§mf√∂r den sparade f√∂rm√∂genheten i de olika l√§nderna. Schweiz har den h√∂gsta samlade f√∂rm√∂genheten och Sverige den l√§gsta. Justerat f√∂r skillnader i k√∂pkraft √§ger den genomsnittlige 50-plus-svenskens hush√•ll tillg√•ngar f√∂r knappt 800.000 kronor. Motsvarande f√∂rm√∂genhet f√∂r ett schweiziskt hush√•ll √§r 1,8 Mkr.
http://makeashorterlink.com/?A2333162B
DN¬īs rubrik:
Hög livskvalitet för 50-plussare
De svenskar som passerat 50 är visserligen friskare än många av sina medsystrar och medbröder i övriga EU-länder, men fler är förtidspenisonerade. Det visar en studie av tio EU-länder som presenteras i dag.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=419988&previousRenderType=6
raporten Рen pdf moppedregn på 372 sider:
http://www.share-project.org/new_sites/SHARE-Website/Documentation/All%20chapters.pdf


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.