31
maj
Seneste opdatering: 31/5-05 kl. 1806
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

kan sĂŠttes pĂ„ en ret kort formel: Mennesker fra ikke fungerende stater, flygter til fungerende stater, der derefter sĂ„ smĂ„t heller ikke fungerer.”Vi vender ikke hjem fĂžr der er demokrati” – siger de. Det har dog lange udsigter, og i mellemtiden sker der noget ganske andet.
Opsnappet fra net diskussion:
DÀrför flyr azerierna
(Bleking LĂ€ns tidende)
Förtryck, brottslighet och allmĂ€n otrygghet. DĂ€rför flyr mĂ€nniskor frĂ„n Azerbajdzjan.Azerbajdzjan Ă€r en republik som styrs av president Ilhm Alijev. Han valdes 2003 och eftertrĂ€dde sin far Heidar Alijev. Landet har demokrati, men det Ă€r en demokrati som ifrĂ„gasĂ€tts. – Det Ă€r ingen demokrati fullt ut. Det finns ett hĂ„rt förtryck dĂ€r och folk har det svĂ„rt. Det finns mĂ„nga skĂ€l till att landets befolkning flyr, sĂ€ger Ebba SĂ€vborg pĂ„ Utrikespolitiska Institutet, UI.Enligt UI och Utrikesdepartementet, UD, ser det ut sĂ„ hĂ€r i Azerbajdzjan:Det finns oppositionspartier, men de motarbetas hĂ„rt. Flera oppositionspolitiker har förföljts, frihetsberövats och ett antal dömdes pĂ„ lösa grunder till lĂ„nga fĂ€ngelsestraff. De uppgavs ha legat bakom oroligheter i landet. Brottsligheten Ă€r ocksĂ„ ett stort problem som drabbar befolkningen. Bland annat en omfattande narkotikabrottslighet. Det finns dĂ€rför en utbredd otrygghet och kĂ€nsla av att myndigheterna inte gör nĂ„got. BlandĂ€ktenskap mellan azerier och framför allt armenier ses inte med blida ögon. MĂ„nga familjer utsĂ€tts för stora svĂ„righeter av den anledningen. Press- och mötesfriheten Ă€r begrĂ€nsad. Polisbrutalitet och godtyckliga arresteringar Ă€r inte ovanliga. VĂ„rden ska vara fri för alla, men det förekommer informell avgiftsbelĂ€ggning vilket slĂ„r hĂ„rt i ett land med utbredd fattigdom. Landet har cirka 7.7 miljoner invĂ„nare. I landet finns ocksĂ„ cirka 800.000 flyktingar som fĂ„r förlita sig pĂ„ hjĂ€lp frĂ„n det internationella samfundet med UNHCR i ledningen.
http://blt.se/
DÄ ska vi se hÀr:
Förtryck, brottslighet och allmÀn otrygghet.Precis som i Sverige.
Landet har demokrati, men det Ă€r en demokrati som ifrĂ„gasĂ€tts. – Det Ă€r ingen demokrati fullt ut. KĂ€nns det igen?
Det finns oppositionspartier, men de motarbetas hÄrt. Flera oppositionspolitiker har förföljts, frihetsberövats och ett antal dömdes pÄ lösa grunder till lÄnga fÀngelsestraff. Detta kÀnns ocksÄ igen antar jag?
Brottsligheten Àr ocksÄ ett stort problem som drabbar befolkningen. Bland annat en omfattande narkotikabrottslighet. Det finns dÀrför en utbredd otrygghet och kÀnsla av att myndigheterna inte gör nÄgot.Samma sak gÀller i Sverige.
BlandĂ€ktenskap mellan azerier och framför allt armenier ses inte med blida ögon. MĂ„nga familjer utsĂ€tts för stora svĂ„righeter av den anledningen.Den hĂ€r sortens mĂ„ngkulturproblem finns i alla mĂ„ngkulturer. Även Sverige.
Press- och mötesfriheten Àr begrÀnsad.Precis som i Sverige.
Polisbrutalitet och godtyckliga arresteringar Àr inte ovanliga.OcksÄ som i Sverige Ätminstone enligt samma journalister som skriver snyftartiklar om alla s.k flyktingar. De svenska pk-iterna har troligtvis ocksÄ samma mÄttstockar pÄ polisbrutalitet bÄde i Sverige och i Azerbajdzjan.
VÄrden ska vara fri för alla, men det förekommer informell avgiftsbelÀggning. Detta kÀnner jag ocksÄ igen, vilket land var det nu igen dÀr man betalade helt absurt höga skatter för att t.ex vÄrden ska vara fri men att man sedan ÀndÄ fÄr betala för sig nÀr man vill ha vÄrd? Jo just det, SVERIGE.
Undrar förresten hur höga skatterna Àr i Azerbajdzjan.Landet har cirka 7.7 miljoner invÄnare. I landet finns ocksÄ cirka 800.000 flyktingar-Aha sÄ dom har en liknande invandringspolitik som Sverige, fast med skillnaden att dom inte verkar betala den sjÀlva. Det kan nog förklara en del av problemen dock.
lĂŠs f.eks en parallel historie fra svensk “journalisten”
http://www.journalisten.se/a.aspx?article_id=9189
appendix:
Under 2004 kom 23 161 asylsökande till Sverige. Detta var fÀrre Àn Är 2003, dÄ 31 355 personer sökte asyl.
De flesta asylsökande kom frÄn följande lÀnder:

Serbien-Montenegro (4 022), statslösa (1 578), Irak (1 456), Ryssland (1 287), Azerbadzjan (1 041),Somaila (905), Afghanistan (903), Bosnien-Herzegovina (785), Iran (660) samt Bulgarien(567).
http://www.migrationsverket.se
Hvad svenske politikere ikke taler hĂžjt om, er at anerkendelsesprocenten (PUT) for 4 Ă„r siden var over 40. I 2004 var den 9%. Rent administrativt.
Og hvad de slet ikke taler om,er hvordan de skal stoppe den fremadskridende ĂždelĂŠggelse af landet allene ved “familiesammenfĂžrte” (“anhörige”). Det vil krĂŠve en lovĂŠndring, og sĂ„ er man jo nĂždt til at tale om det, og det ville vĂŠre en indrĂžmmelse af en historisk fejltagelse. SĂ„ det sejler videre mod afgrunden, svenskerne flytter pĂ„ landet og et BabelstĂ„rn af fremmede indtager byerne.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.