2
jun
Seneste opdatering: 2/6-05 kl. 1920
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

og det er jo godt han kan omfordele goderne, nÄr nu de svenske politikere har genindfÞrt klassesamfundet:
Vi snor som Robin hood
Vet du varför vi snor frÄn svennar?Inte?- DÄ skall jag berÀtta det för dig.- En del tror att det Àr pengarna vi vill Ät, eller mobiltelefonerna. Men det Àr tvÀrfel, vi har telefoner, och pengar rÄnar man i banker, eller sÄ sÀljer man droger.Nej, det Àr en politisk handling. Vi Àr som Robin Hood, vi omfördelar, vi visar att de som har inte skall vara sÀkra.
Vi lever i ett reservat, i ett getto. Jag Àr ingen dumskalle, jag har lÀst filosofi, religion, samhÀllskunskap, jag har diskuterat hemma, mina förÀldrar har berÀttat hur de kÀmpade och förföljdes i sitt land. De Àr arbetslösa i Sverige, trots att de Àr högutbildade, folk tror vi inte kan nÄgot bara för att vi bryter.
Vi Àr fan sÄ mycket smartare Àn svennerassarna. De Àr riktiga nötter. Bönder, alkoholiserade fetton. De kan inte ett skit om livet, de sitter hemma i sina villor och tror de Àr bÀttre Àn oss, de finns i detta samhÀllet men ÀndÄ Àr de okunniga om saker. Vad vet de om kamp? Vad vet de om rÀttvisa, om att bli torterad?
Kolla nassarna! Dom Ă€r Ă€nnu vĂ€rre. Åker omkring pĂ„ sina moppar och har bara bensin i huvudet. Fattar du eller? Och de har mer pengar Ă€n oss!! Löjligt.-
Lyssna hĂ€r! Vi gĂ„r in i Nordstan, spanar in nĂ„gon tĂ€t kille, du vet, man ser direkt om grabben Ă€r frĂ„n Torslanda eller Örgryte. De gĂ„r snabbt, Ă€r nervösa, tittar sig omkring men lĂ„tsas inte om det, de gĂ„r omvĂ€gar om de ser nĂ„gra av oss blattar, de Ă€r rĂ€dda för oss. Det klart. De har stĂ„lar, men ingen stake. De borde vara rĂ€dda för oss.I alla fall, nĂ€r vi hittar rĂ€tt kille följer vi efter honom, gĂ„r han in i en affĂ€r Ă€r det Ă€nnu bĂ€ttre, kanske handlar han en dyr tröja, eller jeans eller vad som helst. Vi vĂ€ntar tills han handlat och fortsĂ€tter följa honom ut frĂ„n Nordstan, förr eller senare gĂ„r han till ett mer enskilt stĂ€lle, och dĂ„ tar vi honom. GĂ„r fram, sĂ€ger till honom att ge oss pĂ„sen med det han handlat, mobilen och plĂ„nboken.
Ibland kÀftar grabben emot men oftast Àr det lugnt. Efter det firar vi lite, chillar hos nÄgra brudar nÄn timme eller nÄt, gÄr pÄ stan, Mc Donalds kanske, för att sedan gÄ till den affÀren dÀr killen handlat. Vi tar fram kvittot och sÀger att vi vill ha pengarna tillbaka. Enkelt och bra. Vi har fixat stÄlar och haft praktisk klasskamp. Robin Hood.-Visst, jag vet att det lÄter löjligt, vadÄ politisk handling, men jag tÀnker sÄ. Hade vi blivit behandlade med respekt skulle vi aldrig snott prylar. Men nu Àr det sÄ och det Àr det enda sÀttet vi kan fÄ respekt pÄ.- Fattar du!?
kronik i Brottförebygande RĂ„dets (BRÅ) blad
http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=199&module_instance=12


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.