8
jun
Seneste opdatering: 8/6-05 kl. 2016
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

eller: en Kafkask nÀt-samtal med HammarbÀck i rollen som Josef K.

Wiig Hansen,grafik
“OmvĂ€nt samtal”
En studie i politisk konfomitet, inavel & gruppteater:
(Lars Stjernquist=Socialdemokraternas partisekretĂŠr, “Ibbe” – nuvĂŠrende undervisningsminister Ibrahim Baylan, Björn HammarbĂ€ck : f.d. socialdemokrat), Mona Sahlin = Mona Sahlin) “Alla behövs”…Diskussionen öppen för allmĂ€nheten.Socialdemokraternas webbplats.
Kostnader: Mona, Finns det nogon utredning gjord vad den svenska invandringen kostar och har kostat?/ Björn HammarbÀck 2004-05-17
Alla behövs, Svar pĂ„: Kostnader. Nej, det finns ingen sĂ„dan utredning. Om den fanns skulle den bli oöverblickbart stor: nĂ€r man utreder vad invandringen “kostar” mĂ„ste man ocksĂ„ utreda vad samhĂ€llet “vinner” pĂ„ invandringen: i form av vĂ€lutbildade personer, arbetskraft etc. Slutsumman Ă€r det svĂ„rt att sĂ€ga nĂ„got om – kanske hamnar den snarare pĂ„ plus Ă€n pĂ„ minus. / Mona Sahlin 2004-05-17
Alla behövs ,Kostnader 2
Mona,dessa siffror finns pÄ SCB, Immigrationsverket:
Invandrarbefolkningen 1999: 1.777.783. Den fördelade sig pÄ följande sÀtt:
482.000 barn och ungdomar (0-18 Ă„r)
625.000 förvÀrvsarbetande (19-64 Är)
404.000 icke förvÀrvsarbetande (19-64 Är)126.000 förtidspensionÀrer (16-64 Är)
141.000 ÄlderspensionÀrer.Sammantaget fÄr alltsÄ 70 procent av hela invandrarbefolkningen i allt vÀsentligt sin utkomst i Sverige genom skattefinansiering.

Den Ă„rliga kostnaden för icke-förvĂ€rvsarbetande uppgĂ„r till 220.000 kr per Ă„r och person. Är dessa siffror fel som öppet publiceras hos vĂ„ra myndigheter?Dessa siffror Ă€r naturligtvis inte hela verkligheten men att 625.00 skall försörja ca: 1.100.000 via skatter och avgifter dĂ„ dessa skatter och avgifter rĂ€cka till alla övriga samhĂ€lleliga kostnader som vi alla skall vara med och betala, finner jag för otroligt./ Björn HammarbĂ€ck 2004-05-17
Alla behövs Svar pĂ„: Kostnader 2 HĂ€r tycker vi pĂ„ webbredaktionen att diskussionen inte lĂ€ngre handlar om integration inom EU. Vi ifrĂ„gasĂ€tter ocksĂ„ ditt motiv till att stĂ€lla de nya svenskarna mot infödda svenskar med hjĂ€lp av siffror. Återkom gĂ€rna med förslag pĂ„ hur invandrarna i Europa ska komma in i samhĂ€llet pĂ„ ett bra sĂ€tt; hur man ska fĂ„ ett jobb oavsett var man Ă€r född eller vilket kön man har; hur alla mĂ€nniskor kan kĂ€nna sig behövda och kĂ€nna att de bidrar med nĂ„got till samhĂ€llet, oavsett om man kommer frĂ„n Islamabad eller Kiruna. / Webbredaktionen 05/17/2004
Invandring handlar om fakta och innan det gÄr att fÄ en fungerande integration mÄste svenska folket acceptera att si eller sÄ mycket Àr vi beredda att betala för invandringen, det handlar om acceptance frÄn oss skattebetalare/vÀljare. Mina motiv Àr enkla, jag vill fÄ reda pÄ vad vÄr Integrationsminister har för budget för invandringen, som skattebetalare mÄste jag fÄ stÀlla den frÄgan.
Mona Sahlin svarar att det snarare Àr mer plus Àn minus, bra ge mig dÄ siffror pÄ detta. Vi som bor ute i glesbygd, (jag bor i Fagersta), dÀr vi nu efter nedlÀggning av Bergslagssjukhuset mÄste Äka 10 mil för att fÄ akut sjukvÄrd mÄste kunna försvara alla kostnader i budgeten inkl. kostnader för invandring nÀr vÄra vÀljare vill veta. FrÄgorna Àr mÄnga och ofta Äterkommande; (jag har stÀllt frÄgorna tidigare i e-post till Mona Sahlin men inte fÄtt ngt svar);
“Hur kan vi ta emot sĂ„ mĂ„nga invandrare nĂ€r vi inte har rĂ„d att ge en fungerande sjukvĂ„rd?””Hur kan vi ha rĂ„d ta emot sĂ„ mĂ„nga invandrare nĂ€r vi inte har rĂ„d att ha vĂ„r skola kvar?””Hur kan vi ha rĂ„d ta emot sĂ„ mĂ„nga invandrare nĂ€r min gamla mamma/pappa inte fĂ„r besök av hemsjukvĂ„rden mer Ă€n 10 minuter varannan dag och aldrig fĂ„r gĂ„ ut?
Vi skall vara generösa och hjÀlpa de mÀnniskor som genom krig och liknande elÀnde har hamnat i en situation dÀr hjÀlpinsatser behövs, men vi mÄste ocksÄ redovisa öppet vad vi som skattebetalare lÀgger vÄra pengar, det Àr enda möjligheten att fÄ acceptance för invandringen.
Jag arbetar dagligen med de problem som finns ute bland lokalbefolkningen nĂ€r sjukhus skolor m.m. lĂ€ggs ned eller verksamheter urholkas. Jag mĂ„ste svara och det duger inte att att komma med ngt annat Ă€n fakta. Svenska folket nöjer sig inte med att det “snarare Ă€r mer plus Ă€n minus”.Slutligen, mina motiv Ă€r inte dolda, tvĂ€rtom jag vill se mina vĂ€ljare i ögonen och stĂ„ för vad vi gör som socialdemokrater men dĂ„ mĂ„ste jag ha fakta.
HÀlsningarBjörn HammarbÀckOrdf. socialdemokraterna Fagersta
Alla behövs Svar pĂ„: Kostnader 3 :Hej Björn Jag tror vi som socialdemokrater hamnar vĂ€ldigt snett om vi börjar klistra pĂ„ mĂ€nniskor prislappar och stĂ€lla dem emot varandra. Precis som du, bor jag och arbetar i ett glesbygdsomrĂ„de (VĂ€sterbotten) dĂ€r vissa mĂ€nniskor har uppemot 25 mil till nĂ€rmaste akutsjukhus. Men likvĂ€l sĂ„ blir det sĂ„ oerhört fel nĂ€r vi stĂ€ller sjuka mot s k “invandrare” och börjar diskutera mĂ€nniskors liv och existens i hur mycket de kostar. MVH / Ibbe / Ibrahim Baylan 2004-05-18
Vart tog Mona vĂ€gen?Jag blir förvĂ„nad, faktiskt upprörd nĂ€r Du skriver att “vi som socialdemokrater hamnar vĂ€ldigt snett om vi börjar klistra pĂ„ mĂ€nniskor prislappar och stĂ€lla dem emot varandra”, det Ă€r ju detta som sker idag. Det Ă€r för dyrt att operera vissa Ă„kommor, prioritering sker stĂ€ndigt i sjukvĂ„rden, den ena blir operererad den andra inte eller fĂ„r betala sjĂ€lv, canceroperationer fĂ„r vĂ€nta för lĂ€nge sĂ„ cancerpatienter hinner dö för att reurser saknas, skolor lĂ€ggs ned och klasserna blir större, fĂ€rre lĂ€rarare osv. osv. Detta sker idag i ett socialdemokratiskt styrt Sverige. Vad har folkhemmet tagit vĂ€gen? Är det skrotat, finns inga visioner lĂ€ngre?
Du skriver att vissa har 25 mil till nĂ€rmaste sjukhus, jag förstĂ„r inte vad Du menar, Ă€r det bra eller dĂ„ligt? Du sĂ€ger vidare att utgifter för invandringen inte fĂ„r stĂ€llas mot sjuka. SĂ„ resoneras inte betrĂ€ffande andra samhĂ€llsutgifter. DĂ„ accepteras att det finns samband och att resurserna Ă€r begrĂ€nsade, gemensam budget. DĂ„ accepteras att man mĂ„ste vĂ€lja, mĂ„ste prioritera mellan olika behov. Vem har för övrigt hört talas om en “generös sjukvĂ„rd”, “generös Ă„ldringsvĂ„rd” eller en “generös skola”?
Men all denna diskussion för att jag stĂ€ller frĂ„gan, vad kostar invandnringen? Jag vill ha reda pĂ„ fakta, det kan vĂ€l Ă€ndĂ„ inte vara sĂ„ att regeringen inte vet vad det kostar? Det jag och mĂ„nga vet Ă€r det siffror som förekommit i press och media. Är det nĂ„gon av dessa siffror som Ă€r riktiga?
Lars Jansson vid Göteborgs universitet berĂ€knar kostnaderna för invandringen till ca: 200 miljarder.Regeringens utredare Jan Ekberg berĂ€knar kostnaderna till ca: 40 miljarder, 1991.Bo Södersten, ekonomiprofessor skriver pĂ„ DN debatt den 28/3 2003:”Det tycks mig som om svensk invandrarpolitik blir alltmer av det absurdas teater. Det Ă€r risk för att den arbetskraft som vill komma hit, som kan försörja sig och som vi vĂ€l behöver, kommer att stĂ€ngas ute. Samtidigt tycks allt fler flyktingar som kommer att leva pĂ„ bidrag söka sig hit. I ett lĂ€ge dĂ€r den svenska vĂ€lfĂ€rdsstaten krackelerar Ă€r den linjen knappast lĂ€ngre hĂ„llbar.”
Om vi för enkelhetens skull hÄller oss till Ekbergs siffra 40 miljarder, (1991) sÄ stÀller jag den mot kommuner och landstings samlade underskott 2003, 8 miljarder, (jag har hÀr bortsett frÄn den förre moderate finansborgarrÄdet i Sthlm som lyckades fÄ upp underskottet ytterligare 2 miljarder). Om jag gör denna enkla jÀmförelse sÄ Àr jag böjd att hÄlla med Bo Södersten i sitt uttalande, ovan. HÀlsningar,Björn HammarbÀck, Ordf. socialdemokraterna Fagersta
Alla behövs Svar pĂ„: Kostnader 4 För mig som socialdemokrat Ă€r det sjĂ€lvklart att vi ska ha en generös skola, en generös Ă„ldringsvĂ„rd, en generös skola – och en generös flyktingpolitik. Ett vĂ€lfĂ€rdssamhĂ€lle som Sverige mĂ„ste kunna prioritera bĂ„de nationell vĂ€lfĂ€rd och internationell solidaritet.
Vidare ska de mĂ€nniskor som tvingas fly hit fĂ„ slippa diskriminering och kunna “göra sin plikt och krĂ€va sin rĂ€tt” som alla andra. Problemet Ă€r inte flyktingmottagandet. Problemet Ă€r att sĂ„ mĂ„nga av de mĂ€nniskor som kommer hit – mĂ„nga av dem utbildade lĂ€kare, ingenjörer etc – hĂ„lls utanför arbetsmarknaden pĂ„ grund av diskriminering och strukturell rasism. Det om nĂ„got Ă€r slöseri med resurser. / Mona Sahlin 2004-05-18
Alla behövs Kostnad 4 Hej!Med intresse, och viss förskrÀckelse, lÀser jag Björns frÄgor och inlÀgg. Först ett pÄpekande; Du stÀller frÄgor, men verkar inte sÀrskilt nyfiken pÄ svaren. TvÀrtom, du har redan bestÀmt dig för att vissa mÀnniskor Àr per definition en börda och andra en tillgÄng.Detta Àr enligt min mening fullstÀndigt orimligt. Vi mÀnniskor har alla samma vÀrde, och dÀrför hÄller jag helt med Ibrahim om att det Àr fel med prislappar. Arbetslöshet har klassmÀssiga, könsmÀssiga och etniska mönster, det vet vi alla. Men Àr arbetarna en större börda dÀrför att arbetslösheten Àr högre bland arbetare? Svaret Àr givet.Till sist. Du hÀnvisar till Lars Janssons siffror, som Àr uppenbart felaktiga. Antingen Àr du aningslös eller söker efter uppenbart fördomsfullt och starkt vinklat material. BÄda alternativen förskrÀcker. / Lars Stjernkvist 2004-05-18
HĂ€r blir jag uppringd av ngn pĂ„ sap’s webbredaktion som pĂ„talar, i omskrivande ordalag, att jag Ă€r rasist och frĂ€mlingsfientlig och jag hyser samma Ă„sikter som Sverigedemokraterna. FrĂ„gorna hör inte hemma i detta forum och jag ombeds att sluta omdelebart, annars!Jag skriver dĂ„ nedanstĂ„ende.:
InlÀgget kommer in men tas bort omedelbart.Mona vÀlkommen tillbaka.Min frÄga om vad invandringen kostar Àr fortfarande obesvarad och jag förstÄr att jag inte kommer att fÄ ngt svar, som medborgare och skattebetalare undrar jag bara varför?VÀlkommen Lars.Varför brösttoner? LÀs istÀllet vad jag skriver och svara pÄ min frÄga utan att tillskriva mig Dina egna slutsatser.Till Mona, Ibrahim och Lars Socialdemokraterna i Fagersta inbjuder Er till en diskussion om intergrationen. Tema: Alla Behövs.Tid fÄr Ni bestÀmma helt sjÀlva, vi stÀller upp.Socialdemokraterna i FagerstaBjörn HammarbÀck
Jag gÄr dÄ tillbaka och ser att mina inlÀgg Àndrade pÄ ett flertal stÀllen, bl.a. att jag Àr ordf. i soc. i Fagersta.E-posten klingar och jag fÄr ett brev, nedan:
Hej!Jag har tagit emot din inbjudan du skickat till Lars Stjernkvist mfltill möte hos Fagersta Arbetarekommun om integrationsfrÄgan. Jag kommer att Äterkomma till dig med svar pÄ förfrÄgan sÄ snart sommöjligt. DÄ kommer jag att skicka svaret pÄ denna adress (den öppnadiskussionen pÄ hemsidan Àr inte lÀmpligt att lÀgga ut besked om internamöten pÄ). mvhAnna A ForsbergPresschef08-700 26 36070-568 32 44anna.forsberg@sap.sewww.socialdemokraterna.seRösta (s) den 13 juni!
Jag skriver dĂ„ följande till AnnaAnna,: Tack för Ditt svar. Vi ser fram emot mötet. DĂ„ jag ser att Ni Ă€ndrat i mina inlĂ€gg sĂ„ ber jag Er ta bort samtliga av mig gjorda inlĂ€gg frĂ„n webbdiskussionen, tack.mvh/Björn. Jag gĂ„r sedan tillbaka till webbdiskussionen för att kopiera det som Ă€r Ă€ndrat i mina inlĂ€gg. HELA webbdiskussionen Ă€r dĂ„ borttagen frĂ„n sap inkl. samtliga andra inlĂ€gg som gjorts. Diskussionen med Mona och Ibrahim har dĂ€refter ej lagts ut pĂ„ nytt.GĂ„r man dit och tittar sĂ„ lyder texten.”Du kan snart lĂ€sa diskussionen hĂ€r”, -Diskussionen blev aldrig mer utlagd.Behöver jag sĂ€ga att nĂ„got möte om “Alla behövs” i Fagersta med Mona, Lars och Ibrahim aldrig kom till stĂ„nd.
http://www.invandring.se/arkiv/2005/01/webbdiskussion.html


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.