20
jun
Seneste opdatering: 20/6-05 kl. 1345
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

for 1 psykopat. Er de indregnede i indvandringens omkostninger? (f. Danmark 80 mia, f. Sverige smÄ 300 mia.Varför skriver AB inte sÄ om Sverige?)Svarar til 25 medel-inkomsttagares skatt i 1 Är (200.000)
Femton vuxna vÄrdare vaktar 17-Ärig pojke
För farlig för att vistas bland andra
En sÀrskild institution, femton anstÀllda och en Ärsbudget pÄ drygt sex miljoner. Det Àr vad landstinget pÄ Fyn i Danmark fÄr lÀgga pÄ vÄrd av en enda, ovanligt vÄldsam, sjuttonÄring, skriver tidningen Fyns Stiftstidene.
–Det Ă€r dyrt, riktigt dyrt, sĂ€ger Ib Dalsfeldt pĂ„ social- och psykiatriförvaltningen pĂ„ Fyns landsting till tidningen. Landstinget har under lĂ„ng tid försökt olika möjligheter att ta hand om 17-Ă„ringen. Men enligt personalen Ă€r han sĂ„ vĂ„ldsam att det Ă€r omöjligt att lĂ„ta honom vistas bland andra barn och ungdomar. – Vi har prövat allt – Ă€ven i andra landsting. Det finns ingen som kan ta sig an honom, sĂ€ger Dalsfeldt.

LĂ€karbostad :Den vĂ„ldsamme 17-Ă„ringen ska nu bo i en gammal lĂ€karbostad som ligger i anslutning till vĂ„rdhemmet Teglgaardsparke i Middelfart. För att vĂ„rda honom söker nu landstinget 15 vĂ„rdare med olika kvalifikationer och kompetenser. Enligt tidningen Fyens Stiftstidende kommer det att kosta landstinget cirka fem miljoner danska kronor – drygt sex miljoner svenska kronor – att driva enmansinstitutionen. Kostnaden inkluderar lön till personalen och utgifter för en minibuss.
Danska versionen
– Den her dreng er sĂ„ voldsom, at vi ganske enkelt ikke kan rumme ham i nogen af vores institutioner, siger Ib Dalsfledt (lĂžsgĂŠnger), formand for Social- og Psykiatriudvalget i Fyns Amt.I Ăžjeblikket bor drengen, der snart fylder 18, pĂ„ en af amtets specialinstitutioner. Men her har hans voldelige adfĂŠrd fĂ„et lederen af Fami-lieafdelingen, Lillian Vaaben, til at kaste hĂ„ndklĂŠdet i ringen.- Vi har afsĂžgt alle muligheder. OgsĂ„ i andre amter. Der er ingen, der kan tage sig af ham. Derfor overfĂžrer vi ham til det socialpsykiatriske omrĂ„de, siger Ib Dalsfledt.
http://www.fyens.dk/article/499214?highlight=middelfart
Dyr dreng fÄr egen institution
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,662338,00.html
hvis nogen har oplysninger om denne usÊdvanlig kostbare ungersvend, er de velkomne til at maile pÄ blicher1@yahoo.dk


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.