21
jun
Seneste opdatering: 21/6-05 kl. 2154
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Landskrona, som svenskerne siger.Dansk i 800 Ă„r, svensk i 350 – og nu ? For smĂ„ 10 Ă„r siden, opdagede myndighederne at byen ikke havde taget imod sin kvote mellemĂžstlig overskudsbefolkning.. Det fik den sĂ„ og vupti – og sĂ„ var freden forbi.Nu blir 80 Ă„rige damer voldtaget, en helt ny oplevelse.Helsingborgs Dagblad forsĂžger at rapportere om det pĂ„ en anstĂŠndig mĂ„de:http://hd.se/
Man behöver bevisligen inte vara vidare intelligent för att vara motorcykeltjuv. Enligt den officiella yrkesbeskrivningen ska man tvĂ€rtom vara precis sĂ„ sanslöst korkad att man lĂ€gger ut bilder pĂ„ sig sjĂ€lv tillsammans med diverse stöldgods pĂ„ sin Lunarstorm-sida. SextonĂ„riga “adnan_gangster” frĂ„n Landskrona Ă€r verkligen i en klass för sig.

http://news.boyahed.com/?229
Politikerne chokerede
de skal passe lidt pĂ„ deres nerver 🙂
Politikerne pÄ Christiansborg er rystede over afslÞringen af, at unge med udenlandsk baggrund dumper langt hyppigere end danskere ved Forsvarets intelligenstest. IndvandrerbÞrn skal tvinges i bÞrnehave, lyder meldingen fra Socialdemokraterne.
Socialdemokraternes integrationsordfÞrer, Anne Marie Meldgaard, siger, at tallene ikke kommer bag pÄ hende, men at der mÄ handles nu.
Samtlige partier pÄ nÊr SF oplyser over for TV AVISEN, at de er foruroligede over, at 28,1 pct. af de unge med udenlandsk baggrund dumper i sessionens logiske intelligenstest.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=260477
Det tror fan
for verdens hĂžjeste skat vil man jo gerne ha lidt igen
VÀljarna vill inte ha höjd skatt
Regeringens tankar pÄ att höja skatten gÄr inte hem hos vÀljarna. Det framgÄr av en undersökning frÄn Göteborgs universitet som presenteras pÄ torsdag.
1 700 har tillfrÄgats
Statsminister Göran Persson har ju bland annat talat om att höja kommunalskatten. Men enligt Sverker Jagers vid Göteborgs universitet Àr vÀljarnas stöd för det förslaget mycket svagt.
– Praktiskt taget inget, skulle jag sĂ€ga. Merparten av dem som har svarat anger att man snarare ser att skatten bör sĂ€nkas nĂ„got eller till och med mycket, sĂ€ger han.
Kommunalskatten kan höjasDet var i vÄras som Göran Persson flaggade för att skatterna kan behöva höjas. Bland annat handlar det om kommunalskatten. Den skatten har Àven kommunförbundet sagt att det vill höja.
Men stödet för detta bland vĂ€ljarna kunde knappast vara lĂ€gre, enligt undersökningen frĂ„n Göteborgs universitet. Bara fem procent av de tillfrĂ„gade vill höja kommunalskatten. MĂ„ngdubbelt fler, 50 procent, vill tvĂ€rtom att kommunalskatten ska sĂ€nkas. Även bland socialdemokrater Ă€r de flesta emot en höjning.
Även tal om höjd energiskattGöran Persson har inte bara talat om kommunalskatten, utan Ă€ven öppnat bland annat för att höja energiskatterna.
Forskarna i Göteborg har frĂ„gat vĂ€ljarna om en av energiskatterna, koldioxidskatten pĂ„ bensin och diesel. Även dĂ€r Ă€r vĂ€ljarna klart emot en höjning. Bara tretton procent kan tĂ€nka sig högre skatt.
Starkt motstÄndI undersökningen framgÄr ocksÄ att motstÄndet mot höjda kommunalskatter och höjd koldioxidskatt Àr sÀrskilt starkt i vissa grupper av vÀljare. Det handlar, enligt Sverker Jagers, bland annat om mÀnniskor som har lÄgt förtroende för politiker.
– Om man misstror sina politiker, som Ă€r de som ska förvalta skatteintĂ€kterna, tror man kanske att det inte kommer att göra nĂ„gon nytta. AlltsĂ„ att en ytterligare höjning av skatten inte kommer att förvaltas pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt som Ă€r avsett. DĂ€rför tycker man kanske att det Ă€r som att slĂ€nga pengarna i sjön, sĂ€ger han.
Undersökningen ger inte Göran Persson nÄgot tips om vilka skatter han skulle kunna höja istÀllet om han vill vinna valet. Det finns ett mer eller mindre starkt motstÄnd mot alla skattehöjningar.
Mest motstÄnd mot fastighetsskattenDen allra mest impopulÀra skatten bland vÀljarna Àr, inte ovÀntat, fastighetsskatten. Det gÀller Àven bland mÀnniskor som inte sjÀlva bor i villa.
1 700 personer har svarat pÄ frÄgorna.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=642394
VĂ„rd eller straff
LÄnga straff för Hallrymlingar
HallfĂ€ngelset fĂ„r hĂ„rd kritik för de “nĂ€rmast anarkistiska förhĂ„llanden” som rĂ„dde nĂ€r polismördaren Tony Olsson (som numera heter Byström) och tre andra fĂ„ngar rymde frĂ„n anstalten. Även polisen kritiseras av SödertĂ€lje tingsrĂ€tt för
grova missar i utredningen.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=430868&previousRenderType=6


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.