23
jun
Seneste opdatering: 23/6-05 kl. 1009
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

TEMA: SOCIALT KAPITAL

Socialt kapital behövs för Europas nya nationella identiteter
INTERVJU/ Socialt underskott.

Harvardprofessorn Robert D. Putnam blev världskändis när han hävdade att det sociala kapitalet håller på att krympa. Det är omtvistat om detta också gäller för Europa men Putnam är i alla fall säker på att Europa kommer att bli mer likt USA. Amerikanerna har inte kunnat ärva sitt sociala kapital utan varit tvungna att aktivt skapa nätverk och bygga band mellan invandrare av olika nationaliteter. Europa står nu inför utmaningen att på ett liknande sätt skapa nationella identiteter som inte grundar sig på blod.
http://www.axess.se/svenska/aktuellt/tema_glans.php
Mer om begreppet går at läsa här (på dansk)
Harvard: Lav social kapital i multikulturer
http://www.nomos-dk.dk/occident/kultur_og_multikultur.htm
Indvandrede maffiosoer
hvorfor ikke bare kalde tingene ved rette navn.: Riksdagen har fyldt landet op med forbrydere under t√§ckmantel af FN godhet. De ved det, men at indr√łmme det vil v√¶re at afs√¶tte sig selv. Befolkningen er n√łdt til at afs√¶tte dem. Ellers forts√¶tter cirkusset efter 2006 valget: 349 vell√łnnede Riksdagsmedlemmer i uendelig pseudodebat.Borgerlig eller sosse – spiller ingen rolle. Ingen er s√• noble og renskurede som svenske, intellektuelle borgerlige. De kunne ikke dr√łmme om at s√¶tte fingeren p√• problemets kerne, de er bare sosser af en anden aftaptning. Sverige beh√łver en Pim Fortuyn, en Pia Kj√¶rsgaard – eller en Jan Milld.Landet har h√•rdt brug for den slags sosser som befoker DanskFolkeparti – men klokken en 5 minutter over 12. Selv havde jeg i 2003 valget mellem at bev√¶pne mig eller forlade landet, efter 4 Balkan psykopaters mord p√• enlige b√łnder i min n√¶rhed. Jeg bev√¶pnede mig ikke.
“Det √§r f√∂r j√§vligt” sagde min nabo og kiggede ned i jorden. Han havde selv “√§lgstudsaren” med p√• traktoren i marken.(En gevaldig kanon) Ja, det er en stor skam at d√ł i utide. Mange er allerede d√łde, men det er n√¶ppe noget imod de fremtidige ofre.Hvem er de ansvarlige ? Fejge svenske politikere i riksdagen. Et fungerende demokrati havde smidt dem ud.
Mere organiseret kriminalitet i Sverige
Omfanget af organiseret kriminalitet stiger i Sverige og bliver stadig mere voldelig.
Stigningen er så voldsom, at kriminalpolitiet nu vil etablere en særlig efterretningstjeneste. Det fremgår af en rapport, som Sveriges Radio er kommet i besiddelse af.
Niki Ekman, kriminalpolitiets chefanalytiker, frygter flere forbrydelser, der bygger på had, trusler og vold mod politiet og andre myndighedspersoner.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/article.jhtml?articleID=260787
Organiserad brottslighet ökar i Sverige
Den organiserade brottsligheten ökar i omfattning och blir både råare och mer aggressiv. För att kunna möta utvecklingen behöver Sverige en central underrättelsetjänst, konstaterar Rikskriminalpolisen i en ny rapport som Ekot tagit del av.
Den organiserade brottsligheten ökar

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=645318
Kriminalreportagen
0mhandlas inte här. Tabloiderna lever delvist av det, och de levar gott.Interesserade hänvises til:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33726
http://www.expressen.se/index.jsp?a=304779
http://www.aftonbladet.se
http://sydsvenskan.se

En fantastisk historia…
De svenska medierna har knappast alls uppmärksammat den senaste tidens våldsamma händelser i Köpenhamns undre värld.Knarkkrig, gatuvåld, flera mord, kamp om kontrollen över exklusiva inneställen och islamism.Allt i en enda röra.Låt oss försöka reda ut vad som sker:
Haschhandeln i Köpenhamn är en storindustri som omsätter miljoner per dag. Kontrollen över den är således enormt lockande för alla kriminella. Sedan många år har den byggt på en alians mellan mc-gängen som fungerar som grossister och en dansk kartell med detaljister i huvudsak i Christiania.
De senaste √•ren har n√•gra libanesiska och jordanska klaner b√∂rjat tr√§nga in p√• marknaden. Fr√•n b√∂rjan konkurrerade de framf√∂rallt genom l√§gre priser och b√§ttre service. De har √∂ppnat ett stort antal s k haschklubbar (“knarkhandelns jourbutiker”) och t o m erbjudit hemleveranser.
Efterhand har den starka och mycket v√•ldsben√§gna Hasan-klanen fr√•n Nablus tagit √∂ver. Nu blev hot och v√•ld ist√§llet f√∂r service. Klanen √§r bosatt p√• Sj√§lland och i Sk√•ne och omfattar minst ett hundratal sl√§ktingar och “allierade”. De √§r n√§ra lierade med Hamas och gynnar framf√∂rallt mosk√©n p√• Dortheavej som styrs av imam Abu Laban.
Ett tecken på deras styrka (och kanske hybris ?) var k-pistattacken mot kartellens vaktstyrka i Christiania, en direkt utmaning mot Hells Angels . En vakt dödad.
Nu har de ocks√• b√∂rjat kr√§va att f√• s√§lja sina varor inne p√• stadens exklusivare nattst√§llen. Kr√∂gare eller vakter som protesterar r√•kar ut f√∂r “olyckor”.
Den 28 maj skulle vaktchefen på innestället Café Rust bestraffas. Han har libanesisk bakgrund, god kännedom om gängen på Nörrebro och kunde därför effektivt stoppa all knarkförsäljning. Polisen beskriver honom som plikttrogen och lojal mot ägaren. När ett halvdussin Hasan-ligister angriper med knivar och påkar skjuter han två skott med sin pistol.
Ammar Hasan (24) d√∂das. Storebror och klanens “operative chef” Tumana Hasan (30) s√•ras.
Polisen griper f√∂r s√§kerhets skull samtliga inblandade…
Den 30 maj stormas Rigshospitalet av ett grupp från klanen, som hotar vakter och personal och fritar Tumana. Dagen efter griper polisen en av Tumanas yngre bröder för överfallet.
Vaktchefens sl√§kt mordhotas och g√∂ms undan av polisen. Imam Abu Laban “f√∂resl√•r” att de betalar minst 200.000:- till Hasan-klanen om de vill leva…
√Ėver 500 anh√§ngare deltar i en begravningsceremoni f√∂r Ammar i Abu Labans mosk√©. D√§refter flygs kistan i ett chartrat plan till “hembyn” Tammoun. Trakten beskrivs som helt beh√§rskad av Hamas och Islamiska Jihad. PLO:s poliser dyker inte g√§rna upp d√§r.
Nu väntar Köpenhamnspolisen pa nästa överfall..http://jihadimalmo.blogspot.com


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.